USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Hamilelik döneminde öğün sayısını beşe çıkarın

Doğru birlikte tagaddi çeşidi ile dosdoğru ve elan emeksiz birlikte gebelik buyurmak mümkün. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Uzmanı Doç. Dr. Özlen Emekçi Özay, gebelik döneminde akıllıca beslenmenin kesinlikle planlanması gerektiği ile ilgilendiren ipuçları verdi.

Hamilelik döneminde öğün sayısını beşe çıkarın
06-03-2022 10:30

Ciddi tagaddi bozukluğuna ehil bulunan hanımefendilerin evlatlarının keyif problemleri yaşadığını tamlayan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Uzmanı Doç. Dr. Özlen Emekçi Özay, gebelik sürecinde asliye gıda kaynakları bulunan karbonhidrat, protein, yağ ve vitamin gereksinimlerinin vücutta arttığını, buna ilişkin namına ısın miktarında da artım görüldüğünü tabir ederek şunları söyledi:

“Gebe bulunan ile sıfır hanımlar arasındaki ısın yokluk farkı çabucak 300 kaloridir ve bu gelişigüzel öğünde 1-2 kaşık ortak tomar yenilerek karşılanabilecek ortak farktır. mühim bulunan ortak tomar oranda aşındırmak ve kilo kabul etmek değil, lazım bulunan maddeleri istikrarlı ve ehliyetli oranda almaktır. Anne talibi ehliyetli beslenerek averaj 11-13 kilo almalıdır. Gebelikte kilo takip edeni yapılmalıdır. İlk üç ayda averaj sağlıksız kilo ile ortak kilo, ahir vakitlerde ise ayda averaj 1,5 kilogram- 2 kilo katılması normaldir.”

Öğün sayısını artırın

Hamilelik döneminde tagaddi düzeninde fark yapılması icap ettiğini söylenen Doç. Dr. Özlen Emekçi Özay, alışılagelen yıllarda makbul günde üç öğünün gebelik döneminde artırılarak beşe çıkarılması icap ettiğini belirtti. Özlen Emekçi Özay, bu sürede ana adaylarının öğün sayısını artırarak er devirde yaşanabilecek bulantı ve kusmaların önüne geçebileceğini, midede yanma ve bombe sorunlarını de önleyebileceklerini söyledi.

Fast food tüketmeyin

Fast food yiyecek düzeninin umumi namına gıda değerinden mahrum ve faziletli kalorili ortak yiyecek çeşidi bulunduğunu kail Özay, fast food yiyecek düzeninin faziletli oranda yardım maddesi içerdiğinden ötürü ilkin gebelik döneminde önerilmediğini belirtti. Gebelikte kalorinin üç sebepten ötürü lazım bulunduğunu kail Özay, bu üç sebebi gebeliğe ilişkin toy dokuların yapımı, bu dokuların idame ettirilmesi ve bünyenin hareketi namına belirtti.

Özay şöyleki bitmeme etti:

“Gebe ortak avrat yüklü olmayana mucibince günde kestirmece üste 300 kaloriye gerekseme duyar. Bu gidişat ortak tomar beslenmenin değil istikrarlı beslenmenin önemini açık açık ortaya koymaktadır. Gebelikteki ısın tüketimi geçmiş 3 ayda minimum düzeydeyken bu dönemden sonradan aceleci ortak artım gösterir. İkinci 3 ayda bu kaloriler gerçek plansenta ve oğulcuk gelişimini karşılarken, meyve 3 ayda ise asliye namına bebeğin gelişmesine harcanır. Normal dimdik ortak hanımda hepsi gebelik süresince tavsiye edilen ısın artışı 11 - 13 kg'dir. Bu 11 kilonun 6 kilosu anneye, 5 kilosu ise bebeğe ve ona ilgilendiren oluşumlara aittir.”

Aşırı karbonhidrat tüketimi annenin baş döndürücü kilo almasına hastalık olur

Vücudun ısın ihtiyacını karşılayan üç asliye erke kaynağının protein, yağlar ve karbonhidratlar bulunduğunu kail Özay şöyleki bitmeme etti: “Eğer karbonhidratlar ehliyetsiz alınırsa vücudunuz erke getirmek düşüncesince proteinler ve yağları yakmaya başlar. Böyle ortak vaziyette dü meyve ortaya çıkabilir. Birincisi bebeğinizin bellek ve asap sistemi gelişimini sağlayacak ehliyetli protein olmaz, ikincisi ise ketonlar ortaya çıkar. Ketonlar yağ metabolizmasının ürünü bulunan asitlerdir ve bebeğin hamız baz dengesini nakzen bellek gelişimini negatif yönde etkileyebilir. Bu sebeple hamilelikte karbonhidrattan kimsesiz kefaret önerilmez. Pirinç, un, ebebulguru derece karmaşa karbonhidrat kaynakları ana düşüncesince erke deposu olmanın yanı sıra, B takım vitaminleri ve çinko, selenyum, krom, magnezyum derece işaret elementleri dolgunca oranda içerir. Karbonhidratlar ortak tomar oranda ise çocuk açısından extra ortak kazanım sağlamadıkları derece çabucak ana adayının baş döndürücü kilo almasına hastalık olurlar.”

Günde 60-80 gr. protein tüketin

Amino hamız denilen yapılardan oluşan proteinlerin vücuttaki hücrelerin asliye çatı taşını oluşturduğunu kail Özay, doğada mecmu 20 cins amino hamız bulunduğunu, ortak kısmının vücuttaki gayri maddelerden üretilebilirken, esansiyel amino hamız denilen amino asitlerin ise vücutta üretilemediğini, bu sebeple behemehâl gıda yolu ile haricen katılması icap ettiğini belirtti. Özay, proteinlerin saç telinden tırnağa denli vücuttaki hepsi hücrelerin çatı taşı olup, bellek ve asap sisteminin gelişimi düşüncesince de hayati ciddiyete ehil bulunduğunu vurgulayarak, hamile hanımefendilerin günde 60 -80 gr. protein tüketmelerini önerdi.

Günde 1 yahut 2 bardak motorin için

Hamile ortak kadının bebeğinin çelimli kemiklere, dişlere ve gerekseme duyduğu kalsiyum ve gayri elementlere ehil olabilmesi düşüncesince günde minimum ortak yahut dü bardak motorin içmesi icap ettiğini kail Özay, safi kavara ve benimseyememe sebebi ile motorin içilemeyen hallerde bunun namına peynir veya yoğurt tüketilebileceğini belirtirken, kalsiyum alımının ehliyetsiz kalması yerinde haricen verilecek ilaçlar ile dayanaklık etmek sağlanabileceğini tabir etti.

Margarin ve günebakan düşman namına zeytinyağı tüketin

Et, balık, kümes hayvanları, haya ve mobilyasız baklagillerin vitamin ve mineraller indinde protein de sağladığını kail Özay, yüklü hanımda ve bebeğinde nesiç gelişimi ve toy nesiç oluşumu düşüncesince proteinin ehemmiyetli bulunduğunu belirtti. Bu janr besinlerden günde minimum üç öğün katılması icap ettiğini kail Özay, baklagillerin protein kıymetini bırakmak düşüncesince peynir, motorin veya etle beraberce yenilebileceğini belirtti. Hamilelik yerinde bünyenin yağ içeren gıda ihtiyacında fark olmadığını vurgulayan Özay, günce tahsil edilen kalorilerin yüzdelik 30'unun yağlardan doğacak halde beslenilmesi icap ettiğini laflarına ekledi. Özay, bire ortak sürede margarin, günebakan düşman derece satüre yağlardan ırak durularak zeytinyağının kullanılmasını önerdi.

Vitamin takviyeleri ne devir kullanılmalı

Hamile hanımlara katı ortak tomar vitamin ve mineral içeren ilaçların verilmesinin rutin ortak fenomen bulunduğunu kail Özay, bu ilaçların gerekliliğinin de halen tartışılan ortak gidişat bulunduğunu belirtti. Dengeli ve akıllıca sönümsüz hamile ortak hanıma haricen vitamin desteğinin gerekmediğini, vitamin ve mineraller almanın en akıllıca yolunun natürel gıdalar tüketmekten geçtiğini tamlayan Özay, hamilelerin aklık beslendiği takdirde medikal yardıma gerekseme duymayacağını tabir ederek şunları söyledi:

“Folik hamız ve demir, medikal destekle dayalı ayrıklık ortak durumdadır. Folik hamız bebeğin bellek ve asap sistemi gelişimi düşüncesince anahtar ciddiyete ehil bulunduğu için hamile kalmadan üç ay evvela alınmaya başlaması gerekir. Gebelikte kalık pörsümemiş ihtiyaçı natürel yollardan karşılanmaz. Bu sebeple ilkin gebeliğin ikinci yarısından sonradan haricen maruz pörsümemiş ilaçları ile dayanaklık etmek yapılır. Türk topluluğunda pörsümemiş eksikliği anemisi ortak tomar kesif görüldüğünden, gebeliğin başlangıcında meydana getirilen çağ sayımında hissizlik saptanması yerinde gebeliğin en gene itibaren yardıma başlanabilir. Gebelikte pörsümemiş kullanımının ortak bambaşka önemi de hissizlik olmasa bile hem ana adayının hem de bebeğin pörsümemiş depolarını ehliyetli halde imla etmek düşüncesince lazım olmasıdır.”

Hamilelik periyodunun en ehemmiyetli gıda maddesi: Su

Suyun hamilelikte alınmasına ilgi gösterilmesi müstelzim en ehemmiyetli gıda maddesi bulunduğunu kail Özay, eskiden gebelik esnasında sodyum klorür tüketiminin kısıtlanmasının gerektiği savunulurken, zamanımızda bunun lazım olmadığı, alışılagelen oranda gıdalar ile tahsil edilen tuzun ehliyetli bulunduğu ve kısıtlamaya gidilmemesi icap ettiğini korumak için çaba sarfeden fikriyat bulunduğunu belirtti. Hamile ortak kadının günde 2 gr. sodyum klorür alması icap ettiğini kail Özay, ehliyetsiz veya baş döndürücü sodyum klorür alımının ana adayının likit elektrolit dengesini negatif halde etkilediğini tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler