USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fikret Orman: 'Söylenecek çok şey var ama ortamı germeyelim'

Beşiktaş Kulübü Eski Başkanı Fikret Orman, Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Orman, “Söylenecek çok şey var ama ortamı germeyelim. Beşiktaş'ın bundan böyle kesat enerjisinden çıkıp bereket enerjisine geçmesi lazım” dedi.

Fikret Orman: 'Söylenecek çok şey var ama ortamı germeyelim'
20-11-2021 14:05
Divan kurullarında bugüne derece nice zamanı derinti gerçekleştiğini tabir fail ve bunun da zamanı ortak derinti olmasını umduğunu söyleyerek laflarına süregelen Orman, bundan eskiden meclis müesses toplantılarına eklenmek istediğini fakat pandemi zımnında bugüne derece toplantılara katılamadığını söyledi. 38 salname kurultay üyesi bulunduğunu söyleyerek laflarına süregelen Fikret Orman, “Başkan yapılmaksızın ilkin de buralarda konuşmalar yaptım. Burası Beşiktaş'ın en yukarı noktası. Beşiktaş'a yakışmayacak ortak üslubun burada bulunmasına destur etmeyelim. Bu vakte derece niçin gelmedin diyenler oldu. Zaten pandemi vardı.

Ben bıraktıktan sonraları bu 2. meclis müesses toplantısı galiba. Açıkçası bundan öncekine doğmak istiyordum ama sezonun doğrudan başıydı. Dedikodulara mevki kesmek düşüncesince katılmadım. Bazı yıllarda büyüklerimiz arıyor beni ‘Başkan karşılık ver' diyor. Ben kimsenin taşeronu değilim. Ben emektar başkanım, çoğumuz meclis müesses üyesiyiz. Fikri bulunan gelsin söylesin. Bazı mevzulara duruluk sağlamak lazım. Ben yıllarca reislik yaptım.

Başkanlığın nite ortak zahmet bulunduğunu dobra bilirim. Yönetim kurulumuz çetince durumda, döviz almış başını gidiyor, kontratlar var. Uykusuz günleriniz olur. Dışarıdan bu işler havadan görünür ama çok zordur. Ben başkanken de söyledim, meclis müesses toplantıları matematik soracaktır bölgeler değildir. Hesap doğrusu bu vakte derece olmadı ama finansal kongrede bunlar henüz çok konuşulur. 2 kere konuştum basında. Geçen meclis müesses toplantısında reis bey benimle ait çok ifadelerde bulunmadığını söylemiş ama ego saydım, 35 kere konuşmuş. Ben ise 2 kere konuştum. Bir de geçenlerdeki manevi ödence ondan sonra konuştum. Ama damarıma çok basılmış olduğu devir üzülüyorum. İbra mevzusuna doğmak istiyorum.

Beni Beşiktaş yerine AŞ'de aklama etmediler. İbra etmezsiniz, mahkemeye gidersiniz. Mahkemeye de gidilmedi. Niye aklama edilmedi o zaman. Benim itibarımla oynamanın hiç kimseye kazandırdığı ortak şey yoktur. Senelerdir buraya gelirim. İlk kere ortak reis bey ayrıldıktan sonraları meclis müesses toplantısına geliyor. Bunların bundan sonraları alışılagelen olması lazım. Daha ilkin reislik ve idarecilik karşılayıcı kişilerin buralara gelip dalavere kurulunun üstünden birtakım ağırlıkları alması gerekir. Yönetim kurulunun da rolü camiayı toparlamaktır” ifadelerini kullandı.

“Sürekli bahsettiğiniz ihtilaf kim, söyleyin kılıç de bilelim”

Bugüne derece kimselerle ferdî ortak tartışması olmadığını kail Fikret Orman, “Aranızda tartıştığım insanoğlu olmuştur, ağız dalaşı sebebi de rastgele daim Beşiktaş olmuştur. Kişisel ortak gestalt olmamıştır. Bu gece ezanı maçımız var. Beşiktaş taraftarının çoğu, bu konuşmalardan çok akşamki maçı bekliyor. Geçen yıl böke olduk, bu yıl de olacak mıyız niteleyerek düşünüyorlar. Başkan ara sıra konuşmalarında ‘Muhalefet şurası yapıyor, bunu yapıyor' diyor. Bu ihtilaf kim. Benden bahsediyorsa, ego bu işlere girmem. Ben dolgun biçimde hiç kimseye kalay ettirmem. Sosyal medyadan bombalama yapılıyormuş. Kim bunlar, bilelim. Hep bu arada savaşım edelim onlarla. Bizim başımıza gelenler, bu yönetimin başına gelmesin.

Ben bunlardan çok çektim. Bu ihtilaf kim, ortak açıklanırsa çok bahtiyar olurum. Toplantılar yapılıyormuş, ki yapıyor? Aranızda büyüklerim var, kimilerini bayramda ararım, bazılarının telefonunu açmam. Kiminle konuşmuşum bu yönetimle ilgili. Birisi çıksın da ‘Beni aradı, bana söyledi' desin. Ben aşina olmak istiyorum. Kabadayılara telefon açtırmışım, kimmiş bunlar? İktidarlık çetince iştir. Beşiktaş başkanlığı kıskanılan ortak şeydir. Koca Beşiktaş'ı yönetiyorsunuz, kıskanılırsınız. Bel altı çarpmak Beşiktaşlılara yakışan ortak şey değildir” niteleyerek konuştu.

“Yıldırım Demirören denli 10 milyon dolar borçla devralıp, 430 milyon dolar borçla bırakmadım”

Konuşmalarına namus borcu mevzusuyla bitmeme fail Orman, "Raporun açıklanacağını duydum ve çok sevindim. Buraya geldiğimde stadı da gördüm, buralara ne emekler döktüm. Bu dedikoduları tek adalet ettik mi? Takdir edilecek şeyler varken, toy mevrut dalavere az buçuk müddet alabilmek düşüncesince eskiye çevrilmiş konuşuyor. 3. seneye giriyorsunuz. Biz Beşiktaş'ı devraldığımızda şu andaki reis bey da bizimleydi. Biz o devirde ne yaptık, borcu yüzdürdük. Ya kapital koyacaktık, ya ortak mülkü satacaktık yahut Beşiktaş şişman kar elde edecekti. Kar elde edebilmesi düşüncesince gideri kısması lazımdı. Bu yıl Beşiktaş nice kredi aktarımı yaptı. Bu transferler yapılmasaydı, nite hakaretler edilecekti. Arkadaşlar da bu borcu yüzdürüyorlar. Bundan sonraları doğacak olanlar da yüzdürecekti. Ben Yıldırım Demirören denli 10 milyon dolar borçla alıp 430 milyon dolar borçla bırakmadım. Bu dalavere müesses ortak şey mi yaptı. Uğraşıyorlar. Bu borcun henüz faziletli olmamasında en şişman paylardan bir tanesi benim. Ben dört başı mamur borcu TL'ye çevirdim.

O devirde dolar 5 TL idi. Şu anda 11 lira. Borcumuz yüzdelik 100 kalık olacaktı. O devir Kulüpler Birliği Başkanı ve Beşiktaş Başkanı şekilde işin başına şu andaki CEO'muzu koymuştuk. O devir da biliyorduk 5 yıl süresince dönmeyeceğini, etraflıca vadeye yayılacağını konuşmuştuk. Başkan menajerlere ödemeler yaptırdı. 6 yılın üstünde Seçil Beyle çalıştık, ortak insana 100 TL ifa yapmış mıyım? Hangi menajere ifa yaptırmışım? 11 parça büküm aldık Beşiktaş'a, biçimsiz mü ettik. Tapusuyla servet aldık. Ne devir ortak servet alındığını duydunuz.

Bunların ölçüm edilmesini, kişilerin görmesini beklerken, güya bambaşka yere fariza ettim. Ben güya Gavuristan'dan geldim, ego siz değerli üyelerimizin arasından geldim. Nasıl şu andaki dalavere müesses uğraşıyorsa, kılıç de çok uğraştık. Ahmet akıl de emeği olmaktadır bunlarda. Beraber yaptık, biçimsiz mü yaptık? Transferler konuşuluyor. Ljajic evvel vardığında çok dobra oynadı, sonraları oynamıyor. Geçen yıl Beşiktaş'ı böke karşılayıcı Ghezzal, bu yıl dobra oynamıyor. Ama biçimsiz mü yapmış oldu dalavere bu oyuncuyu almakla? Vida'ya kredi verildi, Ghezzal'a ne verildi? Beni kötüleyerek bunlarla Beşiktaş'a tek şey kazandırılmaz. Gecemizi gündüze katarak iş verdik buraya” açıklamasını yaptı.

“Söylenecek çok şey var ama ortamı germeyelim”

Kulübe nice hizmette bulunduklarının altını çizen Fikret Orman, “Altyapı tesisleri kılıç geldiğimizde ne haldeydi. Eski başkanlarımızın yerine tesisler yaptık. Yıldırım Demirören yerine da yapardım, Serdar Bilgili yerine da yapardım ama yaşamda oldukları düşüncesince yapmadım. Mehmet Üstünkaya'nın, Gazi abinin, Süleyman abinin ismini rastgele yerde kullandık. Eski yöneticiler pik gelecekse karşılaşma biletlerini üstelik ayarlayıp, dalavere kurulunun uğrunda oturturdum. Şu anda duyuyorum arkadaşlarımdan karşılaşma bileti vermiyorlarmış. Bunlar ıvır zıvır eş işleri. Yapmayın bunları. Ben tek sorar mıydım, ki kiminle pik gitmiş diye. Kavgalar olmuş, dirimlik geçer. Bunları unutalım.

Beşiktaş'a fariza düşüncesince gelindi ve fariza düşüncesince bitmeme edilsin. Söylenecek çok şey var, karşılık verecek şeyler de var ama ortamı germeyelim. Bugünü ortak milat şekilde onama ediyorum. Bunu zinhar kimesne yıldırma şekilde algılamasın, benim arkadaşlarımın şahsiyetiyle ilgili mütekellim olursa ayrımsız biçimde karşılık vereceğim. Yönetim kuruluna tavsiyede bulunacağım, bu kesat enerjisinden çıkalım, bereket enerjisine geçelim. Kıtlık enerjisinde ortak şey gelmiyor. Biz evvel geldiğimizde de 50 bin biçim satılırken, 600 bin formalara çıktık. Para kıtlığından ortak çıkalım. Evet pandemi var, başağrısı var ama bırakalım bundan sonraları bunları. Bu gestalt bizim bellik değerimizi etkiliyor ve müzahir gelmesinin önünü kesiyor” niteleyerek bitmeme etti.

“Elimizden geldiği derece dayanak olalım”

Son şekilde bulunan yönetime ricada bulunan Fikret Orman, “Sizden ortak ricam var. Beşiktaş'ın 2 kulesi var, ego hesabına şişman ortak Kartal heykeli yaptırmak istemiştim. Anıtlar Kurulu'ndan destur katılması lazımdı. İş yoğunluğundan yapamamıştık. Bunun izni düşüncesince müracaat yaparsanız, Kartal heykelini yaptırmak istiyorum. Ayrıca, Şan Ökten Tesisleri'ni yıktırmıştık, onu rastgele daim bu arada kulübe ağırlık yapılmaksızın yapalım. Elimizden geldiği derece dayanak olalım. Ben şantiyesinde de çalışırım.

Yanımda emektar yöneticilerim de geldi, onların gelmesine destur verdiğiniz düşüncesince teşekkürname ederim. Bu 2 yıl süresince çok abilerimizi kaybettik, çok sevdiğimiz büyüklerimizi kaybettik. Allah'tan yağmur arzuluyorum onları. Sizlere de dimdik hayat diliyorum. Bu gece ezanı da maçımız var. Başarılar diliyorum. Fikstüre de baktım, bundan sonrası henüz şen gibi. Daha ligin başındayız, inşallah potaya gireceğiz” niteleyerek laflarını tamamladı. Fikret Orman, konuşmasının peşi sıra toplantıdan ayrılırken, meclis müesses üyeleri, toplantıyı ayrılma etmesi zımnında Orman'a reaksiyon gösterdi ve kendilerinin de bu açıklamalara cevapları bulunduğunu tabir etti.

Bozhan Memiş - Bora Akyol - Gökhan Kılınçer

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler