USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Girişimcilere 'destek verilecek dünkü planlar aranıyor' çağrısı

Girişimci İş Adamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç, "Türkiye'de rastgele ortak girişimci, müteşebbis talibi 'ben ortak iş kuracağım' desin, minimum ABD'deki, Avrupa'daki, Japonya'daki denli olanaklara sahip." dedi.

Girişimcilere 'destek verilecek dünkü planlar aranıyor' çağrısı
02-10-2021 17:16
İstanbul

Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) Başkanı Mehmet Koç, Türkiye'nin müteşebbis dostu ortak iklim bulunduğunu belirterek, "Türkiye'de şu anda ortak girişimcilik ekosistemi mevcut ve gelişiyor. Çok sayıda adım sermayesi grubu plan arıyor. İşletmeler girişimlere dayanak hasretmek istiyorlar, acemi planlar arıyorlar. Bu noktada girişimcilere ve gençlere iş düşüyor." dedi.

Koç, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, adamlık tarihindeki dört başı mamur adımları gerçekleştirenlerin girişimciler bulunduğunu aktararak, evren çağ anlaşılan ortak gelişmişlik seviyesine geldiyse bunun girişimciler yardımıyla yapıldığını söyledi.

Bütün kaslı ekonomilerin esas dinamiklerinin girişimciler bulunduğunu vurgulayan Koç, "Türkiye başta Sayın Cumhurbaşkanımızın devrinde doğrusu sonuç 18-19 yılda hakkıyla aşırı gelişti, şimdi kaslı Avrupa'ya DOĞRU ortak iklim pozisyonuna geldi. Bunda siyasal iradenin, şartları akla yatkın kullanan şirketlerin, girişimcilerin aşırı şişman oranı var. Şu anda Türkiye'de rastgele ortak girişimci, müteşebbis talibi 'ben ortak iş kuracağım' desin, minimum ABD'deki, Avrupa'daki, Japonya'daki derece olanaklara sahip. Girişim sermayesi de bulabiliyor, finansman kaynaklarını mevki oluşturabiliyor. KOSGEB aracılığıyla mevki projeyi arka dönüşümsüz anlaşılan ortak miktarda fonlayabiliyor." ifadelerini kullandı.

"Başarısız olmaktan korkmayın"

Koç, Türkiye'de şu anda ortak girişimcilik ekosistemi bulunduğunu ve geliştiğini belirterek, aşırı sayıda girişim sermayesi grubunun plan aradığını dile getirdi.

Bu noktada, girişimcilere ve gençlere iş düştüğünü özetleyen Koç, şunları kaydetti:

"Türkiye müteşebbis dostu ortak ülke. İşletmeler girişimlere dayanak hasretmek istiyorlar, acemi planlar arıyorlar. GİV'in ortak tane ayrıcalığı ve işi, müteşebbis peyda etmek talip gençlerin önünü açmak, onlara mentorluk yapmak. GİV'de sonuç 5 yılda 15 bine DOĞRU plan incelemişsek 5 bin müteşebbis adayını tahsile aldık, 10 bin projeyi eledik. Bir projenin ne derece kalburüstü kabil yorumunu müteşebbis kendisi yapamaz. Çünkü bizdeki girişimciler genellikle planlarına araklama girişimciler olur. Herhangi ortak canlı ortak projesi olduğunda GİV'e başvurma etsin ve desin ki 'benim projem şu, analizim şu, buna dayanak istiyorum'.

20 sene evvela dünyada bilgelik bu derece hazırlop ulaşılabilir değildi. Bir canlı rastgele ortak obje üretmek, rastgele ortak servis bildirmek istiyorsa bununla ilgilendiren dört başı mamur bilmesi gerekenleri bu mecralardan öğrenebilir. Gençler şansa inanıyor fakat esasen talih sanarak ortak fehva yok. Emek, ter, uykusuzluk, aşırı çalışmak, feragat, şişman ortak fedakârlık var. Girişimci, projenin faydasına ve başarısına konsantredir. Para arkadan gelir. Son 5-6 ayda bazısı e-ticaret ve mazi hizmet firmamız evren çapında bilyon dolar seviyelerine çıktı. Bunun da gençlere aşırı şişman kalıp dokuma etmesini dilek ediyorum, bunları oturup incelesinler. Başarısız olmaktan korkmasınlar."

"Milli Teknoloji Hamlesi'nin beraberinde Girişimcilik Hamlesi de gerçekleştirmek gerekiyor"

Koç, girişimcilerin ve yatırımcıların dü yan bulunduğunu belirterek, "Yatırımcı düşüncesince müteşebbis aşırı kıymetlidir fakat parası da kıymetlidir. Paranın da fikrin de ortak önemi var. Girişimcilere tavsiyem size servet yatıran, ana babanızın vermediği yahut veremediği parayı size verici ortak insanoğlunun yahut kurumun ortak değeri olması lazım. Yatırımcıların ise çabucak servet desteği sağlamaları yetmez, destekledikleri projenin satışına, insanoğlu kaynaklarına, saymanlık sistemlerini ihdas süreçlerine de etüt görevlisi olmalılar. Yatırımcıların ortak yanlışı var. Yatırımcı girişimciye diyor ki 'sen doğrusu ortaksın, ne maaşı?' Girişimci evini elbette geçindirecek? Girişimcilere önerim maaşlarını kesim etsinler." sanarak konuştu.

Girişimcilere tavsiyelerde mevcut Koç, ne iş yapılırsa yapılsın alıcıya güzel girişmek icap ettiğini vurguladı.

Koç, gençlerin, ne dal ilgilerini çekiyorsa o sektörle ilgilendiren araştırı yapabileceğini aktararak, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Türkiye'de girişimcilerin en esas sorunlarından birisi, dışa vurum okunmaması. Eskiden rastgele ortak firmanın bilançosunu hatırlamak benzer değildi. Şimdi hayattaki aklınıza mevrut dört başı mamur firmaların bilançolarını bulup inceleyebilirsiniz. Çok karlı zannettiğiniz sektörlerde o derece kar marjı olmayabilir.

Türkiye'nin insanoğlu kaynakları aşırı iyi. Biz şurası tez ederiz vakıf olarak, 4 milyon işsizin 10 binini müteşebbis yapsak ve bunların rastgele biri 10 kişioğlu istihdam etse 100 bin kişioğlu yapar. Girişimciliğin en şişman özelliklerinden biri istihdamı acele oluşturması. Girişimci diyince benden servet isteyecek ortak de yapmayacak sanarak maatteessüf çirkin ortak idrak var. Bu idrak akla yatkın ortak idrak değil. Milli Teknoloji Hamlesi var, Girişimcilik Hamlesi de yapmamız lazım. Öte yandan, müteşebbis yatırımcıya kıymetlendirmek hesabına bankaya da gidebilmeli ve vezneci da o projeyi incelemeli. Girişimciyi al halıyla karşılamamız lazım. Girişimcilik ortak dal değil girişimcilik ortak ufuk, ortak vizyon."

Türkiye Girişimci Buluşması Zirve ve Sergisi, 3-4 Kasım'da Konya'da

GİV Başkanı Koç, rastgele sene İstanbul'da bitirdikleri Türkiye Girişimci Buluşması Zirve ve Sergisi'ni bu sene Konya'da düzenleyeceklerini söyledi.

"Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirdiğimiz, dü çağ sürecek etkinliğimiz kapsamında; Türkiye ve dünyadan düşün önderleri kabilinden oturumlar gerçekleştirilirken, B2B görüşmeleri, girişimcilere müteveccih hususi eğitimler de arazi alacak." ifadelerini kullanan Koç, şu değerlendirmede bulundu:

"Ayrıca acemi fikirlerin, müteşebbis projelerinin sergilenmesi düşüncesince iştirakçilerin stantları ile arazi alabileceği hususi ortak işporta alanımız da olacak. Düzenlendiğimiz evvel yıldan itibaren 1000’den ortak tomar plan başvurusu alan, 300 projenin derecelendirildiği, bu sene 8’'ncisi yapılacak bulunan ve 800'ü ortak hayli plan başvurusu almış bulunan GİV Girişimcilik Ödülleri Töreni'miz, aktiflik kapsamında 4 Kasım akşamı gerçekleştirilecek. Savunma sanayinden elektroniğe, araba piyasasından elektronik beyin endüstrisine, yazılım firmalarından mazi hizmet firmalarına derece aşırı sayıda girişimcilerle iletişimi bulunan firmaları seçmeye ilgi gösterdik. Ayrıca, aktiflik Konya Selçuklu Fuar Merkezi'nde yapılmaktadır ve dü çağ süresince kongrelerimiz olacak. Savunma sanayi, bankacılık ve müteşebbis finansmanıyla ilgilendiren kongrelerimiz olacak."

Etkinlikte, sağlam aşırı sektörde girişimcilerin o piyasaya elbette antre yapabileceklerini özetleyen ve bu piyasanın önde gelenlerinden oluşan konuşmacıların olacağını özetleyen Koç, hem Konya'dan aynı zamanda Türkiye'nin rastgele kabilinden gençlere 3-4 Kasım'da behemehâl Konya'ya gelmelerini salık mektubu etti.

Koç, aşırı sayıda plan arasından etkinlikte beniz tanesinin öne çıkarılacağını aktararak, "Bu projelerden, kurul kabilinden seçilen 10 tanesi ödüllendirilecek. Ayrıca bu planların dışında; 'Türkiye'de girişimciliğe en aşırı dayanak verici matbuat yayın', amme kesiminde olup girişimcilik ekosistemine yardım sunan ortak bürokrata sunulan ortak 'Kamu Girişimcilik Ödülü' var. Bunun beraberinde Türkiye'de girişimcilikle ilgilendiren en aşırı ekosistemin büyümesine sunanlara müteveccih ortak ödülümüz var. Ekosistemi gençlerin anlayabileceği biçimde geliştirmeye çalışıyoruz. Girişimciliğin en ehemmiyetli kurallarından biri 'network'. Girişimci olunacaksa, işinizle ilgilendiren olanlar 'network'ünüzde olmalı, bu muvaffakiyet şartlarından biri. O nedenle, girişimcilerin bu etkinliği kaçırmamalarını öneririm." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler