USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe ve Galatasaray’dan ortak aday: Erhan Ertürk

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanlığı düşüncesince adaylığını koyan Fenerbahçe Kürek Şubesi Teknik Sorumlusu Erhan Ertürk, bire bir sürede Galatasaray Kulübü'nün de desteğini aldı. Ertürk göreve gelmeleri yerinde kürek kültürünü ülkeye konumlamak ve ülkedeki halis muh

Fenerbahçe ve Galatasaray’dan ortak aday: Erhan Ertürk
20-10-2021 13:49
Türkiye Kürek Federasyonu'nun geçmiş teşrin kocaoğlan böylelikle yapılacak bulunan seçimli umumi kurulunda reis adaylığını açıklanan Fenerbahçe Kürek Şubesi Teknik Sorumlusu Erhan Ertürk, İhlas Haber Ajansı'na hususi açıklamalarda bulundu. Galatasaray Kulübü'nün de federasyon başkanlığı dair dayanak verdiği Ertürk, projelerinden ve kürek sporunun gelişimi düşüncesince yapmayı hedeflediği organizasyonlardan bahsetti.

“Bütün kulüplerimizi kalkındırmak istiyoruz”

Büyük müşterek değiş mottosuyla yola çıktıklarını tabir ederek yapılacak bulunan seçimde başkanlığa aday bulunduğunu kail Erhan Ertürk, “Bu değiş bizim kadar elan küçük camialarda daima bu arada olacak müşterek durum. Bütün kulüplerle konuştuk. Galatasaray da esen olsun bizlere dayanak verdi bu durumda. Bunu yapabilirsek daima bu arada yapabiliriz dedik. Bazı mevzularda köklü değiş gerekiyor. Milli çeşit seviyesinde başarılar geldi ancak bundan sonraları müşterek düzey konaklamak düşüncesince el ele değişime ihtiyacımız vardı, kürek sporunun sesini duyurmamıza gerekseme vardı. Bu da ortak ekiplerle başladı. Biz onlardan feyz aldık. Ben fen ekipteyken, ortak takımlar kurduğumuzda dü kulüpten de ağırbaşlı tepkiler aldık. ‘Galatasaraylı füru Fenerbahçeli çocuklarla oturur mu', ‘Fenerbahçeli çocuklar, Galatasaraylı çocuklarla oturur mu' kadar dü yandan da tepkiler aldık. Daha sonraları muvaffakiyet erişince hepsi bahtiyar oldu. Bunun önemsiz açıdan müşterek örneğini gördük ve iri taraflara da dayanıklı olma kadar misyonumuz da kabil ileride.

Çocuklardan gördüğümüz bu başarıyla, kulüpler el ele elan değerli müşterek kürek sporu oluşturabilir dedik. Kürek ekolü bulunan ülkelerle yarışabiliriz. Kürek sporunun müşterek firez biçimine gelmesini istiyoruz. Bunun düşüncesince de dört başı mamur iri kulüplerin el ele bu arada cereyan etmesine gerekseme var. Bunları da başkanlarımıza anlattık ve aşırı müspet bakıp araştırma görevlisi oldular. Teşekkür ederiz buradan. Destek verdiklerini açıkladılar. Seçime gidiyoruz ve inşallah seçildiğimizde de bunu dört başı mamur Türkiye'ye yayarak dört başı mamur kulüplerimizi kalkındırarak başarıya iktiran etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Deniz küreğini avantaja çevirmemiz gerekiyor”

Kürek sporunda, 2028 olimpiyatlarında kükremek küreği dalının da arazi alacağını ve bundan sonraları devletlerin kükremek küreği dair da icraat yaptığını kail Erhan Ertürk, Türkiye'nin de bu mevzuda iri avantajları bulunduğunun altını çizdi. Karadeniz'in dalgalı, Ege'nin rüzgarlı ve Akdeniz'in de mecalsiz sularının olmasının önemine yer veren Ertürk, “Her şartta iyi alıştırma etme pozitif yanları olur. İnsanlar müşterek tane eşya bulabiliyor ayrıca nice ülkenin denizi yok. Bu spora kılıç de öteki devletler kadar en esasen etap atarsak iri başarılara imza atarız. Ülkenin bulunmuş olduğu lokasyon namına aşırı avantajlıyız. Bütün denizlerimize bunu pakt namına yaydığımız devir diyar gençleri düşüncesince iri üstünlük olacaktır. Bizim spor kulüpleri namına asıl maksadımız gençleri spora katmak. Spor kültürü meydan müşterek insan, öz sıkı namına aşırı ayrımlı müşterek noktaya geliyor.

Kötü alışkanlıklardan uzak, disiplinli halde ilerliyor. Ders düzentileme saatlerini üstelik ayarlamaları gerekiyor burada. 13-14 yaşlarındayken füru zat planlamasını yapıyor. Deniz küreğine geçmiş özellikle etap atıp, nice oluşturulan kulüplerimizle baş başa ilerlersek olimpiyatlarda ağırbaşlı ve aşırı sayıda madalya şansımız var. Bu da memleketimiz yaranına olacak. Tesisleşme, çeşit namına öteki ülkelerle bu yarışlara ayrımsız anda başlayacağız. Biz kürek sporuna öteki devletlere layıkıyla aşırı geç girdik. 100 yıldır, 200 senedir kürek kültürü bulunan devletler var. Biz bu kere en esasen yakalayacağız ve zat kültürümüzü oluşturacağız. Yurt dışıyla bütünleşmiş halde iyi çalıştığımız devir değerli olmamak düşüncesince nazar boncuğu etmen yok” sanarak konuştu.

“Genç ancak görmüş geçirmiş müşterek ekibiz”

Yaş namına aşırı canlı müşterek insan bulunmasına karşın, kürek sporunda aşırı görmüş geçirmiş olduklarını da kail Erhan Ertürk, “Değişen dünyada kuşak farkları aşırı daralmaya başladı. 5 sene geçmiş jenerasyonla, 5 sene ahir kuşak ortada ağırbaşlı farklar oluyor. İletişim çağındayız ve aşırı çabuk değişiyor değme şey. Sürekli aktüel ikamet etmek gerekiyor. Bizim ekibimiz de aşırı genç. Bütün kadro namına dünyaya entegre, acemi gereksinimleri bilici müşterek ekiple geliyoruz. Bu aşırı iri müşterek avantaj. Bunun indinde naif de değiliz. Ben elan ilkin fen kurullarda da arazi aldım. 13 sene bu sporu değme gözyaşı grubunda yaptım ve aşırı da acemi yaptım. Bu sebeple hafızam aşırı taze. Onların gereksinimlerini biliyorum. Yurt haricinde muvaffakiyet düşüncesince gerekenleri biliyorum. Bunu avantaja yöneltmek istiyorum. Çalışmamız düşüncesince bence bu canlı kuşak aşırı elan akla yatkın ve makul olacaktır” açıklamasında bulundu.

“Kürek sporuna hepsi ulaşabilecek”

Kürek sporunun öteki spor branşlarına layıkıyla elan fiyatlı müşterek spor bulunmasına rağmen devletin meydana getirdiği SEM ve TOHM projesinin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu kail Erhan Ertürk, “Burs dair devletimizin meydana getirdiği aşırı iyi müşterek üstünlük var. Bütün vakıf üniversiteleri emlak haricinde aşama yapmış sporculara mükemmel burs veriyor. Bunun indinde emlak dışından da burs meydan sporcularımız oluyor. Kürek sporunun öğrenime yardımı aşırı büyük. Bunun indinde spor yetişek merkezlerini dört başı mamur illere taşıyabilirsek, o illerdeki insanoğlu fazladan müşterek ecir ödemeden çocuklarını bu sporla tanıştırabilirler. SEM ve TOHM projesi aşırı önemli. Belli müşterek müddet hemen sonra küçüklere da yararları olmakta bu projelerin. Buradan çıkan evlatların bir fazla aşırı da şu anda ulusal takımda. Bunu yaygınlaştırdığımızda hem küçüklere ateşçi olacaktır, evlatların da Türk küreğine ateşçi olacaktır. Burada basına da iş düşüyor. Popülerlikten ırak müşterek sporuz ancak basının bunu duyurması da aşırı iri üstünlük olacaktır” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler