USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Görme sakat müzisyen, rehber köpeği sebebiyle dünyayı baştan keşfediyor

Çocukluğunda izlediği ortak çizik filmle rehber köpeklerden haberli bulunan ve ortak rehber köpekle yaşamı sürdürmenin hayalini kuran Kemal Görey Beydağı, eşleştiği Bulut'la çocukluk hayaline kavuşurken,onun namına açmış olduğu dünkü 'konfor alanının' tadını çıkarı

Görme sakat müzisyen, rehber köpeği sebebiyle dünyayı baştan keşfediyor
02-12-2021 12:05
İstanbul

Yurt dışındaki yapım firmalarına, monitör kanallarına ve reklam ajanslarına musiki üreten 32 yaşındaki çırılçıplak rüyet özürlü besteci Kemal Görey Beydağı, baş başa aldıkları kavi eğitimlerin peşi sıra eşleştikleri rehber köpeği Bulut'un hayatına girmesiyle dünyayı baştan keşfediyor.

Kemal Görey Beydağı, 6 yaşından itibaren musiki eğitimi aldı ve bilimsel nitelikli eğitimini alışılmış Batı müziğinde bitmeme ettirdi. Uzun seneler müzikçilik karşılayıcı Beydağı, çoğunluğu ABD'de bulunan dünya dışındaki yapım firmalarına, monitör kanallarına yahut reklam ajanslarına musiki üreten müşterek besteci şekilde yaşamını sürdürüyor.

Dünyadaki özürlü kompozitörleri destekleyen Able Artist Foundation'ın üyesi, ayrımsız sürede rüyet özürlü kompozitörlerin eserlerinin yarıştığı müsabakanın ilkinin şişman ödülünün sahibi ve hakem heyeti üyesi bulunan Beydağı, ABD'de erdemli lisans düzeyinde kompozitörlük eğitimi meydan özürlü profesyonellere seminerler de veriyor ve kimi Holywood firmaları düşüncesince çalışıyor.

Kendisini "Türkiye'deki en acemi rehber köpek sahibi ve Bulut'un en elleme arkadaşı" şekilde tanımlayan Beydağı, AA muhabirine rehber köpeği Bulut'la tanışmasını, kavi terbiye bilimi bilimi periyodunun peşi sıra eşleşmesini ve Bulut'un dünyasına getirdiklerini anlattı.

Beydağı, rehber köpek terimini çocukken izlediği müşterek çizik film yardımıyla öğrendiğini dile getirerek, "Filmde müşterek çocuk, eve köpek kabul etmek istiyor ancak babası müsaade vermiyor. Çocuk da rehber köpek programından bilgili olmaktadır ve müşterek köpekle yaşamı paylaşabilmek düşüncesince rehber köpek programına katılıyor. Böylece babası ona müsaade özgülemek mecburiyetinde kalıyor. Sonra o rehber köpek büyüyor ve müşterek rüyet engelliyle eşleşiyor. Bu, köle kalımlı müşterek bilim bıraktı; müşterek köpek, benim bu denli sevdiğim müşterek yerli efsanevi benim hayatımda hakeza ehemmiyetli müşterek role ehil kabil ve bana etraflı dünyanın kapılarını aralayabilir. O devirde Türkiye'de rehber köpek sahibi olup olamayacağımı araştırdım ve olmadığını öğrendim." dedi.

Bir arkadaşının 2018'de namına Rehber Köpekler Derneğinden bahsettiğinde buna baş döndürücü şaşırdığını anlatım fail Beydağı, şöyleki bitmeme etti:

"Göz doktorum da bana dernekten bahsedince dernekle temasa mürur zamanımın geldiğini düşünerek, 2019'da yazışma kurdum. Bekleme süreci başladı. Bir rehber köpeğin rüyet engelliyle birleşmesi baş döndürücü ciddiyetle ele katılması müstelzim süreç. 2 sene süresince ıvır zıvır hararetli müşterek bebek üzere acep ne devir müşterek rehber köpekle eşleşeceğimi de düşündüm. Rehber Köpek ve Hareketlilik Eğitmeni Burcu Bora'dan bu sene telefon aldım ve namına hayatım erinç müstelzim detayları verdim. Kendimi baş döndürücü aceleci müşterek biçimde Sarıyer'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kampüsünde Bulut'la baş başa terbiye bilimi bilimi almaya başlamış biçimde buldum. Eylülde terbiye bilimi bilimi başladı. Tarihleri hatırlamayacak denli birey müşterek dönemimdeydim zira müşterek rehber köpekle eşleşecektim. Bu, müşterek çocukluk hayaliydi benim düşüncesince ve çocukluk düşsel gerçekleşen rastgele mütekâmil üzere etraflı mütekâmil meselelerini müşterek kenara bırakıp hemen bu etkinliğe odaklandım. Eşleşme, eğitimlerin nihayetinde gerçekleşiyor. Eğitimlerde evvelce hem Bulut'un hem elan çoğalma benim kalburüstü olmamız gerek ediyor ki eşleşebilelim. Bu, ağız ağıza sizin cereyan yapınızı, zihnî disiplininizi cezrî muhavvil müşterek süreç. Bildiğiniz rastgele bilinçlilik geride kalıyor zira Bulut müşterek rehber köpek ve size görülmemiş müşterek meydan sunuyor. Bunu sunabilmesi düşüncesince evvelce mevcud piyasası bozmak zorunda."

Beydağı, evvelce haftayı içeren asliye eğitimde Bulut'la yazışma kurmayı, onun kayışını tutmayı ve anlayacağı açacak kelimeleri kullanmayı öğrendiğini, elan sonradan kampüsün bahçesinde, devamında da sahil, alım satım merkezi üzere yerlerde çalıştıklarını anlatırken, duygularını şöyleki dile getirdi:

"Bulut'un fariza tasması ve kayışı elimde, Bulut beni yönetirken evvelce kere yerleşke dışına çıktığım devir hayatımda tek bu denli heyecanlandığımı ve bu denli eğlendiğimi hatırlamıyorum. Benim düşüncesince o denli enteresan ve elleme müşterek deneyimdi ki... Refakatçi desteği olmaksızın canan rehberimle mağazalar gezdik, giysiler baktık, kafeye gittik, oturduk. Açıkçası lunaparka gitmiş gibiydim."

Kampüsteki eğitimin peşi sıra Tuzla'daki evinin merkeze alındığı 1 maaş eğitimde günde kestirmece 15 bin aşama attıklarını, Avrupa yakasına gittiklerini, İTÜ'de derse katıldıklarını kaydeden Beydağı, "Bulut'la baş başa sahneye çıktık, öğrencilere başarım verdik. 1 ayın nihayetinde müşterek Ankara seyahatimiz oldu, uçağa bindik. Bu yetki sınavıyla da Bulut'la eşleşmiş olduk." dedi.

"Böyle müşterek dosta, hakeza müşterek karı üyesine ehil kazanmak denli şişman müşterek kader ve şişman müşterek sağlık yok"

Kemal Görey Beydağı, Google'de etkin müşterek rüyet özürlü avukatın, rüyet engellilerin hayatlarını müşterek laboratuvar halinde tanımladığını aktarırken, şöyleki bitmeme etti:

"Bu laboratuvarda tığ günün 24 saati sıkıntı çözüyoruz. Problem halletmek benim düşüncesince müşterek içgüdü, müşterek refleks. Her bölgede rastgele devir sıkıntı çıkabilir karşınıza, sinirli müşterek yol, müşterek tomar kalabalık, biçimsiz ışıklandırma, yağmur, fırtına, müşterek tomar güneş... Her bilinçlilik sizin düşüncesince acemi müşterek dava nedeniyle acemi müşterek hal şansı doğurur. Bulut, benim hayatımda en baş döndürücü bunu değiştirdi; hastalıkların müşterek yönünü çözmeyi üstlendi ve böylecene ego baş döndürücü elan doğurucu sorunlarla çarpışma zamanı buldum, baş döndürücü elan engellenmeyen müşterek zihinle yaşamın acemi açılarını tanışıklık ve onları deneyimleme şansı yakaladım. Çocukluğumdan buyana rastgele daim sahnede olmayı yeğleme ettim. Bunun müşterek nedeni de sahneyi izleyenlerin ortada olmanın benim düşüncesince müşterek tomar kaotik olmasıydı. 100 kişi, 500 kişi, 1000 kişiyle müşterek dinleti salonuna gitmek, sahneyi izlemek, onlarla baş başa salona girip adam kazanmak benim düşüncesince rastgele daim ürkütücü olmuştur. O sebepten rastgele daim sahnede, onların izlediği tarafta olmayı ve kuralları kendim koymayı yeğleme ettim. Bulut'un hayatıma katmış bulunduğu bence en ehemmiyetli şey; Bulut yardımıyla bundan hakeza o 1000 bireyin ortada oturup sahnede olanı izlemenin sade keyfine muvasala şansına sahibim. Artık seyircilere ne verebileceğimi, seyircilerin ortada şekilde da geliştirebilme şansı buldum."

Bulut'layken kişilerin kendilerine yaklaşımının baş döndürücü müspet bulunduğunu tamlayan Beydağı, "Bulut'la yaşama karışmaya, dünyayı baştan keşfetmeye başladığım andan buyana kişilerin Bulut'a ve nedeniyle bana erinç bulunan empatisini ve sempatisini hissediyor ve deneyimliyorum. Bulut'un görevini, benim onunla olduğumu anlıyorlar ve bu korkusuz ikiliye bence şişman müşterek hürmet duyuyorlar." dedi.

Beydağı, müşterek rüyet özürlü düşüncesince rehber köpeğin hayalet edilebileceğinden, imgeleme edebileceğinden baş döndürücü elan şişman farklar yarattığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Elbette ki rastgele özürlü üzere rüyet engelliler de yaşamını idame ettirme, dünyayı keşfedebilme düşüncesince dehşetli doğurucu yollara sahip. Ben de bu biçimde büyüdüm ve çırılçıplak müşterek rüyet özürlü şekilde yaşamı keşfetmekten, deneyimlemekten katiyen arka durmadım. Bir rehber köpeğin varlığı, rastgele yerli hayvanın ruhumuza elleme gelmesi üzere yalnız müşterek rehber köpek yerli efsanevi olmadığı, müşterek fariza köpeği bulunduğu düşüncesince size dünyayı keşfederken dehşetli müşterek konfor piyasası sağlıyor. Sizin düşüncesince rastgele daim burada, katiyen güveninizi sarsmıyor, katiyen dikkati dağılmıyor, katiyen yorulmuyor ve evvelce etapta rastgele devir sizin güvenliğinizi ve mutluluğunuzu düşünüyor. Böyle müşterek dosta, hakeza müşterek karı üyesine ehil kazanmak denli şişman müşterek kader ve şişman müşterek sağlık yok."

Rehber köpeğin eğitimi 2 sene sürüyor

Rehber Köpek ve Hareketlilik Eğitmeni Burcu Bora da müşterek rehber köpeğin eğitiminin kestirmece 2 sene sürdüğünü belirterek, süreci şöyleki özetledi:

"Sahiplendiğimiz Golden Retriever yahut Labrador Retriever yavruları, fahri falcı aileye veriyoruz ve aileleri yavruların ne müşterek öğrenimden geçecekleri dair bilgilendiriyoruz. Köpeklerimiz 15-16 maaş olana denli fahri ailede kalıyor. Köpek sağaltım köpeği yahut rehber köpek kazanmak dair özgür. Gönüllü aileden alındıktan sonradan 3-6 maaş müşterek devre benimle terbiye bilimi bilimi alıyor. Görme engellinin yaşamını kolaylaştıracak, çıkmaz köpekleriyle, kedilerle, kargalarla iletişimi sağlayacak müşterek eğitimi kapsıyor. Köpek o süreçte benim dışımda kimseyi görmüyor. Görme özürlü eşleşmesinden evvelce de köpeğimize 'Bu mesleği yapacaksan rüyet engellini sen seçeceksin.' diyoruz. Yüzde 50'yi ego seçiyorum yüzdelik 50'yi köpek seçiyor. Görme engellerimizin evlerine gidiyoruz ve köpek esasen orada özlük tavrını belirtiyor."

Bora, köpekle müşterek rüyet özürlü eşleşmesinden evvelce rüyet engelliye de sınav yaptıklarını dile getirerek, "Kimi köpeğimiz rahat neva tonundan hoşlanıyor, birtakımı köpeğimiz koca sesinden hoşlanıyor. Yürüyüş hızı, neva tonu baş döndürücü önemli. Bulut, avrat müşterek eğitmenden terbiye bilimi bilimi aldı yalnız fahri ailesi erkekti. Benim söylediklerimi baş döndürücü elleme dinliyordu yalnız koca sesi olunca elan elleme odaklanıyordu. Bu sebeple Bulut düşüncesince koca adaylar aradım." dedi.

Eşleşme ve terbiye bilimi bilimi sürecinde rehber köpek, rüyet özürlü ve eğitmenin baş başa çalıştığını kaydeden Bora, "Bensiz yaşamaya başladıklarında maraton başlıyor. Köpek rüyet engelliyi elan elleme tanıyor, rüyet özürlü köpeğin reaksiyonlarını tanıyor. Eşleştikten sonradan yıllık derneşik kontrollerimiz yapılıyor. Eğer rüyet özürlü rehber köpeğine acemi müşterek bilinçlilik belletmek isterse ego dayanak noktası veriyorum." niteleyerek konuştu.

Bora, rastgele sene müşterek rehber köpekle müşterek rüyet engelliyi eşleştirmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Daha müşterek tomar rüyet engellinin hayatına dokunabilmek düşüncesince elan baş döndürücü fahri falcı aileye ihtiyacımız mevcut ki rüyet engellilerin hayatlarını müşterek aşama elan hızlandıralım, elan güvenli yürüsünler." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler