USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Görme sakat yönetici, makam aracı bisikletle gayrı engellilere kip oluyor

Yaklaşık 3 senedir tandem bisiklet kullanan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlılar Şube Müdürü Yusuf Çelebi, etrafında oluşturduğu farkındalıkla nice engellinin de koşa pedallı bisiklet kullanmasını sağladı.

Görme sakat yönetici, makam aracı bisikletle gayrı engellilere kip oluyor
16-10-2021 14:04
Gaziantep
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Görme özürlü yönetici, makam aracı bisikletle öteki engellilere dayanıklı olmakta

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlılar Şubesinin müşahede özürlü müdürü Yusuf Çelebi, hem metin hayatta kızarmak tıpkı zamanda farkındalık kurmak düşüncesince makam aracı şekilde bisiklet kullanıyor.

Sabahları ekip elbisesiyle şoförünün kontrolündeki eş nefis "makam bisikleti" ile evinden ayrılıp belediyedeki görevine mevrut Çelebi, büyüklenme ziyaretlerine de bisikletiyle gidiyor.

Engellilerin öteki erat neredeyse camianın değme dalında toprak alması düşüncesince çalışmalarını sürdüren Çelebi, doğacak kuşaklara hâlâ metin ortak ülke artırmak düşüncesince ayaklık çeviriyor.

Yaklaşık 3 senedir kullandığı makam bisikletinden vazgeçmeyen Çelebi, engelliler ilkin edinmek neredeyse 7'den 70'e herkesi bisiklet kullanmaya isteklendirme ediyor.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı da bulunan Yusuf Çelebi, AA muhabirine, bisiklet kullanmanın öneminden bahsetti.

Yaklaşık 3 senedir bisiklet kullanmaktan sevinme duyduğunu tamlayan Çelebi, "Ben de çocukluğumdan bu yana bisiklet kullanmayı aşırı isterdim. Hep heveslenmiştim, 3 senedir da bisiklet kullanıyorum. Hem spor yapmış oluyorum hem hacısı hocası neredeyse hakkımı kullanmış oluyorum. Ayrıca bisiklet tutum yönünde da mevzi yönünde da önemli. Son çağda şehrimizde bayağı bisiklet kullanan var. Bu manada aşırı akıllıcasına tepkiler aldım. Herkes kutlama kartı etti, elleme ortak alışkınlık bulunduğunu söylediler." sanarak konuştu.

Bisiklet kullanırken şehrin mimarisinin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu kaydeden Çelebi, "Eğer şehrin mimarisini her insana gereğince tasarlamazsanız yaşlı, çocuk, özürlü bisiklet kullanamaz. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kenti tasarlarken hacısı hocası bisiklet kullanabilsin niteleyerek kenti tasarladı. İlimizde de 30 kilometreye andıran bisiklet yolu yaptı. Şehrimiz hem mektepli şehri hem esnaf şehri hem uran şehri tıpkı zamanda özürlü şehri oldu. Herkesin bisiklet kullanabileceği ortak il oldu." ifadelerini kullandı.

Bisiklet kullanmanın doğacak kuşaklara ak pak ortak ülke artırmak düşüncesince hacet bulunduğunu vurgulayan Çelebi, şunları söyledi:

"Bisiklet kullanmanın en elleme yönü, sporla bu arada gidiş geliş yoğunluğunu azaltıyorsunuz ve iklim kirliliğini önlemiş oluyorsunuz. Aşırı sıcaklar ve iklim kirliği dolayısıyla çölleşme olmakta ve insanoğlu dokunca görüyor. Bisiklet kullandığınız devir susturucu dumanları olmaz, kimyevi yayılmaz, iklim kirliği olmaz. Bu vesileyle ak pak havayla, dolgunca oksijenle çocuklar, insanoğlu hâlâ şen muammer olur. Daha yeşil ortak ülke çocuklarımıza artırmak zorundayız. Çevre aşırı önemli, ak pak iklim aşırı önemli. Benzin, motorin kullanıyorsunuz kimyevi konu bırakıyor ve bunların hepsi iklim kirliliğine sebep oluyor. Bisiklette iklim kirliliği, kavga olanaksız ve spor yapmış oluyorsunuz. Tümüyle bisikleti başvuru ederim. Gelecek nesillere hâlâ yeşil, hâlâ elleme ortak ülke ve ak pak iklim artırmak namına bisikleti dayanıklı edinmek düşüncesince kullanıyorum. Bunun indinde konuşu şekilde da bisiklet değerlendirmek önemli. Dünyada bundan böyle enerjinin ne denli fiyatının yükseldiğini görüyorsunuz, ne denli bisiklet kullanırsanız o denli ülkenize konuşu manada yardım elde etmiş olursunuz."

Gaziantep'in bisiklet dair mürşit şehirlerden bulunduğunu anlatım fail Çelebi, bisiklet kullanmaya başladıktan sonraları nice idareciye, yöneticiye dayanıklı bulunduğunu ve şehirde de eş pedallı bisikletlerin çoğaldığını kaydetti.

Örnek düzlük yurttaşlar bisikletli hayattan memnun

Görme özürlü Ender Ökten de "tandem" (çift pedallı) bisikletleri Çelebi'den gördüklerini anlatım ederek, "Görme özürlü ile görenin ayrımsız anda pedallayabileceğini, yaşamı paylaşabileceğini gördük ve bu sürece bu halde başladık. Gayet eğlenceli, elleme vakitler geçiriyoruz. Emeği geçenlere teşekkürname ediyorum." dedi.

Bisiklete binerek çevreyi hâlâ elleme tanıdığını tamlayan Ökten, "Bisikletle hâlâ elleme seyran imkanımız oldu. Hep piyon ve bastonla gezdiğimiz sokakları bisikletle gezdik. Trafiğe iltihak duygusunu hissettik, doğayı yaşadık, hâlâ ırak bölgelere gidebildik. Daha aşırı sosyalleştik, çevremizi hâlâ aşırı geliştirdik, ortak aşırı insanlarla tanıştık. Bisiklet olmasaydı tanışamazdık." ifadelerini kullandı.

Beden eğitimi öğretmeni Mustafa Konu ise Çelebi'nin makam aracı şekilde bisiklet kullanmasının farkındalık yarattığını söyledi.

Kendisinin de hassaten derslerde öğrencilere bisiklet kullandırdığını tamlayan Konu, bisikletin evlatların adale gruplarının gelişimi açısından aşırı faydası olduğunu, bu yüzden onları çoğunlukla bisikleti kullanmaya isteklendirme ettiğini kaydetti.

Kaplan Kardeşler İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Dal da Çelebi'nin makam aracı şekilde bisikleti kullandığını haberlerde gördüğünü ve etkilendiği belirterek, "Araştırma yaptım, katkısız olsun Yusuf Bey bizlere araştırma görevlisi oldu. Bir topluluk aracılığıyla tanıştık, hâlâ sonraları müşahede özürlü sarıklı arkadaşımla beraberce eş pedallı bisiklet sürmeye başladık. evvel endamsız mesafe, sonraları 30 kilometreye haftalık sürüşlerimiz oldu." sanarak konuştu.

Bisikletin doğaya ve tabiata yarayışlı bulunduğunu tamlayan Dal, herkesi bisiklet kullanmaya çağırma etti.

Ömer Yıl da bisiklete binerek hâlâ metin ortak dirim sürdüğünü ve çevreyi koruduğunu aktardı.

GAP Görme Engelliler Ortaokulu 8. derslik talebesi Gaye ile ikizi Gamze Katırcı ise okullarındaki eş pedallı bisiklete binmekten devlet duyduklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler