USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Formula 1 matbuat toplantısı gerçekleştirildi

Bakanlar Ersoy ve Karaismailoğlu ile Intercity Yönetim Kurulu Başkan Ak, 8-10 Ekim 2021 tarihlerinde Intercity İstanbul Park’ta düzenlenecek Formula 1 Dünya Şampiyonası öncesinde pistte araştırmalar yaparak matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Formula 1 matbuat toplantısı gerçekleştirildi
02-10-2021 13:16
İstanbul

Basın toplantısındada mütekellim Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'un dünyadan gezmen çekici en ehemmiyetli şehirlerden biri bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sadece ortak mega site değil bire ortak sürede nüfusuyla uygun halde dünyadan gezmen çekici en ehemmiyetli şehirlerden biri. Kovid-19 ile bu arada dünyada iklim trafikleri kapanmış oldu ve aşının bulunması ve çabuk ortak halde tamamı dünyada uygulanmaya başlamasıyla baş başa nice iklim trafiği de gine çarpıcı ortak halde açılmaya başlandı. İstanbul hemen değerleriyle ön planda değil bulunan altyapısıyla da ön planda. Dünyanın en iri ikinci havalimanına sahip.

Önümüzdeki ay bakımından da dünyanın en ehemmiyetli en altın cruise limanlarından biri Türkiye'de açılacak. Yani enfrastrüktür diyerek baktığınız devir gezim altyapısı kendisine en iri ve en ehemmiyetli altyapıları da elhak eş ortak şehirden bahsediyoruz. Bu bağlamda sizin bu değerlere eş olmanız kültürel, kazı bilimsel ve doğa varlıkları açısından ne derece eş olursanız olun bunlar ortak tane başına çekicilik noktası oluşturmanız düşüncesince tam olmuyor. Turizm dendiği devir halis muhlis bu eş olduğunuz özelliklerin farkındalığının tamamı dünyada sağlanması gerekiyor. Bu özelliklerinizin en elleme halde anlatım edilerek rakiplerinizden de ayrışmanız gerekiyor.

"Turizm Geliştirme Ajansı kendisine Formula 1'in İstanbul organizasyonuna dayanak ödeme neticesinde aldık"

Ayrışma dair en iri silahlarının kültür-sanat ve sportif etkinlikler bulunduğunun altını çizen Ersoy,

Çünkü hakeza iri ortak mega kenti tanıtırken arsıulusal arenada nağme getiren kültürel sanat içerikli ve sportif faaliyetlere de ev sahipliği yapabiliyor olmanız gerekiyor. Bu bağlamda Formula 1 evren çapındaki en çarpıcı sportif vakalardan ortak tanesi. Intercity başkanımızın da dediği kabil dü milyara benzeyen izleyici kapasitesine sahip. Pandemi hasebiyle de insanoğlu pistlerden ırak kaldılar. Birçok etkinlikten ırak kaldılar. Açılmalar başlayınca da düpedüz rüçhan kendisine geçmiş oluşturulan bölgelere gelip gine kaybettikleri zamanı gine çabuk ortak halde görmek istiyorlar.

Eskiye dönüşün en manalı mesajının verildiği etkinlikler halinde de bu gelişiyor. Biliyorsunuz bu etkinlikler az buçuk da fiyatlı etkinlikler. Sahip bulunduğu ve yarattığı nazarıitibar hasebiyle de natürel kendisine baş döndürücü ortak tomar mali dayanak gerekiyor. Bu bağlamda Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı 2019'da hizmete girdi. Biz Turizm Geliştirme Ajansı kendisine Formula 1'in İstanbul organizasyonuna dayanak ödeme neticesinde aldık. Bizim isteğimiz arzumuz inşallah Intercity bu organizasyonu İstanbul'da sürekli duruma getirir tekrar. Standart programa karışma eder. Biz de bu bağlamda gerekseme da olursa Turizm Geliştirme Ajansı bünyemizdeki gezim ihya ajansı aracılığıyla henüz ortak tomar yardım vermeye hazırız." halinde konuştu.

"Bu janr etkinlikler bambaşka arsıulusal etkinlikler düşüncesince de çekicilik noktası oluşturuyor"

Bakan Ersoy, bu janr etkinliklerin bambaşka arsıulusal etkinlikler düşüncesince de çekicilik noktası oluşturduğuna aksan yaparak, "Siz bu janr etkinliklerin sayısını arttırdıkça öbür arsıulusal etkinliklerin de amaç ülkesi durumuna geliyorsunuz. Bu janr organizasyonlar düşüncesince bu çapta altın lokasyonlar, altın metropoller de önemli. Yani onlar da gerçekte bu janr vilayetlerde bu organizasyonları nüfuz kılmak istiyorlar. Çünkü gezinsel altyapısı, konaklama altyapısı ve erişim altyapısı diyerek baktığınız devir en şen organizasyonların gerçekleştirileceği şehirlerden ortak tanesi burası. Her şeyden evvela protez ortak yurt değil, natürel ortak yurt burası. Binlerce salname geçmişi bulunan ortak şehir. Bütün bunları yukarı fazladan koyduğunuzda her insanoğlunun çıkarlarının birleştiği turistin de en dörtköşe halde bu janr etkinliklere katılacağı ortak yassı oluşuk oluyor. İnşallah sürekli duruma getiririz el birliğiyle. Biz de üstümüze sakıt ne var ise bundan ahir organizasyonlar düşüncesince küsurat miktarda dayanak vermeye sürdürmek istiyoruz. İnşallah zikıymet ortak düzenleme olur. Daha nicelerine ev sahipliği ediyoruz diyerek düşünüyorum." diyerek konuştu.

"Tüm asfaltlarını iri ortak hassasiyetle yeniledik"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise 200 ülkedeki 250’nin üstündeki naşir kuruluşun yakından strateji etmiş bulunduğu F1 yarışlarının 2 milyarın üstünde insanoğlu kabilinden yakından strateji edildiğini belirterek "2005 ile 2011 yılları ortada vatanımızda yedi kat planlı bu dev organizasyon, dokuz sene aradan sonraları 2020 yılının Kasım ayında vatanımızda düzenlendi. 2020’deki organizasyonel başarıdan ötürü İstanbul bu sene F1 yarışlarının takvimine alındı." dedi.

2005 senesinde meydana getirilen ve aradan güzeşte on ilkokul yılda ıvır zıvır onarımdan güzeşte pistler ve servis yollarını yenilediklerinin altını çizen Karaismailoğlu, "2020 yılında; Intercity İstanbul Park’ın 5 bin 338 metrelik pisti ile birlikte, pit-stop alanları ve servis yolu ile baş başa tamamı asfaltlarını iri ortak hassasiyetle yeniledik. Intecity İstanbul Park’ta 90 bin metrekarelik asfalt kullandık. Tüm alanın işaretlemeleri tamamladık. 2021 F1 yarışları düşüncesince bu sene da asfalt yüzeyinde bulunan yer sakızı ve film tabakasını sildik. Bu şekilde, yarışlık yüzeyinin yıvışık ve mobilyasız hallerde tutunma kapasitesini azami düzeye çıkardık. Alandaki gidiş geliş levhalarını yeniledik, eğreti bilim levhaları oluşturduk. 27 bin 376 metrekarelik ufki işaretlemeleri yaptık." ifadelerini kullandı.

Uluslararası düzeydeki iri spor, zanaat ve hars etkinliklerinin seçiminde, devletler derece dünyaca adlı sanlı bellik şehirlerin yeğleme edildiğine dikkati çekici Karaismailoğlu, "Bizler de ortak evren markası bulunan İstanbulumuzun erişim ve komünikasyon altyapılarını güçlendirerek, mega şehrin bellik değerinin artırılması düşüncesince çalışmalar üretiyoruz. Bu vesileyle 6-7-8 Ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenleyeceğimiz ’12.Ulaştırma ve Haberleşme Şuramızın duyurusunu nüfuz kılmak istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı Yerleşkesi C Terminali’nde gerçekleştireceğimiz şurada, geleceğin erişim ve tanıtma sistemleri ile politikalarını arsıulusal kurda ele alacağız. Biz, bu şehri ve İstanbulluları baş döndürücü seviyor, herhangi ortak devir ve bu zeminde yanlarında ve civarlarında olduğumuzu tabir kılmak istiyorum." açıklamasında bulundu.

"100 bin kişiyi ağırlamayı düşünüyoruz"

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Formula 1'i bağlı olmak düşüncesince 30 binin üstünde ecnebi turistin Türkiye'ye geleceğini söyledi.

İstanbul'da planlı Formula 1'in en coşku donör yarışlardan biri bulunduğunu aktaran Vural Ak, "Formula 1’i Türkiye’ye getirme rolü Sayın Cumhurbaşkanımız kabilinden bizlere verildiğinden itibaren iri gayretler neticesinde güzeşte sene 2020’deki İstanbul yarışı gerçekleşti. Yarış baş döndürücü nazarıitibar çekici ortak yarışma oldu, kestirmece 2 bilyon insanoğlu en zikıymet yarışma ödülünü almamızı sağladı. İstanbul ve Türkiye’yi elleme ortak halde tanıttığımızı düşünüyorum. İstanbul, Asya ve Avrupa’nın birleştiği medeniyetler merkezi ortak nokta. Kendi başına ortak bellik bulunan İstanbul’un içerisinden henüz ıvır zıvır markalar bulunan Formula 1 kabil aktivitelerle zenginleştirmek hepimizin görevi. İstanbul Park, dünyanın en coşku donör pistlerinden biri. 8-9-10 Ekim’de Formula 1’in Türkiye ayağını gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Geçen seneki yarışın dünyada 2 bilyon can kabilinden izlendiğini tamlayan Ak, "Bu sene de bire ortak sayıda insanoğlunun takibine değişmez gözüyle bakılıyor. Bu derece baş döndürücü kişiye bambaşka lansman olanağı olmadığını düşünüyorum. Kovid önlemlerinden ötürü kapasitemiz henüz ortak tomar bulunmasına karşın azami 100 bin kişiyi ağırlamayı düşünüyoruz. Son yıllarda küsurat ecnebi ilgisiyle bilet satışları çabucak gidiyor. Yaklaşık 30 binin üstünde ecnebi konuğu İstanbul’da ağırlayacağız. Sadece o hafta böylece 150-200 milyon dolar yöresinde İstanbul’a ortak girdi olacağını düşünüyorum. Bundan da önemlisi İstanbul’un arıtılmış ortak organizasyona ev sahipliği yapmasıdır. Başarıyla bu organizasyonun altından kalkacağımızı düşünüyorum." halinde konuştu.

İstanbul'daki yarışa iri ortak alakanın bulunduğunu açıklanan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı, "Kovid'den ötürü herhangi ortak obje henüz değişik ancak telkih konusunu vatanımızda çözdüğümüz düşüncesince burada 100 bin can olacak. Bıraksak henüz ortak tomar olacaktı. Gençler bu işe baş döndürücü meraklı, herhangi ortak yaştan baş döndürücü izleyici var, nazarıitibar ilgi baş döndürücü yüksek. Hükümetimizin almış bulunduğu tamamı kovid tedbirleri uygulanarak şen ortak halde 100 bin kişiyi burada ağırlayacağız. Biletlerin iri bölümü satışa çıktıktan 1 hafta sonraları bitti. Formula 1 tamamı dünyada bire ortak standartlarda gerçekleştiriliyor. Masrafları da ekü ve dolar kendisine ödeniyor. Bizim buradaki tamamı gelirimiz Türk lirası bilet satışlarından bulunduğu düşüncesince dolar ve avroya döndüğümüzde bizim burada sattığımız biletler dünyada belirgin açıklık en ehven biletler." değerlendirmesinde bulundu.

Vural Ak, İstanbul'daki yarışın sloganının "Challenge eight" olması karşı ise, "Sekiz nolu virajımız dünyada ikonik ortak viraja dönüştü. Burayı tasarlayan Alman mimar, burayı nesir ederken baş döndürücü elleme ortak akıntı yapıp, tepeleri bozmadan aralarından yolu geçirerek pisti meydana getirdiği düşüncesince bizim tamamı virajlarımız gerçekte elbette virajlar. Bu pilotlar açısından baş döndürücü leziz ve çetince duruma geliyor. Arabaların asıltı ve korse ayarları süreleri baş döndürücü etkiliyor. 8. dönemeci hata dönen baş döndürücü sayaç kaybediyor, elleme dönen baş döndürücü sayaç kazanıyor. Çok düzen bağı ortak fiziki başarım gerektiriyor. Bu sebeple tamamı dünyada adlı sanlı oldu. Sekizinci virajla ilgilendiren sav söz da buradan geliyor." ifadelerini kullandı.

Formula 1’in dünkü yukarı yöneticisi (CEO) Stefano Domenicali'nin davetlileri kendisine haftaya Türkiye'ye geleceğini açıklanan Ak şöyleki konuştu:

"Önemli görüşmeler yapacağız ancak Sayın Turizm Bakanımızın az buçuk evvela verdiği beşaret muhteşem. Çünkü tamamı dünyada bu olayın kamunun mali kuvvetiyle yapıldığı bilinirken, tığ dü yıldır zat imkanlarımızla hazırlamaya çalışıyoruz. Ama pandeminin tesiri ekonomiden kazanılmak az daha seneye herhangi ortak obje alışılagelen maliyetine arka hâllenmek üzere. Tekrar faziletli maliyetler konuşulacak. Biz 10 salname sözleşme nüfuz kılmak düşüncesince baş döndürücü konuştuk, mesafede aldık. Umuyorum bu yarışın böylece ortak imzayla sürekli ortak tarihle İstanbulumuzda düzenleme etmiş olacağız. Ama bu hususi ve kamunun baş başa yapacağı ortak şey. Bugün aldığımız salık de bunun baş döndürücü ehemmiyetli ortak desteği oldu. Teşekkürler sayın bakanım."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler