USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İhracatçılar, deprem alanına 50 bin koşa kışlık pabuç ve bot ulaştıracak

İDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Güven Karaca, "Aldığımız kararla 50 bin ikiz kışlık pabuç ve botu, kıyamet sahasına ulaştırabilmek hedefiyle harekete geçtik." dedi.

İhracatçılar, deprem alanına 50 bin koşa kışlık pabuç ve bot ulaştıracak
06-02-2023 20:06
İstanbul

İhracatçılar, tarz üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri bulunan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler düşüncesince iane kampanyaları başlattı.

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Karaca, meydana getirdiği bağlanmış açıklamada, Türkiye'nin iri müşterek karabulut yaşadığını, gelişimleri yakından ve mahzunane izleme ettiklerini belirtti.

Karaca, "Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza ve ülkemize başsağlığı, yaralılarımıza da aceleci şifalar diliyoruz. Meydana mevrut depremlerden etkilenen halkımızın indinde iktisap etmek düşüncesince İDMİB olarak, ilişik topluluk ve vakıflarımızla değinme kurduk. Aldığımız kararla 50 bin ikiz kışlık pabuç ve botu, kıyamet alanına ulaştırabilmek hedefiyle harekete geçtik. Soğuk şita şartlarının yaşandığı bu dönemde, deprem bölgesindeki yurttaşlarımızın gerekseme duyduğu eşyaları istikbal etmek düşüncesince çalışmalara başladık." ifadelerini kullandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) öncülüğünde de müşterek iane kampanyası başlatıldığını bildiren Karaca, şunları kaydetti:

"İTKİB, İMMİB, İİB, ve HİB'in müdahale bulunduğu iane kampanyasına eklenmek arzu edenler de kışlık giysilerden çorap ve iç giyime, battaniye ve polardan hab tulumuna, çocuk bezinden elektrikli sobalara denli deprem sahasında gerekseme duyulacak eşyaları; içinde ne bulunduğu koli üzerinde yazacak halde Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı, B Girişi, emektar DHL kargo binası adresine gönderebilirler. Depremin yaralarının en çelimsiz müddette sarılabilmesi düşüncesince devletimizin meydana getirdiği çalışmalara dayanaklık etmek olmaya çalışacağız. Birlik ve beraberlikle bu ağır günleri aşacağımıza inanıyoruz. Allah milletimizin yardımcısı olsun."

İMİB'den kıyamet çalışmalarına destek

İstanbul Maden İhracatçıları (İMİB) Birliği Başkanı Rüstem Çetinkaya da Kahramanmaraş merkezli yaşanmış bulunan ve yer vilayetlerde de tahripkâr tesirleri bulunan deprem felaketi nedeniyle yaşamını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara aceleci şifalar diledi.

Bölgede meydana gelen kontrol istirdat çalışmalarında kullanılmak kıl payı iş makinası gereksinimi duyulduğuna bağlı bilgiler geldiğini aktaran Çetinkaya, "Yardım çalışmalarının çabucak bitmeme etmiş bulunduğu illerdeki kıyamet çalışmalarına İMİB olarak, AFAD koordinasyonuyla dayanaklık etmek olunacaktır. Bu doğrultuda en önce deprem alanına DOĞRU üyelerimiz iktisap etmek kıl payı iş makinalarını (kamyon, loader, kazaratar ve su tankeri) operatörleriyle beraberce deprem alanına irsal edebilecek firmalarımızın, süreci izleme edebilecek şirket temsilcilerinin detayları ile beraberce İMİB ilişik mensubu Devrim Taşkıran'a [email protected] iletmeleri beklenmektedir." ifadelerini kullandı.

"Gün bütünlük iktisap etmek günüdür"

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz ise deprem felaketini iri müşterek mahzunane izleme ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yakınlarını kaybeden yurttaşlarımıza ve ülkemize başsağlığı, yaralılara da aceleci şifalar diliyoruz. Tüm Türkiye’nin biricik canevi bulunduğu felaketin arkası sıra iş kullanıcılarını yerine tığ de harekete geçiyoruz. TİM öncülüğünde ihracatçılar yerine deprem bölgesindeki yurttaşlarımız düşüncesince iane kampanyası başlatıyoruz. İTHİB yerine tığ de deprem bölgesindeki yurttaşlarımızın gereksinimlerini istikbal etmek kıl payı harekete geçtik. İTKİB, İMMİB, İİB, ve HİB'in müdahale bulunduğu iane kampanyasına katkıda mevcut iktisap etmek arzu edenler de rastgele çeşitli kışlık giysi, çorap ve iç giyim, kışlık pabuç ve bot, battaniye, polar, hab tulumu, çocuk bezi, elektrikli soba ve mobilyasız besin özellikle iktisap etmek kıl payı yardımlarını; içinde ne bulunduğu koli üzerinde yazacak halde Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı, B Girişi, emektar DHL kargo binası adresine gönderebilir. Bu eşyaları depremde dokunca gören ailelere ulaştıracağız. Gün bütünlük iktisap etmek günüdür. Allah milletimizin yardımcısı olsun."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler