USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

'Girişimcilere nice finansal dayanak veriyoruz'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, 'Bakanlık kendisine girişimcilerin işlerini elbette kolaylaştırabiliriz, bunun düşüncesince çaba ediyoruz. Teknoparklar, gurk merkezleri, TEKMER üzere altyapılarla yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini sağlıyoruz.' dedi.

'Girişimcilere nice finansal dayanak veriyoruz'
18-11-2021 13:24
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021'i, mutedil vadede kalifiye nema zamanına girilen nazik eş sene adına gördüklerini belirterek, "Yılın bu zamanına kadarki üretim, ihracat, istihdam ve envestisman performansımız da bunu doğrular nitelikte. Yenilikçi ve uygulayım bilimi tabanlı girişimlerimizin katkılarıyla hedeflerimize aşırı şimdi aceleci ulaşacağımızın farkındayız." dedi.

Bakan Varank, Turkuvaz Medya Grubu ve Para Dergisi'nin bu sene 5'incisini düzenlemiş olduğu Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi'ne videoteyp mesajla katıldı.

Yeni sima koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde güzeşte 2021'in teşebbüs ekonomisi açısından zamanı eş sene bulunduğunu anlatım fail Varank, "Geçen yıla nazaran 10 büküm şimdi güzel eş başarım göstererek tamamı zamanların en güzel envestisman rakamlarına ulaştık. Yılın 3 çeyreğinde Türkiye'den 206 teşebbüs 1 bilyon 400 milyon doların üstünde envestisman aldı. Bu performansla kaç Avrupa ülkesini geride bıraktık." diyerek konuştu.

Varank, Sanayi ve Teknoloji Stratejisi'ndeki 2023'e derece Türkiye'den 10 "unicorn" sürüm hedefine değinerek, 5 uygulayım bilimi girişiminin 1 bilyon dolarlık değerlemeyi aştığını, "decacorn" seviyesine vasıl kuruluşların de bulunduğunu söyledi.

Gençlere kariyer tercihlerini girişimcilikten yana kullanmaları tavsiyesinde mevcut Varank, "Devlet adına sağladığımız olanak ve desteklerle siz değerli ziyaretçilerimizin gayreti birleştiğinde, emniyetli olun Türkiye'den şimdi kaç toptan bellik filizlenecektir." ifadelerini kullandı.

Varank, toptan rakiplik ortamının baştan şekillendiği eş zamanın yaşandığına ayraç ederek, yenilikçi girişimler ve onların geliştirdiği tahripkâr teknolojilerin gidişatı belirlediğini bildirdi.

"30'dan eş tomar gurk merkezinin kuruluşunu destekledik"

Girişimciliğin, başta de uygulayım bilimi tabanlı girişimciliğin eş proses gerektirdiğine dikkati çekici Varank, "Bakanlık adına bu sıkıca süreçlerde siz değerli ziyaretçilerimizin işlerini nite kolaylaştırabiliriz, bunun düşüncesince himmet ediyoruz. Teknoparklar, gurk merkezleri, TEKMER neredeyse altyapılarla yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini sağlıyoruz. Buralarda girişimlerinizi işletmelerle, üniversitelerle, yatırımcılarla buluşturuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Varank, teknoparkların en yenilikçi, doğacak teknolojilere müteveccih planların yürütüldüğü, rekabetçilik kültürüyle kaç muvaffakiyet hikayesinin yazıldığı yerler olduğuna dikkati çekerek, er etaptaki girişimlerin maddesel ve içsel açıdan mıhlı büyümeleri düşüncesince de gurk merkezleri kurduklarını dile getirdi.

Bugüne derece 30'un üstünde gurk merkezinin kuruluşunu destekledikleri bilgisini sağlayan Varank, dinç girişimcilerin şirketleşmeden önceki buralarda toprak alarak gayrı start-up firmalarıyla etkileşim kurduğunu ve iş fikirlerini imtihan edebildiklerini anlattı.

Varank, TEKMER neredeyse yapılarda dinç girişimleri akla yatkın isticar imkanından ve tesislerin kuma kullanımından faydalandırdıklarına ayraç ederek, girişimlerin kaynaklara erişim, danışmanlık, görgü bilimi bilimi neredeyse hizmetleri parasız alabildiklerini kaydetti.

"Girişimcilere kaç finansal dayanaklık etmek veriyoruz"

Girişimlere bu imkanları geleceğin Türkiyesi'nin şimdi katı temellerde, şimdi aydın günlerde kurulması düşüncesince sağladıklarını vurgulayan Varank, şu şekilde bitmeme etti:

"Tabii uygulayım bilimi desteği, hoppadak fiziksel koşulları oluşturmakla, altyapıları kurmakla da olmuyor. Bu nedenle tamamı bu fiziksel imkanların yanında, girişimcileri besleyecek bulunan "girişim sermayesi fonları" oluşturuyoruz. Girişimciliğin en asliye problemlerinden bir tanesi finansmana erişim. Özellikle er etaptaki girişimlerin yatırımcıya ulaşması, onları inandırma etmesi veya bankalardan itimat bulması hazırlop olmuyor. Bu noktada düğümü çözen teşebbüs sermayesi fonları oluyor. Bakanlık adına icap şahsen yatırımcısı olduğumuz icap desteklediğimiz fonlarla girişimler düşüncesince eşme oluşturuyoruz."

Varank, bu fonların başlangıcında TÜBİTAK ile Hazine ve Maliye Bakanlığı iş donanmasında kurmuş oldukları TechInvesTR'nin geldiğini belirterek, bunun Türkiye'de envestisman meydana getirecek fonlara katkıda bulundukları eş "fonların fonu" mekanizması bulunduğunu söyledi.

TechInvesTR Programı yoluyla bugüne derece 28 dinç girişimin 186 milyon vahdet envestisman aldığını, Teknoloji ve İnovasyon Fonu ile de girişimlere ve teşebbüs sermayesi fonlarına 70 milyon vahdet dayanaklık etmek sağladıklarını aktaran Varank, kalkınma ajansları, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından girişimcilere kaç finansal dayanaklık etmek verdiklerini bildirdi.

Varank, bahis konusu desteklerin detaylarına "www.yatirimadestek.gov.tr" adresi üstünden ulaşılabileceği bilgisini verdi.

"2022 bakımından aşırı şimdi mıhlı eş çağa gireceğiz"

Gençlerden, menfaatlerini geliştirmelerini ve yenilikçi efkâr üretmelerini talip Varank, "Biz tamamı imkanlarımızla, tamamı sıkıca süreçlerde siz değerli ziyaretçilerimizin yanındayız. Eğitimden iş yerine, mentorluktan finansmana derece değme mevzuda siz değerli ziyaretçilerimizin işini kolaylaştıracak araçlarımız mevcut. Dilediğiniz devir KOSGEB'in, TÜBİTAK'ın, kalkınma ajanslarının kapısını çalmaktan ve ya aracısız Bakanlığımıza başvurma etmekten çekinmeyin." dedi.

Varank, 2021'i, mutedil vadede kalifiye nema zamanına girilen nazik eş sene adına gördüklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yılın bu zamanına kadarki üretim, ihracat, istihdam ve envestisman performansımız da bunu doğrular nitelikte. Yenilikçi ve uygulayım bilimi tabanlı girişimlerimizin katkılarıyla hedeflerimize aşırı şimdi aceleci ulaşacağımızın farkındayız. 2022 yılı bakımından aşırı şimdi mıhlı eş çağa gireceğiz. Biz toptan piyasada adından yalan ettirecek dünkü Türk markaları boşaltmak neredeyse korkusuz girişimcileri, yenilikçi fikirleri desteklemeye bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler