USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Her burun estetiğinde düşük de olsa revizyon ihtimali vardır'

Doç. Dr. Erkan Soylu, “Her burun estetiğinde düşük de olsa revizyon ihtimali vardır. Rinoplastinin başarısı burun ve ten yapısı, cerrahi birikim ve hastanın salah performansı kadar faktörlere bağlıdır” dedi.

'Her burun estetiğinde düşük de olsa revizyon ihtimali vardır'
22-12-2021 11:49
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Erkan Soylu, revizyon burun ameliyatlarına müteallik nikbet edilenleri açıkladı. Doç. Dr. Soylu, revizyon ameliyatlarının düzelti yahut işlemi bitirme düşüncesince yapıldığını belirterek, “Bir burun ameliyatında hedeflenen neticelere ulaşılamaması yahut uzaklaşılması kararında düzelti düşüncesince lazım bulunan ikinci, üçüncü yahut henüz müşterek tomar meydana getirilen ameliyatlardır. Burun ameliyatlarında hedeflenen neticeler doktor ve marazlı çeşidinden cerrahi müdahale öncesinde belirlenir. Çünkü akım noktası hastanın ilkin burnudur. Dolayısıyla herhangi müşterek burnun ulaşabileceği semere birbirinden farklıdır. Burun ameliyatlarında başarının ölçütü işlevsel ve bediiyat yerine kayda bedel değişimin, gelişmenin elde edilmesidir. Bu değiş ve ilerlemenin ulaşacağı semere bekçi herhangi müşterek burunda farklıdır” dedi.

Hasta ve doktor arasındaki iletişimin ameliyatın sonucunu etkilediğine dikkati çekici Doç. Dr. Soylu, şu halde bitmeme etti: “Yapı gereği burnu doğru dürüst olamayacak bulunan hastaların cerrahi müdahale öncesinde bu vaziyeti bilmeleri ve hekimlerin de bu doğruyu hastalarına söylemesi gerekir. Böylece marazlı beklentisi ile cerrahi müdahale neticesinde ortada düzensizlik olmaz. Ameliyattan on paralık yarar göremeyecek ve tekâmül sağlanamayacak bulunan bulunmaz de olsa hastalar vardır. Bu hastaların cerrahi müdahale edilmesi akla yatkın değildir. Eğer cerrahi müdahale öncesinde doktor ve marazlı ortada beklenir neticeler dair müşterek uzlaşma oluşmamışsa cerrahi müdahale hemen sonra görüntü kırıklıkları, mutsuzluklar beklenebilir. Sonuç yerine herhangi müşterek marazlı cerrahi müdahale önceleri burnunun ulaşabileceği beklenir seviyeyi bilmelidir.”

“Burnum ne derece güzelleşebilir”

Doç. Dr. Erkan Soylu, burun ameliyatlarında 2 erek olduğuna ayraç ederek, “Burun yüzün merkezinde toprak alır ve yüzümüzün görüntüsünü ağır açıdan etkiler. Dolayısıyla hepsi yüzüyle mevzun doğru dürüst müşterek vizyon ister. Bir öbür önemi de hayatın müşterek numara prensibi bulunan dem almanın ilkin ve en ehemmiyetli organı olmasıdır. Burun ameliyatlarındaki misyonumuz henüz dobra müşterek vizyon ve henüz şen müşterek nefestir. Ameliyat sonrası dem almada aldığı kadar salah olmaması kesin revizyon gerekçesidir. Görünüm konusu az buçuk henüz karışıktır. mesela baş döndürücü dolgun kaplı müşterek hastada incecik, pelit ve incitici hatlara ehil müşterek burun elde edilemez. Ya da ağır beniz asimetrisi bulunan müşterek hastada ağız ağıza aklık müşterek burun elde edilemez. Dolayısıyla herhangi müşterek marazlı burnunun ehil bulunduğu problemleri ve kısıtlılıkları isteyerek ameliyata girmeli ve ameliyattan beklentisinin ne olması gerektiği dair bilgilendirilmelidir” açıklamasında bulundu.

“Tekrarlama ihtimali yüzdelik 5 ila 10 arasında”

Her burun ameliyatında düşük de olsa revizyon ihtimalinin bulunabileceğini tabir fail Doç. Dr. Soylu, “Burun ameliyatlarında revizyon payı burun yapısı, hastanın iyileşme performansı ve cerrahın tecrübesi ile münasebetli olmakla bu arada umumi yerine yüzdelik 5 ila 10 ortada değişir. Çok görmüş geçirmiş ellerde bu kemiyet henüz düşük olmakla bu arada banko yüzdelik el değmemiş değildir. Ameliyat edilen burun ne derece az soruna ehil olursa olsun revizyon payı el değmemiş olmaz. Hastaların cerrahi müdahale öncesinde bunu bilmeleri baş döndürücü önemlidir. İyileşme süreci bitmeme ederken ayrıksı doktorlara danışılması yahut internetten seçenek yaklaşımlara özen duyulması yersiz baş karışıklığına tarz açacaktır. Dolayısıyla hastaların cerrahi müdahale oldukları doktorla yaklaşan irtibatta olmalarını referans ediyoruz” biçiminde konuştu.

“Problemin kaynağında bediiyat ayıp mu yok ise ruh bilimsel dava mu var”

Doç. Dr. Erkan Soylu, revizyon nedenlerini de şu halde açıkladı: “Ameliyattan sonradan aldığı kadar müddet geçmiş olmasına rağmen burundan dem almanın rahatlamaması kesin revizyon gerekçesidir. Ameliyattan ilkin hedeflenen hepsi sonuçların müşterek seansta elde edilememesi yahut ameliyattan sonradan beklenmeyen müşterek kanama, enfeksiyon kabil karışıklık gelişme göstermesi de revizyon gerektirebilir. Sonucun hastanın beklediği tarza akla yatkın olmaması, söz gelişi katıksız semere talip marazlı düşüncesince baş döndürücü kalkık olması yahut kalkık semere talip marazlı düşüncesince baş döndürücü katıksız olması da müşterek ayrıksı nedendir. Bir öbür illet de beniz asimetrisi, dolgun ten kabil kısıtlılıklara müteallik yahut ehliyetsiz düzeltmeye müteallik yerine iyileşme sürecinde muhtelif mesail çıkmasıdır. Bazı ruh bilimsel hastalıklara müteallik olarak, normalde sorunsuz bulunan burnunda hastanın daim dava varmış kabil hissetmesi de ehemmiyetli müşterek nedendir. Bu hastaların esasta cerrahi müdahale öncesinde doktor çeşidinden belirleme edilmesi ve bu ruh bilimsel hastalığı ilgilendiren hekimlere gönderilip arama dibine alınana derece ameliyatın ertelenmesi henüz uygundur. Ancak bu sorunu cerrahi müdahale önceleri toplantıda herhangi müşterek devir belirleme geçirmek maatteessüf kabil olmayabilir.”

Revizyon kararını ki vermeli?

Bir burun ameliyatında revizyon gerekip gerekmediğine marazlı ve doktorun baş başa değişmeyen vermesinin akla yatkın bulunduğunu tamlayan Doç. Dr. Soylu, “Bazı hastalar fotoğraflarıyla bizlere revizyon ameliyatı düşüncesince başvurduklarında ‘Sizin burnunuzda bundan henüz gelecek müşterek semere elde edilemez' deyip revizyonu reddedebiliyoruz. Yani revizyon neticesinde hastanın biricik başına değişmeyen verebileceği müşterek gidişat değildir. Aynı halde müşterek doktor burnunuzda şu dava var müşterek revizyon planlayıp düzeltelim söylediğinde marazlı elde etmiş bulunduğu netice ile bahtiyar kabil ve revizyon ameliyatını reddedebilir. Dolayısıyla revizyon neticesinde marazlı ve hekimin iyileşme tamamlanmasından sonradan oturup baş başa değişmeyen vermeleri müstelzim müşterek süreçtir” değerlendirmesinde bulundu.

“Revizyon ilkin ameliyattan ne derece sonradan yapılmalı”

Doç. Dr. Erkan Soylu, ilkin ameliyattan sonradan revizyon düşüncesince en akla yatkın tarihi ise şu halde anlattı: “Deneyimlerimize gereğince alışılagelen ve müeddep kaplı hastalarda iyileşme süresi minimum müşterek yıl, dolgun kaplı hastalarda ise minimum dü yıldır. Bu iyileşme süreleri dolmadan revizyon ameliyatı planlanması sakıncalıdır. Çünkü birtakımı mesail iyileşme tamamlandıkça ortadan kalkabilir yahut ortaya çıkabilir. Bu sebeple aldığı kadar bekleyip hepsi neticeleri gitmek ve ondan sonradan gerekliyse cerrahi müdahale planlamak en akliyeci yaklaşımdır. Genel yerine revizyon ameliyatları ilkin ameliyatlardan henüz güç ve özelliklidir. Çünkü ilkin el cerrahi müdahale olacak bulunan müşterek hastada şayet doğumsal müşterek sapaklık yok ise burun yapısı ve anatomisi belli, cerrahı gözleyen problemler henüz öngörülebilirdir. Revizyon ameliyatlarında ise bu gidişat farklıdır. Ameliyat esnasında birtakımı yapıların şekli, anatomisi değişmiş ve kakırdak çatı azalmış olabilir. Bu vaziyette bünyenin ayrıksı yerlerinden söz gelişi en pıtrak kulak ve kaburgadan kakırdak kabul geçirmek gerekebilir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler