USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Gebelikte bulaşıcı hastalıklardan korunmak için kalabalık ortamlardan kaçınılmalı'

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burcu Yılmaz Hanege, ''Gebelikte bulaşıcı hastalıklardan korunmak için kalabalık ortamlarda, dolgun nakil araçlarında, okul, AVM ve hastanelerin enfeksiyon kliniklerinde cins olduğunca levent boylu müddet kalınmamalı'' dedi.

'Gebelikte bulaşıcı hastalıklardan korunmak için kalabalık ortamlardan kaçınılmalı'
07-10-2021 15:10

Kış aylarında gebelik ilgisiz iklim ve cisim direncinde eksilme zımnında kimi sorunları da yanı esna getirdiğini tamlayan Medicana Ataşehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burcu Yılmaz Hanege, mikroorganizma ve allerjenlere maruziyetin erdemli bulunduğu kalabalık ortamlarda bulunmaktan ve bulaşık havada hariç çıkmaktan gocunmak hastalıklardan korunmak alegori ehemmiyetli bulunduğunun altını çizdi. Op. Dr. Burcu Yılmaz Hanege, şita aylarında gebelerin uyanıklık etmesi müstelzim ahval dirlik açıklamalarda bulundu.

Op. Dr. Burcu Yılmaz Hanege, hamilelerin şita aylarında uyanıklık etmesi müstelzim halleri şu şekilde açıkladı:
''Gebelikte girintisiz çıkıntısız ilgisiz algınlığında güçlü behemehâl tatil etmeye çalışmak, enfeksiyonu ayakta geçirmemek ve rejime ve giyime uyanıklık buyurmak yarar sağlayabilir. Düzenli şekilde antrenman gerçekleştirmek kilogram kontrolü ve adale gücü artımı ile elastikiyet sağlamasının indinde cisim direncini de arttırır. Sigarayı mümkünse aylı kalmadan önce, belkili olamadıysa aylı kaldığınızı öğrendiğiniz an bırakmış olmayı öneriyoruz. Hamilelikte sigara dumanına verilen kalmak, edilgen sigara içiciliği de, bağan tevellüt ağırlığı, çocukluk çağlarında öğrenme ve tutum problemleri risklerini arttırabilir. Pencereleri açarak evi yada bulunduğunuz ortamı pıtrak pıtrak havalandırmak, kaloriferin kuruttuğu havayı yaş çaput yada kaynayan suyla rutubetlendirmek yahut havayı temizleyici ve nemlendirici hususi cihazlar görmek da yararlı olabilir.

''Kış aylarında giyime uyanıklık etmeniz gerekiyor''
Kışın iki canlı giyiminde terletecek etli ortak tane zerre polyester-sentetik kumaşlar alegori yünlü yada pamuklu havalanabilir kumaşlar ve kıvrım defa giyilebilecek kolay güzel giysiler yeğleme edilmelidir. Isınmak için giyilen sıkı, naylon, bireşimli giyim kuşam yeğleme nedeni değildir. Düşme ve yaralanma ihtimallerine dirlik pabuç tabanlarının kar ve buz kabilinden yıvışık zeminlerde kaymayacak lastik ağacı vb. materyalden işlenmiş olması önemlidir.

''Kış rahatsızlıklarına ve enfeksiyonlara uyanıklık edelim''
Kış aylarında hastalıklara dirlik direnci yükseltmek ve bilhassa gebelik kabilinden muafiyet sisteminin yardıma gereksinim duyan spesifik ortak çağda bebeğin dimdik gelişimi için kararlı nemalanmak baş döndürücü şişman ehemmiyet teşekkül etmektedir. Turunçgiller ve yeşil sebzeler, C vitamininden ensesi etli olup şita aylarında pıtrak rastlanan yukarı yolunum yolu enfeksiyonlara dirlik direnci arttırmaktadır. Vitaminlerin yanı esna protein de vücudu anayasa yapıtaşlarından birisi olması sayesinde cisim direncini arttırmaya asistan bulunan ortak anayasa gıda öğesidir. Kış sebzelerinden pırasa, ıspanak, kereviz kabilinden sert ve kalsiyum zengini yeşil yapraklı sebzeler, C vitamini açısından ensesi etli limon, portakal, kivi, maydanoz ve roka barsaklardan sert emilimini de arttırmaktadır. Taze göveri ve kâr tüketimi gebelikte yavaşlayan barsak hareketlerini arttıracaktır. Gereğinden ortak tomar karbonhidrat ve sodyum klorür tüketimi kilogram alımını ve gebelikte tansiyon, şeker hastalığı hastalığı kabilinden problemleri tetikleyebileceğinden önerilmemektedir.

Bağışıklık sistemi için protein, kalsiyum, göveri ve meyveden kararlı ortak diyet, gerektiğinde vitamin takviyesi, bilhassa C vitamini, sert ve D vitamini kabilinden multivitaminler birebir dozlarda kullanılmalıdır. Multivitamin takviyesi behemehâl sizi strateji fail hekiminiz çeşidinden önermiş bulunduğu şekliyle kullanılmalıdır.

Gebelikte bulaşıcı hastalıklardan korunmak için kalabalık ortamlarda, şişman nakil araçlarında, okul, AVM ve hastanelerin enfeksiyon kliniklerinde belkili olduğunca etraflıca müddet kalınmamalı. Bu tür ortamlar bulaşıcı rahatsızlıkların ve alerjenlerin çoğalmasına bozukluk şekilde hastalıklara çağrılık çıkarmaktadır. Ellerinizi pıtrak pıtrak yıkamak, hasta kişilerle andıran temastan, öpüşmekten ve tokalaşmaktan gocunmak önemlidir.

Gebelikte kolay ortak ilgisiz algınlığı yada gribal enfeksiyon semptomları başladığında bereketli hazır para bezdirmek ve tatil buyurmak önemlidir. Hekime danışmadan rastgele ortak deva kullanılmamalıdır. Dengeli ortak kefaret cisim direnci açısından önemlidir. Burun tıkanıklığı için tuzlu su yada temel deniz suyu kullanılabilir. Hastanın umumi gidişat bozukluğu 48 saatten etraflıca müddet bitmeme ederse, öksürük ve zevcelik fail erdemli ateş, teneffüs sorunu var ise sayaç kaybetmeden hekime başvurulmalıdır.

''Fazla şeker hastalığı tüketiminden kaçının''
Ihlamur, elma ya nane-limon çayı kabilinden şita çayları akla yatkın miktarlarda (günde 1-2 bardak) tüketilebilir. Yalnız karışımından emniyetli bulunmadığınız nebati çayların gebelikte hekime danışılmadan bilgisizce tüketilmesi banko sakıncalıdır. Kış sebzeleriyle işlenmiş göveri yemekleri, taravetli göveri ve meyveler, ensesi etli omega-3 içinde ne bulunduğu zımnında haftada 2 sefer tüketilen balık, B vitamini için al et ve kurubaklagiller şita aylarında anayasa öğünlerde tüketilebilecek yemeklerdir. Karbonhidrat, yağ ve sodyum klorür içeren gıdaların şita aylarında koyu tüketimi anayasa ve çocuk sağlığını negatif etkilemektedir. Gebelikte vitamin desteğini taravetli göveri ve meyvelerden kabul buyurmak rüçhan olsa da, koyu site yaşamı şartlarında örgensel gıdaya ulaşım rastgele ortak devir belkili olamadığında multivitamin desteğine gerekseme duyulmaktadır. Özellikle folik hamız içeren mutlivitamin takviyeleri ve D vitamini takviyesi önemlidir. Kış aylarında yukarı teneffüs yolu enfeksiyonlarından korunmak için C vitamini takviyesi alınabilir. Özellikle çokluk gebelerde kalsiyum ve magnezyum desteği de eklenmelidir. Fazla oranda karbonhidrat tüketiminin vücudumuzda mikroorganizmaları namevcut fail akyuvarların aktivitesini azalttığı ve muafiyet sistemini zayıflattığı tanıdık ortak durumdur. Fazla şeker hastalığı tüketimi hastalıklara dirlik direncin düşmüş bulunduğu gebelik zamanında bilhassa sakıncalıdır.''

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler