USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Genç can pehlivan Selin Tuğba Ergenç'in imgesel ay-yıldızlı forma

Genç güç pehlivan Selin Tuğba Ergenç, "Evde kuzenlerimle güç güreşi yapıyordum. Onları zorluyordum ve çelimli olduğumu söylediler. Okulda da güç güreşi seçmelerinin bulunduğunu öğrenip katıldım. Böylece güç güreşi hayatımın ortak parçası oldu." dedi.

Genç can pehlivan Selin Tuğba Ergenç'in imgesel ay-yıldızlı forma
03-11-2021 10:54
Mersin

Mersin'de 3 sene önceki başladığı ağır güreşinde Türkiye üçüncülüğü elde fail 17 yaşındaki Selin Tuğba Ergenç, arsıulusal turnuvalarda ulusal biçim altında arak dökmeyi hedefliyor.

Mezitli ilçesinde canlı Selin, 14 yaşlarındayken familya ziyaretine mevrut kuzenleriyle meydana getirdiği ağır güreşini sevince, sporu meraklı kendisine hazırlamaya değişmeyen verdi.

Mezitli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünde antrenmanlara başlamış olan genç sporcu, domestik müsabakalardaki birinciliklerinin arkası sıra 2019'da katılmış olduğu okullararası yarış ile bu sene planlı Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'nda üçüncü oldu.

Selin, ulusal takıma girerek arsıulusal müsabakalarda uğraş ika hedefini yapmak düşüncesince antrenörü İsa Alim ile çalışmalarına bitmeme ediyor.

Selin: "Bilek güreşi hayatımın müşterek parçası oldu"

Selin Tuğba Ergenç, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, hasbelkader keşfettiği kabiliyetini yetiştirmek istediğini belirterek, "Evde kuzenlerimle ağır güreşi yapıyordum. Onları zorluyordum ve çelimli olduğumu söylediler. Okulda da ağır güreşi seçmelerinin bulunduğunu öğrenip katıldım. Böylece bilek güreşi hayatımın müşterek parçası oldu. Bu branşı bırakmayı düşünmüyorum." dedi.

Milli kadro hayalini yapmak düşüncesince haftada 4 gündüz egzersiz yaptığını anlatım fail Selin, şunları söyledi:

"İlk önceki Türkiye şampiyonluğu, sonradan da Avrupa ve evren şampiyonluğunu hedefliyorum. Çok çalışıyorum ve çalışma veriyorum. Milli kadro formasını giyip ülkemi arsıulusal yarışmalarda en güzel halde özümleme etmeyi istiyorum. Bir avrat kendisine ulusal kadro forması düşüncesince çabalamak bana aşırı hususi hissettiriyor. Madalya kazanıp evime görkemli halde dönmek, emeklerimin karşılığını kabul kılmak istiyorum."

Antrenör İsa Alim de sporcusunun kararlı ve korkunç bulunduğunu belirterek, "Selin, aşırı güzel hazırlanan, kondisyonunu aşırı güzel esirgeyici ve bu işin tekniğini aşırı güzel kavrayabilen müşterek sporcu. Selin'in biraz sene içinde ulusal takıma gireceğine, şimdi sonradan da Avrupa ve evren şampiyonalarında dereceye girip ülkemizi en güzel halde özümleme edeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler