USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Gereğinden küçük burun deliği büyük sorun'

Doç. Dr. Erkan Soylu, “Normal burun delikleri, yalçın pozisyonda karşıya bakarken benzeşim görünmeli, bariz asimetri olmamalıdır. Burun deliklerinin küçültülmesi, dernekevi duyum yitimi altında yapılabilen birlikte muamelat bulunduğu düşüncesince cerrahi müdahale esnasında ku

'Gereğinden küçük burun deliği büyük sorun'
07-12-2021 14:35

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Erkan Soylu, rinoplastide doğrusu burun estetiğinde burun deliklerinin elbette olması gerektiğine müteallik ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Soylu, burun deliklerinin, içerisinden hayatın müşterek numara gerekliliği bulunan nefesin geçtiği, burnun en ehemmiyetli kısımlarından birisi bulunduğunu belirterek, “Burun delikleri işlevsel namına bu denli ehemmiyetli olmasının yanı sıra burnumuzun ve yüzümüzün güzelliğine de katkıda bulunur. Burun estetiğinin, cerrahlar düşüncesince ayarlanması, düzenlenmesi en kompleks ve ağır müşkülat içeren kısmıdır. Burun delikleri, burun köklü ucuna kadar, belirtik yahut belirtik sıfır eksiksiz hastalıkların toplanarak yansıdığı yerdir. Burun delikleri, bina namına burun tabanı, burun ılımlı bölmesi ve burun taraf duvarları çeşidinden oluşturulur. Bu yapıların birinde yahut birkaçında mevcud mesail burun delikleri problemleri namına karşımıza çıkar” dedi.

“İdeal burun delikleri sekte biçiminde ve benzeri olmalıdır”
İdeal burun deliklerinin istirahatte, egzersizde ve uykuda ferah ferah dem alınabilecek genişlikte ve güçte olması gerektiğine dikkati çekici Doç. Dr. Soylu, “Şekil namına burun delikleri huzur bakışta gökyüzünde uçar müşterek martının kanatlarının almış bulunduğu şekle benzeri ve mütenazır olmalıdır. Tabandan bellek kaldırılarak bakılınca ise mecmu aya hastanın beniz özelliklerine ve burun ucu yüksekliğine müteallik namına ya eşkenar yada ikizkenar üçlü biçiminde olmalıdır. Burun deliklerinin ise orantılı değer saf çeşidi ki herkeste bu biçimde olmayabilir, sekte alternatifini andırmalıdır. Şunu unutmamak icap eder ki eksiksiz kişide az yahut aşırı beniz asimetrisi vardır. Yani yüzümüzü müşterek elmayı ikiye böler denli böldüğümüzde herhangi müşterek dü yanı tastamam ayrımsız değildir. Dolayısıyla yüzümüzün müşterek unsuru bulunan burnumuzun da dü yanının denktaş yahut sırf ayrımsız olması beklenmez. Kafamızı kaldırıp aynada burnumuza alttan cankulağı baktığımızda burun deliklerimizi tastamam ayrımsız yahut denktaş gitmek çoğumuzda beklenir değildir. Normal burun delikleri, sarp pozisyonda karşıya bakarken ki bu alışılagelen taayyüş pozisyonudur, benzeri görünmeli, belirtik asimetri olmamalıdır. Burun deliklerinin simetrisi, hastalarımızın da yerinde namına en aşırı düşünce duydukları konudur. Bu bölgenin doğallığı ve yaratılışı aşırı hususi müşterek yapıya sahiptir. Cerrahi daha sonra doğallığını yitirmesi, belirtik asimetri olması yahut dem kabul etmek düşüncesince ehliyetli olmaması düşünce konusu olmaktadır” biçiminde konuştu.

“Gereğinden müşterek tomar tasgir dem sorunlarına sefer açabilir”
Doç. Dr. Soylu, laflarını şu biçimde sonlandırdı: “Biz burun cerrahları bu alanda aşırı şimdi güçbeğenir ve güçbeğenir müşterek düzentileme yapmaktayız. Burun ılımlı bölmesi makul müşterek biçimde rötuşlu ve belirtik beniz asimetrisi sıfır hastalarda burun delikleri çoğu kez mütenazır olacaktır. Burun deliklerinin küçültülmesi, dernekevi duyum yitimi altında yapılabilen müşterek iş bulunduğu için, cerrahi müdahale esnasında kullanıldığında dem almada külfet olabildiği anlamında en küçük müşterek duraksama mevcut ise tasgir işlemi yapılmamalı, iyilik tamamlanmasından sonraları baştan değerlendirilmelidir. İyileşmeden sonraları hastanın nefesi iyice ehliyetli ancak burun delikleri gereğinden müşterek tomar büyük görünüyorsa dernekevi duyum yitimi altında ek müşterek iş namına endamsız müddette tamamlanabilir. Her enli burun deliği küçültülemeyebilir. mesela burun delikleri levent boylu ve enli ancak burun tabanı ters bulunan hastalarda, burun deliklerine tasgir işlemi yapılmamalıdır. Bu hastalarda burun deliklerini açıkça markajcı burun tabanındaki küçük müşterek kıvrımdır ve bu alınırsa düzeltilmesi aşırı çetin dem sorunlarına sefer açabilir. Son namına dinç meslektaşlarıma, burun deliği tasgir işlemini beklenir aşama yapmamalarını şayet aşırı gerekliyse ameliyatın en sonuç etabında ve aşırıya kaçmadan yapmalarını haber mektubu ediyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler