USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Fidol Okulları Kurucusu Faik Birgül: 'Köy enstitülerinden çok etkilendim'

Köy enstitülerinden etkilenip yetişek alanındaki faaliyetlerine başladığını özetleyen Fidol Okulları Kurucusu Faik Birgül, “Bizim yetişek anlayışımız; kuşların yüzmeye, balıkların uçmaya zorlanmadığı ortak yetişek anlayışı. Bireysel farklılıkların dikkate alındı?

Fidol Okulları Kurucusu Faik Birgül: 'Köy enstitülerinden çok etkilendim'
17-03-2022 10:22
Finlandiya'nın yetişek sisteminde uygulanmakta bulunan yetişek programını uygulayıcı Fidol Okulları'nın Kurucusu Faik Birgül, “Köy enstitülerinden çok etkilendim, bu minvalde müşterek meslek olması düşüncesince anaokulu kurmakla işe başladım. Şu anda beşinci sınıf ve rüştiye kademelerinde de yetişek veriyoruz. Çok hususi müşterek yetişek anlayışına erbap olduğumuzu söyleyebilirim” ifadesinde bulundu.

“Eğitim dalında arsıulusal muvaffakiyet ödülüne müstahak kazanmak çok özel”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bu sene ikincisi sıralı mevcut Uluslararası Altın Caretta Yaşam ve Başarı Ödülleri Töreni'nde yetişek dalında arsıulusal muvaffakiyet ödülüne müstahak tanıdık Faik Birgül, mevzuyla ait ehemmiyetli açıklamalarda bulundu: “2017 senesinde Koşuyolu'nda müşterek anaokulu kurarak faaliyetlerimize başladık. Aslında hedeflerimiz ince fazlaydı ve yetişek bölgesine benimsediğimiz anlayışlara makul yenilikler iletmek istiyorduk. Açıkçası Köy Enstitülerinden çok etkilendiğimi söyleyebilirim. Bunun beraberinde Finlandiya yetişek sistemi de benim düşüncesince çok değerliydi. Temel şekilde bu dü anlayışı Fidol Okullarında müşterek araya getirdiğimizi söyleyebilirim. Bu sebeple gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmaların müşterek karşılığının olması bizim düşüncesince hakkıyla çok değerli. Bizim yetişek anlayışımız; kuşların yüzmeye, balıkların uçmaya zorlanmadığı müşterek yetişek anlayışı. Bireysel farklılıkların dikkate alındığı, iş birlikçi ve baştan kurmacı bu sistemde yavrularımızın çok cepheli öğrenmesine katkıda bulunarak adeta Köy enstitülerinde muteber sistemi baştan yaşama geçiriyoruz” İfadelerinde bulundu.

“Finlandiya yetişek sistemini benimsiyoruz”

Yurtdışında çalışkanlık yayınlayan F.E.G.A Dil Okulları'nda benimsedikleri tahsile müteveccih de açıklamalarda mevcut Birgül, “Finlandiya yetişek sistemi dünyada çok hususi müşterek yere sahip. Dünyaca benimseme görmüş müşterek başarıya erbap bulunduğunu söyleyebilirim. Bunun beraberinde PISA verilerine mucibince de sonuç 20 yıla damgasını vurmuş müşterek yetişek sistemi. Bu sebeple tığ de Finlandiya yetişek sistemini benimsedik. Öte taraftan 1940 senesinde kurulan Köy Enstitüleri de bizim sabır noktası noktalarımızdan müşterek tanesi oldu. Ülkedeki yetişek sistemini geliştirebilmek hesabına çalışmalarımızı belirttiğim hususlara müteveccih gerçekleştirdik. F.E.G.A Dil Okulları şekilde yurtdışında yetişek vermeye başladık. Kaliteli ve çelimli ekibiyle yetişek verici bu kurumda modern ve yenilikçi müşterek yetişek veriliyor. Bulunduğumuz konumda olduğumuz düşüncesince hakkıyla çok mutluyuz” ifadelerinde bulundu.

İngiltere'de hayatını sürdürmekte bulunan İş İnsanı Mehmet Nezir Korkut'un müşterek girişimi bulunan ve Faik Birgül'ün de ortağı bulunduğu ACN&FEGA girişimi de çok ehemmiyetli müşterek ödüle müstahak görüldü. Mehmet Nezir ve Faik Birgül, eş müşterek açıklamada bulundular: “Yurt haricinde yetişek kıymetlendirmek talip öğrencilerin tedbir yıllarında Türkiye'de olmaları ayrıcalığını tanıyoruz. Böylelikle önce sene harcamadan vareste oluyorlar. Bu durum, benimsediğimiz modelin diyar dışı yetişek modellerinden ayrılmasını sağlıyor. Öğrencilerimize herhangi müşterek halde evleviyet tanıyor, onların diyar dışı eğitimlerini çok hâlâ emeksiz müşterek biçimde gerçekleştirmesi düşüncesince hevesli destekte bulunuyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler