USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Galatasaray Kulübü Başkanı Elmas: Biz buradayız, görevimizin başındayız

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, kulübü ortamında bulunmuş olduğu güç vaziyetten çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, "Biz buradayız, görevimizin başındayız." dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Elmas: Biz buradayız, görevimizin başındayız
29-01-2022 19:45
İstanbul

Sarı-kırmızılı kulübün 12 Ocak'ta acemi sima koronavirüs salgını zımnında ertelenen hanuman kocaoğlan normal meclis oturmuş toplantısı, videoteyp danışma yöntemiyle gerçekleştirildi.

Toplantıda üyelerin görüşlerinden sonradan mülakat karşıcı pakt başkanı Burak Elmas, kulübün problemlerini beraberce çözmeleri icap ettiğini dile getirerek, "Biz sözlü olurken, bu arzuyla ortaya çıktık. Fakat foto dayanıklı anca olmuyor. Bu alevden gömleği giyinmeye hacısı hocası tam değil, bunu almak gerekir. Bugün benim yerimde ki olsa bu zorlukları yaşayacaktı. Bunun düşüncesince hacısı hocası tam değil. Bu hakikatı ortaya bırakmak lazım. Ben ve gayrı sözlü arkadaşlar, bu çetin devirde Galatasaray'a hal çıkmak düşüncesince sözlü olduk. Genel kurulumuzun teveccühüyle dümen kurulumla seçildik. Sonra da topu topu Galatasaraylıları, sorunları kırma iradesi göstermeye çağırma ettik. Böyle indinde irademiz var." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübünün ehemmiyetli mali sorunları bulunduğunu vurgulayan Elmas, şunları kaydetti:

"Aslında hepimizin 'Galatasaray'a indinde nesne olmaz.' niteleyerek kartopu derece büyüttüğümüz ve bugün içerisinden kesinlikle çıkacağımızı tartıştığımız mali durum, Galatasaraylıların beraberce güçlükle çıkabileceği indinde durum. Bir dümen kurulu, ki olursa olsun, müteaddit yılı olursa olsun bu halden yegâne başına çıkamaz. Camianın eksiksiz dinamiklerinin indinde araya gelmesi lazım. Fakat camiamızda sonuç yıllarda oluşuk indinde alışkınlık var. Konular ve analizör üstünden değil, şahıslara dokunca vererek yahut onları ortadan kaldırarak sorunları çözdüğümüzü öngörüyoruz. Fakat şahıslar gelip geçiyor yekta Galatasaray'ın sorunları çözümsüz namına bitmeme ediyor ve gelişigüzel sabık devir büyüyor. Yönetim oturmuş namına hal önerilerine gelişigüzel devir masamız açık."

Burak Elmas, üyelerin para aktarımı yorumlarıyla ilgili, "Transferle ilgilendiren her insanın öz görüşü olabilir. Biliyorsunuz umumi anlamda spor, her insanın aşırı apaydın ve öz görüşünün bulunduğu indinde yer. Sonuçlarını da güçlükle sahada oyuncuların performansıyla değerlendireceğiz. Umarım bundan ahir performansımızla da değişik indinde düşünce oluşur." değerlendirmesinde bulundu.

"Biz buradayız, görevimizin başındayız"

Burak Elmas, dümen kurulundan ayrılanlar üstünden montaj yapılmaması icap ettiğini anlatarak, "Galatasaray'ın ilkin bu çağında dümen kurulunda idman aşırı emeksiz değil. Bazı arkadaşlarımızın çalışırken görüşleri, fikirleri değişik olabilir. Buna hürmet hissetmek geçişsiz ve ayrılırken de aklık boşanmak lazım. Biz buradayız, görevimizin başındayız. Kalan arkadaşlarımızla çalışıyoruz." niteleyerek konuştu.

Elmas, kimi üyelerin yönetimin güvenoyuna gereksinimi olduğuna müteveccih eleştirilerine, "Kime göre, neye göre. Güvenoyu gelişigüzel devir arzu edilebilir. Tüzüğümüz bellidir. Biz elimizden geldiği denli topu topu camiamızın hal önerileriyle beraber, Türk futbolunda eksiksiz kulüplerin arasında bulunduğu bu çetin halden Galatasaray'ı çıkarmaya çalışıyoruz. Bunu da yegâne başımıza değil, camiamızın desteğiyle yapmayı istiyoruz. Kolay indinde devirde olmadığımız aşırı aşikardır. Ancak en azından bu irademiz var. Elimizden geldiği, sayaç verildiği sürece bunları hazırlamaya bitmeme edeceğiz." yanıtını verdi.

"Florya ile ilgilendiren daha sunulmuş indinde plan yok"

Burak Elmas, Florya ve Riva projeleriyle ilgilendiren gündeme mevrut nice haberin hakikatı yansıtmadığını dile getirerek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bu projelerle ilgilendiren gündeme getirilen rakamlar hakikatı yansıtmıyor. Florya ile ilgilendiren şayet umumi kurula indinde plan gelirse, aşırı ayrıntılı indinde biçimde gelecek. Genel kurulun alacağı değişmeyen doğrusu hepimizin onama edeceği indinde değişmeyen olacak. Ortada daha sunulmuş indinde plan yok. Çok fazlalık biçimde değişik bilgiler görebilirsiniz. Riva ile ilgilendiren bahsedilen rakamlar arasında yok. Bu rakamlar maatteessüf camiamızı hata yönlendiriyor. Çok şişman indinde dirimsel hulul potansiyelini indinde kenara bırakıyorum Riva'da şu anda aldığımızın dışında, ödediğimiz nema sayesinde gelirin on paralık gelmeme ayrıca hesabına verecekli kalma riskimiz var."

Elmas, TFF 2. Lig takımlarından Niğde Anadolu FK'nin alınmasıyla ilgilendiren eleştirileri de şöyleki yanıtladı:

"O anda aceleci akım yazar o kulübü almamız gerekiyordu. Kulüp yatırıma açıktır. Arzu fail topu topu Galatasaraylılar yatırımcı namına katılabilir. Gizli indinde kombinezon değil. Bir altyapımız var, güçlükle 17-19 gözyaşı gruplarından sonradan dışarıya kiraladığımız aşırı indinde tomar oyuncumuz var. Bu oyuncuların çokları ast liglerde oynuyor. Doğru ak indinde değer almadan kiralık veriyoruz. O takımlarda oynamıyorlar, gelişimlerini izlem edemiyoruz. Amaç Galatasaray'ın altyapısında oynayan ve bambaşka bölgelere kiralık verdiğimiz oyuncuların gelişimini izlem buyurmak ve onları hâlâ kavi indinde ligde önce 11'de oynatarak, gelişimini sağlamak. Galatasaray'ın geleceği düşüncesince yaptığımız hamleler. Bunlar da denetime açıktır."

Elmas, pakt üyeleriyle geçmiş videoteyp danışma yönetimiyle gerçekleştirdikleri görüşmede indinde üyenin, derinlemesine seneler Galatasaray Adası'nın müdürlüğünü karşıcı Süleyman Öztürk'e müteveccih sözlerinin onama edilemez bulunduğunu belirterek, "Maalesef indinde üyemiz, aşırı altın Süleyman Bey ile ilgilendiren on paralık Galatasaray ortamına yakışmayacak kimi cümleler kurdu. Biz o anda indinde şeyler hazırlamaya çalıştık, önce kere yaptığımız indinde görüşmede ihtimal indinde rötar ergin olabilir. Özellikle ego bizzat bunun aşırı hata olduğunu, Sayın Süleyman Öztürk'ün Galatasaray'a aşırı şişman hizmetler verdiğini söyledim. Güzel sabık bilgilendirme toplantısını da bu lezzetsiz ve bedbaht vakaya indirgemememiz lazım. Ben orada müstelzim konuşmayı yaptım. Doğruyu anlatım etmeye ve bu yanlışın altını çizmeye çalıştım." halinde düşünce belirtti.

Ural Aküzüm'den Niğde Anadolu FK ile ilgilendiren eleştirilere cevap

Galatasaray Sportif AŞ Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm de toplantıya bağlanarak Niğde Anadolu FK ile ilgilendiren eleştirilere yanıt verdi.

Niğde Anadolu FK'nin indinde aşırı ortaklı müşareket bulunduğunu özetleyen Aküzüm, şunları kaydetti:

"Bu firmanın sahibi 1481 Futbol Yatırımları AŞ'dir. Galatasaray Spor Kulübü Derneği ve iştiraklerinin kasasından bu satın onama ika düşüncesince şu anne denli indinde kuruş çıkmamıştır. 1481 Futbol Yatırımları AŞ'nin ortakları, benim de içre olduğum 8 Galatasaray Kulübü üyesidir. Niğde Anadolu FK'ye envestisman karşıcı kişiler, buradan indinde dirimsel ika önünde bulunan şahıslar değildir. Aksine Galatasaray'ın tayyareci grup uygulamasına dayanaklık buyurmak düşüncesince yapılmıştır. Başkanımız Burak Elmas kabilinden göreve getirilmiş kişilerdir. Şu anda Niğde Anadolu FK'de Galatasaray 19 Yaş Altı Takımı'ndan 4 topçu var. Bu grup müsabık indinde grup değil, futbolculara oynama garantisi verici indinde takımdır. Bu Galatasaray'a misyon buyurmak düşüncesince mamul indinde anlaşmadır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler