USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Fransız akademisyenler Kuşadası’ndaki yapı sistemini inceledi

Paris Upec Üniversitesi'nden 50 yapım mühendisliği talebesi ve 4 akademisyen, Türkiye ve Fransa'daki yapım yapı sistemini mukayese etmek düşüncesince Kuşadası'na gelmiş olarak araştırmalarda bulundu.

Fransız akademisyenler Kuşadası’ndaki yapı sistemini inceledi
26-04-2022 13:13

Projelerde teknik, uygulayım bilimi ve beğenilen birinci sınıf malzemeleri gören akademisyenler, şaşkınlıklarını gizleyemediler. Ada Vizyon Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Meral, Avrupa'daki seyahatlerde gördükleri sistemleri gözlemlediklerini belirterek, vatandaşların hayat standartlarını arttırmak ve memnuniyeti iletmek düşüncesince çalıştıklarını aktardı.

Türkiye'de ve dünyada envestisman denince akla geçmiş namına gayrimenkuller geliyor. Gayrimenkule envestisman gerçekleştirmek arzu edenler ise ilkin dayanıklı, güvenli, konforlu ve doğaya mevzun planlara yöneliyor. Kuşadası ve etrafında çalışkanlık yayınlayan Ada Vizyon Yapı da, sektördeki tecrübesiyle bu bölgede ön plana çıkıyor. Yaptığı projelerle adından yalan ettiren İbrahim Meral, Avrupa'nın da dikkatini çekti. Fransa'nın başkenti Paris'te mevcut Upec Universitesi'nden 4 akademisyen ve yapım mühendisliği bölümünden 50 öğrenci, Türkiye ve Fransa'daki yapı sistemlerini oranlamak gibi Kuşadası'na geldi. Burada meydana getirilen projeleri inceleyici akademisyenler ve öğrenciler, beğenilen birinci sınıf yapı malzemelerini ve yapım tekniklerini görür görmez şaşkınlığını gizleyemediler.

“Eksikleri bertaraf etmek düşüncesince çalışırken, artılarımızı hâlâ da arttırmak düşüncesince güç gösteriyoruz”

20 yılı fazla müşterek süredir yapım sektöründe bulunduğunu anlatım fail Ada Vizyon Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Meral, başarıyı kişilerin yüreğine tutabilecek planlar yaparak beğenilerini ve levent boylu vadede dostluklarını doğrultmak namına tanımladı. İbrahim Meral, “Şantiyelerimizde standartların altında olabilecek üretimler yapmıyoruz. İşimiz gereği Avrupa'da gezilerimiz oluyor. Orada meydana getirilen yapım sistemini yakından gözlemleme imkanımız oluyor. Eksiklerimizi ve artılarımızı görüyoruz. Eksikleri bertaraf etmek düşüncesince çalışırken, artılarımızı da hâlâ da arttırmak düşüncesince güç gösteriyoruz. Kısa vadeli hedeflerimiz ortada müşterilerimize verdiğimiz taahhütlerimizi vaktiyle evvela aktarmak var. Uzun vadeli namına ise kişilerin hayat standartlarını yükseltebilecek, farklı, doğaya makul planlar yapmak” dedi.

“Konut satın kabul etmek market alışverişine benzemez”

İnşaat sektöründeki başarısını işini istekle yapmasına ve enerjisinin tümünü işine vermesine bağlayan Meral, Kuşadası'nın doğasının, ikliminin ve iklim sirkülasyonunun parlak bulunduğunu belirterek, taşınmazlar yatırımı gerçekleştirmek isteyenlere şu şekilde öneriler verdi: “Gayrimenkul yatırımı gerçekleştirmek talip vatandaşlara da öneriler verici İbrahim Meral, “Uzun vadede düşünüp, neyi alacaklarını bilmeleri gerekiyor. Konut satın kabul etmek market alışverişine benzemez. O sebepten dolayı inşaatın etraflı detaylarını gözlemleyip, soruşturup ondan sonraları almalarını başvuru ediyorum. Neyi aldıklarını bilsinler.”

Güven eksikliğini alıcı memnuniyetiyle giderilecek

Gayrimenkul sektöründeki güvenlik eksikliği kendince da mütekellim İbrahim Meral, “Toplum namına bazısı mevzularda eksiklerimiz var. Ticarete endamsız vadeli bakıyoruz. Oysa lazım tecim gerekse süresince bulunduğumuz bölüm levent boylu vadede yatırımlardır. Uzun vadede insanoğlu memnuniyetini düzlük müşterek sektör. Yapmış olduğumuz diyaloglar ve satılan daireler kişilerin memnuniyeti ilişkin kurulursa ve çevreye hassas olursa güvenlik eksikliğinin giderileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
İbrahim Meral, sonuç namına çevreci planlar yaptıklarının altını çizerek, “Doğadan aldığımızı baştan doğaya vermemiz gerekiyor. Dikeceğimiz herhangi müşterek fidan çocuklarımız düşüncesince müşterek oksijendir. İnşaat branşında mecburi namına sökmüş olduğumuz ağaçları ve hâlâ fazlasını tekrardan doğaya kazandırıyoruz” dedi.

Paris Upec Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Haci Kurkçu da Kuşadası'na ailece geldiklerini ve envestisman gerçekleştirmek istediklerinde Ada Vizyon Yapı ile tanıştıklarını belirterek, “Yaptıkları işin Avrupa standartlarında bulunduğunu görür görmez burada büküm aldım. Daha sonraları yapım mühendisliği bölümünde okuyan 50 darülfünun öğrencimi, Fransa'daki yapı sistemi ile Türkiye'deki yapı sistemlerini oranlamak gibi 1 haftalığına buraya getirdim. İbrahim eş bizlere bu mevzuda baş döndürücü araştırma görevlisi oldu. Kullanılan malzemeler ve yapım teknikleri namına baş döndürücü profesyoneller. Bizim de burayı seçmemizin nedeni budur” diyerek konuştu.

Fransız akademisyenler öğrencilerle yapı sistemini inceledi

Paris Upec Üniversitesi'nden Türkiye'ye öğrencileriyle mevrut akademisyenler Prof. Pascal Gillet, Prof. Michael Maschek ve Prof. Said Lefki ise Türkiye'de yapı sistemlerini görmenin kendileri açısından baş döndürücü iri müşterek birikim bulunduğunu ve öğrencilere kullanışlı yetişek göstermelerinin mutluluğunu yaşadıklarını anlatım ederek, Ada Vizyon Yapı'nın sistemini gördüklerinde şaşırdıklarını söylediler.

Salih Yılmazsoy - Ali Gözeten
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler