USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Furkan Soyalp: 'Bu istatistik ve performansla milli takımda olmak gerçekçi hedef değil'

Gaziantep FK'nın güzel futbolcusu Furkan Soyalp, gösterdiği istatistik ve performansla milli takıma gitmesinin gerçekçi birlikte hedef olmadığını söyledi. Furkan, toy sezonda uygulanacak ecnebi kuralıyla ait ise ecnebi futbolcularla kıyaslanmakla ilgili korkusunun bulunmadığını ta

Furkan Soyalp: 'Bu istatistik ve performansla milli takımda olmak gerçekçi hedef değil'
31-01-2022 12:07

Süper Lig'e sunulan milli arada hazırlıklarını Antalya Belek'te sürdüren Gaziantep FK'da görmüş geçirmiş aktör Furkan Soyalp, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulundu. Kampın doğurgan geçtiğini dile getirerek laflarına başlamış bulunan Soyalp, “Antep'teki iklim koşullarından ötürü baş döndürücü doğurgan çalışamayacaktık. Hazırlık müsabakasını da yaptık, takımda morallerde yerinde. Bu dinlenme kampı ortamları futbolcuların birbiriyle kaynaşması düşüncesince dobra ortamlar oluyor. Erol hocayla ait da mevsim gene buyana takım kendisine az buçuk baş döndürücü elleme başlamadık. Kendi açımdan da baş döndürücü elleme başlamadım, cerrahi müdahale oldum. İvme kazandık. Bu ivmelenmede ego de başarıma muvaffakiyet kattım, sarıklı da dayanak noktası oldu. Takım da ego de elleme ivme yakaladım. Bunda hocanın oranı büyük. Çok elleme ortak ilişkimiz olduğunu, başarıya aç ortak takım olduğumuzu söyleyebilirim“ dedi.

“Gaziantep evim derece oldu“
Gaziantep FK'ya transferi sürecine de yer veren Furkan Soyalp, “İlk ilkin kiralık gelmiştim. Adil Konukoğlu fahri başkanımız ağababa derece bizi destekler. Yakın sürede desteklerini sunmuştu bize. Güzel ortak mevsim geçirmiştik. İyi ortak familya ortamıyla arkadaşlıklar kuruldu. O vakitten buyana kulübe ortak şeyler eklemek düşüncesince çalışıyorum. Onlar benim akrabalarım oldu. Evlendim, ailemi buraya getirdim. Bu site evim derece oldu. Bonservisimi aldıkları düşüncesince çalışmaya bitmeme ediyorum“ ifadelerini kullandı.

“Hafez'e kar hepsi attım, o da bana attı“
Yeni Malatyaspor ile oynanan yarışmada yaşanmış bulunan ukubet vuruşu pozisyonunda Hafez'in yerdeki karları temizlerken, kendisinin de kar attığı görüntülere duruluk getiren Furkan, “Hafez elan öncede oynadığım arkadaşım. Pozisyonda da hutut temizlenecekti. Baktım Karim de eş temizliyor. Ben de nükte olsun diye, sonsuz kar yağıyor zaten, kar hepsi attım. O da bana attı. Hakeme yakınma ettik birbirimizi. Sonra gülüştük. Kaderde var ise penaltının kaçacağı vardır. Aramızda ortak espri. Futbol çabucak ortak öfke değil, aldatmaca ve spor bulunduğunu hissedenlerdenim. Rakip takımla konuşurum, hakemle konuşurum. Zevk aldığım düşüncesince bu sporu yapıyorum. Yenmek düşüncesince gelişigüzel şeyi yaparım. Bu küçük şeylerle elan elleme oruçlu ortak yaklaşım bulunduğunu düşünüyorum. Art yeti yoktu. Bunun süresince nadim değilim, dobra ortak hatırat oldu“ halinde konuştu.

“Yabancı kuralını akıllıcasına bulmuyorum“
Yeni sezonda doğacak bulunan ecnebi kuralına yer veren 26 yaşındaki futbolcu, “Bence bu orantının dünya dışına bulunan transferle orantısı yok. Yabancı kuralını akıllıcasına bulmuyorum. Yabancıların yahut Türklerin oynama limiti olması mantıksız, sahada geçişlik oynamıyor. Ama Türk ile ecnebi aktör denktaş koşullarda olsun, ikisi de bire ortak halde haklarını savunabilsin. FIFA ise FIFA. Saha yaptırımları hakkında ikisine de meydana getirilen toleranslar denktaş olsun. Sadece alan içi karşılaştırılsın. Biz bildiğiniz bu şeklinde ki servet ünitesi kendisine caba değişik çıkar sağlıyoruz. Onlar FIFA'ya giderken kılıç gidemiyoruz. Bunlar alan haricinde kendisine gözükse caba sosyokültürel ve ruh bilimsel kendisine etkiliyor. Yabancı aktör ile Türk aktör müsamahası denktaş olmuyor. Adaletsiz bulunduğunu düşünüyorum, ecnebi kuralına dirlik değilim. Şartlar denktaş bulunduğu devir mücadeleye ağız ağıza hazırız. Bu madde ne denli konuşuldukça Türk ecnebi ayrımı oluyor, buna da karşıyım. Umarım bu proses sancısız halde geçer. Türk oyunculara elan ortak tomar bedel verilmeli. Yabancılarla kıyaslanmakta korkum yok“ cümlelerine arazi verdi.

“Çocuğum babasını telefon zannediyor“
Bir buçuk ay evvel evladı bulunan Furkan, atalık duygusunun ise değişik bulunduğunu vurgulayarak, “Kucağına alınca anlayacaksın dediler. 'Betimlenemeyecek ortak önsezi değildir' dedim fakat öyleymiş. İnşallah isteyenlere Allah kader eder. Eşime teşekkürname ederim, uykusuz gecelerle o ilgileniyor ve ego kamptayım. Ama hakkıyla şu an yaşama bambaşka ortak pencereden bakıyorum, bambaşka sorumluluklar var. Yani doğalı 1 ay he oğlum. Babasını telefon zannediyor, görüntülü konuştuğumuz için. Bend e baş döndürücü özledim. Tempo koyu bulunduğu düşüncesince gidemiyorum“ niteleyerek konuştu.

“Batalla alan süresince kabadayı olmam icap ettiğini söyledi“
Bursaspor devrinde Pablo Batalla'nın sağlam almış bulunduğu ortak topçu bulunduğunu açıklanan Furkan Soyalp, şu halde bitmeme etti:

“Pablo'ya esenleme olsun. Del Valle ziyarete gelmişti, bugün konuştuk. Gollerimde bana daim ileti atıyor. Çok bilinçlilik öğrendim. O bana değişik pencereden bakmayı öğretti. Ceza bölgesine geriden meydana getirilen koşuların elbette işaretlenmiş edilemediğini. Zamanlamanın ne denli elleme olacağını öğretti. Pablo hakkıyla sağlam alınacak ortak insandı, baş döndürücü elleme izler bıraktı. Arka direğe, ukubet alanı içerisine koşularda kabadayı olmam icap ettiğini söylemişti. Başarımda banko yardımı var.“

“Bu goller bitmeme edecek“
Kariyerinin en golcü sezonunu geçirdiğine ilişkin yöneltilen ortak suali Furkan, şu halde cevaplandırdı:
“Kendimi alan süresince elan şen hissediyorum. Buna durmuş oturmuşluk mu tecrübemi diyoruz bilemiyorum fakat elan sakinim, elan baş döndürücü hissedebiliyorum. Artık muhtemelen ortak sene üstünde Süper Lig'de olduğum düşüncesince bu da bana fazladan ağız tadı sağlıyor. Umarım bu goller bitmeme edecek. Umarım karın golleri bitmeme fehamet ki elan hakeza çözümleme yapılan, tehditvari konuş alırım.“

“Fenerbahçe maçı inkisar noktasıydı“
Fenerbahçe karşılaşmasında galibiyeti getiren golde asist yapmasına da yer veren Gaziantep FK'nın gıllıgışlı futbolcusu, “Herkes düşüncesince baş döndürücü kırılan noktaydı. Sezona oynayarak başladım, sonradan apandist ameliyatı oldum. Takıma uyarlanmış olabilmekte mesele yaşadım. Fenerbahçe maçı etraflıca devir sonradan skora yardım yaptığım müsabakaydı. 2-2'ydi maç, ego oyuna girdiğimde. Muhammet Demir bana ferde attı, ego yegâne topla Joao'ya attım, golü attı. Pasımda çabuk düşünmüştüm. Kendimde, 'Evet, bunu yapabiliyorum' hissini öğrendim. Futbolcu performans gösteremediği devir kendini sorgulamaya başlıyor. Bende bulunmayan mu yetenek, çıtırbom miyim niteleyerek düşünüyor. Orada onu yaptığım düşüncesince inkisar yaşadım ve özgüvenim geldi“ niteleyerek konuştu.

“Bu istatistik ve performansla milli takımda olmak gerçekçi hedef değil“
A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un, toy aktörleri takıma çağırma edeceğinin hatırlatılması ve milli takım hedeflerinin sorulması hakkında Soyalp, “Gerçekçi olmak icabında istatistik ve fiziki performansla hâlâ orada olmak gerçekçi hedef değil. Hak fail arkadaşlarımız var, gailesiz arkadaşlarda. Umarım doğruluk terazisi arasında hafriyat edenler orada bulunur. Benim de hedeflerimden bir tanesi A Milli Takım'da forma giymek. Milliyetçi ortak aileden mevrut biri kendisine bu ülkenin ay-yıldızlı bayrağının formasını giymeyi baş döndürücü isterim. Benim düşüncesince yaşam süresince hafızalardan silinmeyecek alım çalım olur. Daha baş döndürücü hakkında koyup hafriyat ederek orada olmak isterim. Yakın sürede ortak beklentim yok. Medyatik mümkün ya ego nite çağrılmadım diye, anca ortak şeyim yok. O mevzuda mütevazi olmak isterim“ dedi.

Ozan Buğra Koşar - Bozhan Memiş - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler