USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe'den, Ali Koç'un PFDK'ya sevk edilmesiyle ilgili açıklama geldi

Fenerbahçe Kulübü, Başkan Ali Koç'un PFDK'ya sevk edilmesiyle ilgili resmi genel ağ sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada TFF'nin dikkatine maruz sorular toprak alırken, "TFF Başkanı ile MHK Başkan Vekili ortada ticari müşterek alışveriş mevcut mıdır?" sorusu da ilgi çekt

Fenerbahçe'den, Ali Koç'un PFDK'ya sevk edilmesiyle ilgili açıklama geldi
16-03-2022 20:01
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un PFDK'ya sevk edilmesinin peşi sıra sarı-lacivertli kulüp, resmi genel ağ sitesinden açıklama yaptı. Fenerbahçe'nin icra ettiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Futbol Federasyonu çatısı altında fariza meydan ad ve kurulların, göreve geldikleri günden itibaren ağız ağıza tutarsızca verdikleri kararlar zinciri, Türk futbolunu hem özlük devletimizde bununla beraber arsıulusal arenada çelişkilerle mahmul ortak sürecin parçası durumuna getirmiştir.

Bunun sonuç adımında, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, Türkiye Futbol Federasyonu hesabına TFF sitesinde hala yayınlanmadığı düşüncesince resmi ortak açıklama olup olmadığını bile anlayamadığımız şekilde, yayımcı yapılış ekranlarında mevzuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş; bu izahat kamuoyunu terfih etmek namına meydana getirilen operasyona ilişkin istifham işaretlerini elan da artırmıştır.

Tüm bu çatışık açıklamalara ve Fenerbahçe'mizin uğramış olduğu nahak uygulamalara gönül rahatlığı 11 Mart 2022'de yaptığımız matbuat toplantısında hem endişelerimizi dile getirdik bununla beraber bu kararların ne münasebat çerçevesinde alındığını sorgulayarak bunun Türk futboluna vereceği zararlar üstüne tespitlerde bulunduk.
Bugün gelinen noktada TFF yöneticileri, Türk futbolu hesabına yönelttiğimiz sorulara karşılık özgülemek namına PFDK enerjisini kullanıp kulübümüzü tecziye kanalıyla susturmaya çalışıyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü şekilde topu topu bunlara karşın akıllıcasına bildiğimiz konuların üzerinde gitmekten çekinmeyeceğimizi halkoyu nezdinde defalarca vurgulamak istiyor; gündeme getirdiğimiz topu topu bu konuların açıklığa kavuşturulmasını ısrarla bekliyoruz.

AŞAĞIDA YER ALAN SORULARIMIZI BİR KEZ DAHA KAMUOYUNUN BİLGİSİNE, TFF'NİN DİKKATİNE SUNUYORUZ:

1- MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun ‘tamamen özlük eylemi' şekilde nitelendirdiği dizelge operasyonunda, ‘DÜŞÜNCESİNDE VE DAVRANIŞINDA HÜR OLMADIKLARI' söylenen hakemlerin, elden bu sezonda hep 280 maçta 150'den aşkın fariza almaları 2021-22 sezonunu sorgulanır duruma getirmemiş midir?

2- MHK Başkanının tanımladığı biçimde bu hakemler düşüncelerinde ve davranışlarında özgür değil iseler kimin / kimlerin tesiri altında kararlarını verdiler? Bu konu, ilgili sürecin kamuoyuna açıklanması müstelzim en ehemmiyetli başlığıdır.

3- MHK Başkanı ifadesine gereğince 4 maaş ortak çalışmanın kararı olan, “Bir gündüz bile bekleyemezdik” niteleyerek tanımlanan kararın, elden 2 gündüz öncesinde, dizelge haricinde küsurat hakemlerin 4'ünün karşılaşma yönetmiş olması mantık mıdır?

4- TFF çeşidinden dizelge dışı bırakılan hakemler kandırma edilerek yada takviye başvurusu sonrası göreve döndükleri takdirde endişe ve davranışlarında özgür mü olacaklar?

5- TFF Başkanı ile MHK Başkan Vekili ortada ticari ortak alışveriş mevcut mıdır? Varsa bu gestalt töre bilimi bilimi midir? Etik ise şeklen akıllıcasına mudur?

6- Hakem atamalarının, anlaşılan standartlar ve algoritmaya ilişkin olmaksızın, teamüllere karşıt ve ağız ağıza hazzı müdahaleler ile yapıldığına ilişkin iddiamız kendince ne düşünüyorsunuz?

7- Hakemlerimizin elan doğurgan ve katmadeğerli fonksiyon edebilmeleri hesabına naşir tutuldukları atletik performans, ayaklık bilgisi yeterliliği ve ecnebi dil becerisi sınavları sebep ve ne amaçla uygulamadan kaldırılmıştır?

8- TFF ve MHK, bu zaman Beylerbeyi-Riva, Riva-Beylerbeyi konuşlanma değişikliğini sebep yaptı?

9- TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, fariza süresi içindeki ortak karşılaşma sonra ortak hakemi arayarak taşlama ve yıldırma etmiş midir?

Türk futbolunun içinde bulunmuş olduğu durumun fotoğrafı bulunan bu operasyonun, tek tarafı, onaylayıcısı yada gönül rahatlığı koyucusu olmadığımızı, ortak kat elan açıklıkla dile getiriyoruz.

Futbolumuzda yaşanmış bulunan bu ipham ve karmaşayı, site paydası odaklı toy ortak kuvvet odağı tevlit ve kuvvet elde ika fırsatı şekilde gören ad / eşhas düşüncesince de rastgele şeyin bilincinde olduğumuzu vurguluyor;

Yıllarca anlaşılan grupların emrinde reşit Türk futbolunun toy ortak odağın yönetiminde olmaması hesabına mücadeleden ortak aşama arka atmayacağımızı açıklıyoruz.

Sorduğumuz bu soruların gönül tokluğu edici cevapları halkoyu ile paylaşılmadığı müddetçe bu soruları gerektiğinde elan aşkın bilgiler vererek sormaya bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler