USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

“Gereğinden küçük burun deliği büyük sorun”

Doç. Dr. Erkan Soylu, “Normal burun delikleri, yalman pozisyonda karşıya bakarken benzeşim görünmeli, açık asimetri olmamalıdır. Burun deliklerinin küçültülmesi, dernekevi duyum yitimi altında yapılabilen müşterek prosedür bulunduğu düşüncesince cerrahi müdahale esnasında

“Gereğinden küçük burun deliği büyük sorun”
07-12-2021 12:00

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Erkan Soylu, rinoplastide doğrusu burun estetiğinde burun deliklerinin kesinlikle olması gerektiğine değgin ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Soylu, burun deliklerinin, içerisinden hayatın ortak numara gerekliliği bulunan nefesin geçtiği, burnun en ehemmiyetli kısımlarından birisi bulunduğunu belirterek, “Burun delikleri işlevsel kendisine bu derece ehemmiyetli olmasının birlikte burnumuzun ve yüzümüzün güzelliğine de katkıda bulunur. Burun estetiğinin, cerrahlar düşüncesince ayarlanması, düzenlenmesi en karmakarışık ve ağırbaşlı müşkülat içeren kısmıdır. Burun delikleri, burun köklü ucuna kadar, besbelli yahut besbelli sıfır eksiksiz hastalıkların toplanarak yansıdığı yerdir. Burun delikleri, bina kendisine burun tabanı, burun itidalli bölmesi ve burun taraf duvarları kabilinden oluşturulur. Bu yapıların birinde yahut birkaçında mevcud mesail burun delikleri problemleri kendisine karşımıza çıkar” dedi.

“İdeal burun delikleri felç biçiminde ve benzeşim olmalıdır”

İdeal burun deliklerinin istirahatte, egzersizde ve uykuda ferah ferah soluk alınabilecek genişlikte ve güçte olması gerektiğine dikkati çekici Doç. Dr. Soylu, “Şekil kendisine burun delikleri dirlik bakışta gökyüzünde uçar ortak martının kanatlarının almış bulunduğu şekle benzeşim ve mütenazır olmalıdır. Tabandan karın kaldırılarak bakılınca ise yekûn ayak tabanı hastanın beniz özelliklerine ve burun ucu yüksekliğine değgin kendisine ya eşkenar yada ikizkenar müselles biçiminde olmalıdır. Burun deliklerinin ise orantılı değer natürel çeşidi ki herkeste bu halde olmayabilir, felç alternatifini andırmalıdır. Şunu unutmamak icap eder ki eksiksiz şahıslarda az yahut aşırı beniz asimetrisi vardır. Yani yüzümüzü ortak elmayı ikiye böler üzere böldüğümüzde değme dü yanı milimi milimine ayrımsız değildir. Dolayısıyla yüzümüzün ortak unsuru bulunan burnumuzun da dü yanının denktaş yahut büsbütün ayrımsız olması beklenmez. Kafamızı kaldırıp aynada burnumuza alttan cankulağı baktığımızda burun deliklerimizi milimi milimine ayrımsız yahut denktaş kıymetlendirmek çoğumuzda beklenen değildir. Normal burun delikleri, sert pozisyonda karşıya bakarken ki bu alışılagelen taayyüş pozisyonudur, benzeşim görünmeli, besbelli asimetri olmamalıdır. Burun deliklerinin simetrisi, hastalarımızın da yerinde kendisine en aşırı akıl duydukları konudur. Bu bölgenin doğallığı ve yaratılışı aşırı hususi ortak yapıya sahiptir. Cerrahi ondan sonra doğallığını yitirmesi, besbelli asimetri olması yahut soluk kabul etmek düşüncesince tam olmaması akıl konusu olmaktadır” biçiminde konuştu.

“Gereğinden ortak tomar tasgir soluk sorunlarına kez açabilir”

Doç. Dr. Soylu, laflarını şöyleki sonlandırdı: “Biz burun cerrahları bu alanda aşırı hâlâ müşkülpesent ve tetik ortak emek vermek yapmaktayız. Burun itidalli bölmesi makul ortak halde revize ve besbelli beniz asimetrisi sıfır hastalarda burun delikleri çoğu kez mütenazır olacaktır. Burun deliklerinin küçültülmesi, dernekevi duyum yitimi altında yapılabilen ortak prosedür bulunduğu için, cerrahi müdahale esnasında kullanıldığında soluk almada külfet olabildiği anlamında en küçük ortak duraksama mevcut ise tasgir işlemi yapılmamalı, düzelme yapılmasından sonraları baştan değerlendirilmelidir. İyileşmeden sonraları hastanın nefesi enikonu tam ancak burun delikleri gereğinden ortak tomar büyük görünüyorsa dernekevi duyum yitimi altında ek ortak prosedür kendisine çelimsiz müddette tamamlanabilir. Her enli burun deliği küçültülemeyebilir. mesela burun delikleri etraflıca ve enli ancak burun tabanı elverişsiz bulunan hastalarda, burun deliklerine tasgir işlemi yapılmamalıdır. Bu hastalarda burun deliklerini bariz markajcı burun tabanındaki küçük ortak kıvrımdır ve bu alınırsa düzeltilmesi aşırı ağır soluk sorunlarına kez açabilir. Son kendisine canlı meslektaşlarıma, burun deliği tasgir işlemini beklenen merhale yapmamalarını şayet aşırı gerekliyse ameliyatın en akıbet etabında ve aşırıya kaçmadan yapmalarını kaynak ediyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler