USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Finansın Geleceği Zirvesi

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan,"İstanbul düşüncesince iştirak para tarafında ağır ortak nazarıitibar var. Orada bazısı tensikat gerçekleştireceğiz." dedi.

Finansın Geleceği Zirvesi
28-09-2021 21:12
İstanbul

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, katılma mal ait bazısı iş birlikleri ardında olduklarını belirterek, "İstanbul düşüncesince katılma mal tarafında ağır birlikte dikkat var. Orada kimi tensikat gerçekleştireceğiz." dedi.

Aşan, Finansın Geleceği Zirvesi kapsamında icra ettiği "İstanbul Finans Şehri'ne Doğru" başlıklı konuşmada, global ekonomide yaşanmış bulunan gelişmelere değinerek, gittikçe Çin'in birinci, Hindistan'ın da ikinci en aşırı gelişen tutum olacağını söyledi.

Yatırımların batıdan doğuya, Asya'ya kaymasına ayraç fail Aşan, global finansın ciddilik merkezinin de adım adım buraya akıllıcasına kaydığını, Türkiye'nin, burada yakalayabileceği fırsatları değerlendirmesi icap ettiğini kaydetti.

Aşan, İstanbul'un coğrafi anlamda aşırı şişman birlikte pozitif yanları bulunduğunu aktararak, "Hep söylüyoruz lakin hakkıyla 4 saatlik uçuşla az şimdi 2 milyarlık bölgeye ulaşıyoruz. Bu pozitif yanları kıymetlendirmek lazım, bugüne derece aldığı kadar kullanamadık. Bunun düşüncesince nice etmen söylenebilir fakat bundan hakeza da kullanamayacağımız manasına gelmiyor." sanarak konuştu.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin (İFM) biricik birlikte merkezde toplanmasının nedenlerine bağlı değerlendirmelerde mevcut Aşan, trendin bu anlayışa akıllıcasına gittiğini, hakeza birlikte mekana gerekseme olduğunu, eksiksiz hizmetlerin biricik birlikte yerden alınabileceğini bildirdi.

Aşan, "Bu birlikte yapım projesi değil, ehemmiyetli bulunan içini doldurmak. Bütün gayretimiz buranın içerisinin olabilecek en faziletli kalitede doldurulması için..." ifadelerini kullandı.

Finans merkezi düşüncesince başlattıkları takip çalışmalarına yer veren Aşan, mevzuat çalışmalarının tamamlandığını, anayasa çalışmasının doğacak devirde Meclis'ten çıkacağını, daha daha sonra yönetmeliğin geleceğini söyledi.

"Bu coğrafyanın avantajını kullanalım istiyoruz"

Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde dü alanın üstünde durduklarını, bunlardan birincisinin "katılım finans" bulunduğunu belirterek, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Bu coğrafyanın avantajını kullanalım istiyoruz. Fakat orada da şurası gördük ki bu katılma mal tarafında bizim buraya ecnebi yatırımcıları, bankaları çekebilmek düşüncesince dobra birlikte altyapıya ihtiyacımız var. Zaten bu özellik tutum ıslahat programında da dikkatinizi çekmiştir. Yasa emek harcaması bitmeme ediyor Orada dobra birlikte enfrastrüktür oluşturacağız. Bunu oluşturabilirsek devamının az buçuk şimdi havadan geleceğini düşünüyorum. Birkaç teşrikimesai peşindeyiz. Malezya elbette ehemmiyetli bizim açımızdan lakin orada Malezya'nın kimi özlük öncelikleri var, bizim özlük önceliklerimiz var. Körfez aşırı arzulu lakin ahacık onların geleceği enfrastrüktür bizim birlik istediğimiz enfrastrüktür mıdır? Bunlara bakılıyor. Ancak şurası söyleyeyim; İstanbul düşüncesince katılma mal tarafında ağır birlikte dikkat var. Orada kimi tensikat gerçekleştireceğiz."

"İFM Tahkim Merkezi yapı emekleri başladı"

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Aşan, üstünde durdukları ikinci alanın fintech (finansal teknolojiler) bulunduğunu aktararak, "Bu mevzuya aşırı kelle yoruyoruz. Bu mevzuda her insanın birlikte beklentisi var. Yönetmelik beklentisi, anayasa beklentisi, mevzuata müteallik beklentiler var. O bölgede çalışmalarımız bitmeme ediyor." biçiminde konuştu.

Bu mevzuda hazırlıkları devam eden takip belgesinin sene sonuna yetişeceğini bildiren Aşan, Katılım Finans Strateji Belgesi'nin de bitirilmek amacıyla bulunduğunu söyledi.

İFM Tahkim Merkezi'nin yapı çalışmalarının başladığını, merkeze geçilirken burasının da yaşama geçeceğini aktaran Aşan, mal mahkemelerinin de yaşama geçmeye başladığını, hakimler düşüncesince bu mevzuda hususi birlikte düzentileme hazırlayacaklarını kaydetti.

Aşan, "Tahkim merkezini benzer olduğunca serbest birlikte konuma getirmemiz lazım. O nedenden ihtimal ayrı birlikte yere koyarız." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler