USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Gilead, Hepatit ve HIV sahalarında geliştirdiği ilaçları Türkiye'de üretmeye başladı

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, Gilead'ın Türkiye yatırımına bağlı "Gilead'ın bu yatırımı, önümüzdeki dönemler düşüncesince dünkü arsıulusal iş birlikleri ile benzeri yatırımların gerçekleşmesinde motive edici olacaktır." dedi.

Gilead, Hepatit ve HIV sahalarında geliştirdiği ilaçları Türkiye'de üretmeye başladı
14-06-2022 14:04
İstanbul

Gilead Sciences'ın, Hepatit ve HIV sahalarında geliştirdiği en yenilikçi buluş belgesi korumalı ilaçlarını Pharmactive iş birliğiyle Türkiye'de üretmeye başlaması kapsamında, Cumhurbaşkanlığı mühim projelerinde toprak düzlük evcil istihsal öncelikleri doğrultusunda tamamladığı istihsal yatırımının bilgileri planlı matbuat toplantısıyla paylaşıldı.

Yatırım kapsamında, mühim ilaçlarını Türkiye'de çoğaltma sonucu düzlük Gilead, "Türkiye düşüncesince Türkiye’de" vizyonuyla iş ortağı Pharmactive İlaç iş birliğiyle evcil üretime başlamış olacak ve böylelikle Türkiye cirosunun tahminî yüzdelik 70’ini Türkiye’de üretir bir hale gelecek.

Toplantının açılışında mütekellim Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, arsıulusal yatırımların, ilkin de deva sahasının ülke düşüncesince rüçhan sektörlerden bir tanesi bulunduğunu söyledi.

Dağlıoğlu, sonuç 2 senede yakından sınama edilmiş olduğu üzere herkesi etkileyen küresel esenlik krizlerinden kaynaklı eş sorunların fakat arsıulusal iş birlikleri ve bilim paylaşımları ile aşabildiğini, bu sayede sürdürülebilir eş evren gösterimi ile çelimli ve dimdik toplumların devamlığını sağlayabildiklerini tabir etti.

Bugün küresel deva endüstrisinin çelimli aktörlerinden Amerikan firması Gilead ile Türk deva endüstrisinin önde mevrut şirketlerinden Pharmactive ortada gerçekleşen kıymettar iş donanmasına tanıklık ettiklerini tamlayan Dağlıoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yerine ilişik altın ve uygulayım bilimi derin yatırımları ülkemize kazandırarak küresel yatırımlarından elan eş tomar hisse almaya odaklanıyoruz. Ofisimizin rüçhan sektörleri ortada toprak düzlük dirim bilimleri özelinde ise Ar-Ge ve inovasyona dayalı, çokbilmiş esenlik ve klinik teknolojilerini içeren, gayrimenkul içi okazyon ve yetkinliklerimizin büyümesine katkı sağlayacak yatırımları hedefliyoruz." niteleyerek konuştu.

Gilead’ın Türkiye yatırımı ile, ilkin firmanın buluş belgesi koruması bitmeme fail yenilikçi ürünlerinin istihsal teknolojileri ve know-how’ının da ülkemize aktarılmasıyla, evcil deva tedarikinin güçleneceğini ve deva ithalatının azalacağını tamlayan Dağlıoğlu, bahis konusu yatırımın Türkiye'nin deva endüstrisinde eş dış satım merkezi olma hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Dağlıoğlu, Gilead'ın yatırımının doğacak dönemler düşüncesince dünkü arsıulusal iş birlikleri ile benzeşim yatırımların gerçekleşmesinde motive edici olacağının da altını çizdi.

Söz konusu iş birliğinin gerçekleşmesinde Gilead’ın Türkiye'ye bulunan güveninin yanı sıra, evren standartlarında eş tesise ve kadroya cemaat bulunan Pharmactive İlaç şirketinin rolünün de önemli bulunduğunu kaydeden Dağlıoğlu, "Bu bağlamda bu yatırımı oluşturan Gilead ve yatırıma ev sahipliği önleyen Pharmactive İlaç’ın zikıymet yöneticilerine ve topu topu çalışanlarına başkaca teşekkürname ediyorum. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak, ülkemizin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacak yatırımlara desteğimiz değme devir bitmeme edecek." halinde konuştu.

"Türkiye'yi Gilead’ın istihsal merkezlerinden bir tanesi yaptık"

Gilead Türkiye Genel Müdürü Şebnem Girgin, Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda toprak alan, deva dalında Türkiye’nin küresel pazardaki rekabet gücünün artırılması, bedel zincirinde elan fevk pozisyona taşınması ve evcil istihsal oranının artırılması hedefleriyle koşut eş vizyonla Türkiye’ye yatırım yaptıklarını tabir etti.

Girgin, müstevli zamanında tedbir zincirinde yaşanmış bulunan sıkıntıların kendilerine ülke yerine kişi ilacını üretebilmenin ne derece zikıymet bulunduğunu eş kat elan gösterdiğini tabir ederek, "Bu iş birliğinin deva tedarikinin sürdürülebilirliği açısından da önemli eş etap bulunduğunu söyleyebiliriz. Gilead yerine bizi evcil istihsal önleyen öbür şirketlerden ayrıştıran en önemli özellik, buluş belgesi koruması bitmeme fail ürünlerimizi devletimizde çoğaltma kararımız oldu. Yenilikçi ürünlerimizi devletimizde üretiyor olmaktan ve bu know-how’ı ülkemize kazandırmaktan ötürü mevki duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin bu yatırımla Almanya, Kanada ve İrlanda’dan sonradan Gilead’ın en dünkü istihsal merkezlerinden bir tanesi durumuna geldiğini tamlayan Girgin, “Bu yatırımla Türkiye’nin deva dalında gizil dış satım merkezi durumuna gelmesi, küresel tedbir zincirlerine müdahale olması ve elan sonradan geliştirilecek dünkü tedavilerin de devletimizde üretilmesi düşüncesince muktezi madun binanın temelleri atık oldu.” dedi.

"Ülkemizde ürettiğimiz ürünleri dünyada elan baş döndürücü hastanın erişimine arz etmek düşüncesince çalışacağız"

Girgin, Gilead yerine vizyonlarının hayatı yıldırma fail hastalıklara en dobra çözümleri geliştirerek bu rahatsızlıkları yeryüzünden kaldırmak olduğuna dikkati çekti.

Gilead'ın, HIV/AIDS, Hepatit B, Hepatit C, hematoloji, onkoloji ve sistemik yalan enfeksiyonları üzere rahatsızlıkların ölümsek olmaktan çıkıp, güdülebilen hastalıklara dönüştürülmesi çabalarına önderlik ettiğini tamlayan Girgin, "Bir taraftan evcil istihsal düşüncesince çalışırken, öbür taraftan Türkiye'ye getirdiğimiz klinik araştırmalar, Ar-Ge yatırımlarımız, hediye ve plan desteklerimizle devletimizde bedel fotoğraflamak düşüncesince topu topu gücümüzle çalışıyoruz." açıklamasını yaptı.

Girgin, Gilead'ın Türkiye'de sonuç 5 yılda 6 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı yaptığını anımsatarak, şunları aktardı:

"2015 senesinde 5 tarz ile başladığımız klinik araştırı faaliyetlerinde, tarz sayımız 50’ye yaklaştı. Onkoloji dalında dünkü doğacak çalışmalarla da bu sayıyı elan da artırmayı hedefliyoruz. 'Türkiye düşüncesince Türkiye’de' vizyonuyla ülkeye yatırım hazırlamaya bitmeme edeceğiz. Bir ahir adımda devletimizde ürettiğimiz ürünleri dünyada elan baş döndürücü hastanın erişimine arz etmek düşüncesince çalışacağız."- "Çok sayıda küresel firmanın, Türkiye’deki mühim istihsal ortağı konumundayız"

Pharmactive İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sancak ise 2011 senesinde Saya Grup içerisinde Pharmactive İlaç’ı kurarken, istihsal kapasitesinin ve yetkinliğinin efdal olmasını planladıklarını belirtti.

Sancak, "İleri eş teknolojiye dayalı, cihanşümul nitelik standartlarındaki, salname 330 milyon kutuluk efdal eş kapasiteye cemaat istihsal üssümüz, çabucak ülkemizin değil, Avrupa’nın da kalıp yayınlanan deva fabrikalarının başlangıcında gelmektedir." niteleyerek konuştu.

Güçlü hedefler doğrultusunda baş döndürücü sayıda küresel firmanın, Türkiye’deki mühim istihsal ortağı konumunda olduklarının altını çizen Sancak, şu ifadeleri kullandı:

"Pharmactive, 'İyi Üretim Uygulamaları'na makul yerine tasarım edilen istihsal tesisindeki PharmAr-Ge’de, millî ve arsıulusal firmalarla icra ettiği iş birlikleriyle geliştirdiği yenilikçi ve emin ürünleri, hekim, eczacı ve hastaların hizmetine sunuyor. Tamamı kişi laboratuvarlarımızda peyda etmek üzere, bugüne derece 100’e benzeyen eşdeğer madde geliştirdik. Ülkemizde en baş döndürücü istihsal önleyen önce 5 tesisten bir tanesi durumundayız. Halihazırda, üretimimizin yarısını, baş döndürücü uluslu firmalar düşüncesince yapmaktayız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler