USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Geleceğin rafting antrenörleri Melen Çayı'nda kılgılı öğüt alarak yetişiyor

Düzce Üniversitesi (DÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünde selektif okutulan rafting dersi meydan öğrenciler, nazari ve kullanışlı eğitimlerle rafting antrenörü olma önünde evvel adımlarını atıyor.

Geleceğin rafting antrenörleri Melen Çayı'nda kılgılı öğüt alarak yetişiyor
24-04-2022 13:04
Düzce
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Geleceğin rafting antrenörleri Melen Çayı'nda kılgılı ibret alarak yetişiyor

Türkiye'nin en ehemmiyetli rafting parkuruna sahip, yılda kestirmece 200 bin domestik ve ecnebi turisti ağırlayan 16 kilometrelik Melen Çayı, Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünde bu senenin ikinci devrinde selektif okutulan rafting dersi meydan öğrencilere ev sahipliği yapıyor.

DÜ Rektörlüğü ve Rafting Federasyonu iş donanmasında oluşturulan selektif derslere eklenen öğrenciler, federasyon çeşidinden maruz nazari derslerimizi üniversitede, kılgılı derslerimizi ise Rafting Düzce İl Temsilcisi Birol Tepe'den Melen Çayı'nda alıyor.

Derslerin gır gır geçmiş bulunduğu Melen Çayı'nda öğrenciler, bot şişirmekten kürek tutmaya, su üstündeki botun kontrolünden suya düşüldüğünde nite davranılacağına müteveccih nice tecrübeyi yaşayarak öğreniyor.

Öğrencilere toy birlikte sistem endüstrisi oluşturmak, rafting ulusal takımlarına yakut eğitimi almış antrenörler yetiştirmesi üzere oluşturulan rafting dersine 11 mektepli paydaşlık sağlıyor.

"Federasyonumuz da bizlere herhangi birlikte mevzuda araştırma görevlisi oluyor"

DÜ Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. İnci Karadenizli, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Düzce'nin nice tabii güzelliği içerisinde barındırdığını belirterek, öğrencilerin tabiat sporlarından faydalanması namına emek hasretmek yaptıklarını söyledi.

Karadenizli, ikinci zamanın başlangıcında 4. dershane öğrencilerine müteveccih rafting dersini selektif ibret şekilde uygulamaya başladıklarını aktararak, "Öğrencilerimize çalıştırıcılık ve muallimlik dışında istihdam tekvin etmek adına, gitgide rafting dalında edep bilimi bilimi verici antrenörler olabilmeleri düşüncesince bu dersi ayırmak istedik. Bundan ahir yıllarda ise 1. sınıftan itibaren öğrencilerimize rafting dersini hasretmek istiyoruz. En esasen bu yana Rafting Federasyonuyla koordineli halde çalışıyoruz." niteleyerek konuştu.

Öğrencilerin dersten esenlik aldığını dile getiren Karadenizli, "Hem ibret şekilde alıyorlar hem öğreniyorlar bununla beraber bunu sistem şekilde da yapabiliyorlar. Federasyonumuz da bizlere herhangi birlikte mevzuda araştırma görevlisi oluyor. Birol Bey de burada Rafting İl Temsilcisi, sevap talebi yok. Üniversitemize de geriye evlatları alıp buraya bildirmek kalıyor." ifadelerini kullandı.

"Çok elleme birlikte döl geliyor"

Düzce Rafting İl Temsilcisi Tepe de darülfünun ve Rafting Federasyonu iş donanmasında başlatılan ibret programına fahri dayanak verdiklerini anlatarak, "Çok elleme birlikte proje. Türkiye'de derinliğine seneler sonradan rafting selektif ibret şekilde işleniyor. Burada dersimizi kılgılı gösteriyoruz. Gençlerimize bu dersle inşallah elleme birlikte defa gösterebiliriz. Onlara bu mevzuda dokunup okullarını en elleme halde tamamlamalarına fırsat olup istihdamlarına ulama sağlayabilirsek ne bahtiyar bizlere." biçiminde konuştu.

Kendilerinin çekirdekten yetiştiğini ancak öğrencilerin hem nazari hem kılgılı edep bilimi bilimi aldığını tamlayan Tepe, şu halde bitmeme etti:

"Arkadaşlarımız Spor Bilimleri okuyor ve halis muhlis eğitimlerini yeniden sona alıyorlar. Ayrıca bizimle tanışmaları da aşırı iri birlikte deneme zaten. Daha geçmiş ulusal kadro antrenörlüğü de yaptım. Federasyonumuz bünyesindeki gurur ve kuruluşlarla da birlikte arada çalışıyoruz. Onlar düşüncesince birlikte fırsat. Çok elleme birlikte döl geliyor. Hem okuyorlar hem öğreniyorlar bununla beraber yaşıyorlar. Antrenörlük yönünde ve bilimsel niteliği olan şekilde aşırı değerli gençlerimizin geldiğinin fut sesleridir bunlar."

Seçmeli rafting dersi meydan Aleyna Coşkun ise dersi aşırı sevdiklerini, eğitimin hayır bulunduğunu dile getirerek, "Bizim düşüncesince bellemek aşırı önemli. Raftinge anbean iptila saldım. Bizler burada öğreniyoruz, gitgide tedris fırsatımız da oluyor. Burada kalırsam koşullar olursa bu bölgede infaz yapmayı banko düşünürüm. Eğitim aldığımız meydan çalıştırıcılık bulunduğu düşüncesince banko rafting dalında da çalıştırıcılık yapmış olup öğretmeyi düşünürüm." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler