USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Fed Başkanı Powell: ABD ekonomisinin şu anda resesyonda bulunduğunu düşünmüyorum

ABD Merkez Bankası Başkanı , ABD ekonomisinin şu anda resesyonda bulunduğunu düşünmediğini tabir etti.

Fed Başkanı Powell: ABD ekonomisinin şu anda resesyonda bulunduğunu düşünmüyorum
28-07-2022 03:03
Washington DC

Powell, Fed'in yöntem faizini 75 temel benek artırmasının peşi esna matbuat toplantısı düzenledi.

Enflasyonu düşürme taahhütlerini yineleyen Powell, bunun düşüncesince çabucak akım ettiklerini, hem gerekseme bulunan araçlara bununla beraber paha istikrarını baştan iletmek düşüncesince müstelzim kararlılığa erbap olduklarını vurguladı.

Powell, ekonominin sonuç dü buçuk yılda aşkın bilinçlilik yaşadığını ve mukavemetli bulunduğunu kanıtladığını belirterek, "Herkese yarar sağlayıcı çelimli ortak iş gücü sektörü koşullarına erbap edinmek istiyorsak, enflasyonu yüzdelik 2 hedefimize indirmemiz şart." dedi.

"Tüketici masraflarındaki artım ehemmiyetli seviyede yavaşladı"

İş gücü sahasının baş döndürücü derecede düzen bağı ve enflasyonun aşkın erdemli olduğuna dikkati çekici Powell, bu çerçevede Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) yöntem faizini 75 temel benek artırdığını ve bitmeme fail artışların makul olacağının kestirim edildiğini kaydetti.

Powell, sonuç masraf ve istihsal göstergelerinin yumuşadığına dikkati çekerek, "Tüketici masraflarındaki artış, azda olsa bağan harcanabilir gerçek dirimsel ve hâlâ düzen bağı mali şerait zımnında ehemmiyetli seviyede yavaşladı." niteleyerek konuştu.

İş gücü talebinin aşkın çelimli olduğuna ayraç fail Powell, iş gücü sahasının bitmeme fail gücünün alakanın katı kalmaya bitmeme ettiğini gösterdiğini aktardı.

"Ekonomik faaliyetteki yavaşlamaya karşın istem çelimli kalmaya bitmeme ediyor"

Powell, enflasyonun etraflıca vadeli yüzdelik 2 hedefinin enine boyuna üstünde kalmaya bitmeme ettiğini belirterek, "Genel kazançlı faaliyetteki sonuç yavaşlamaya rağmen, hep alakanın çelimli kalmaya bitmeme ettiği, bildirme kısıtlarının beklenenden hâlâ şişman ve hâlâ etraflıca sürdüğü ve paha baskılarının degaje ortak dünyalık ve misyon yelpazesinde bariz bulunduğu görülüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Fed Başkanı Powell, kimi saygınlık fiyatlarında sonuç çağda yaşanmış bulunan düşüşe karşın incelmemiş yer yağı ve gayrı saygınlık fiyatlarında Ukrayna'daki savaştan meydana gelen artışın süt ve besin fiyatlarını artırarak pahalılık üstünde fevk taraflı ek bası yarattığını kaydetti.

Yüksek enflasyonun ehemmiyetli güçlükler getirdiğinin bilincinde olduklarını tamlayan Powell, erdemli enflasyonun oluşturduğu risklere dirlik sonuç basamak titiz olduklarını ve enflasyonu yüzdelik 2 hedefine düşürmeye şişman ehemmiyet verdiklerini bildirdi.

"Alışılmadık derecede şişman ortak artım hâlâ uygun"

Powell, getiri artırımının yanında saygınlık politikası duruşunu sağlamlaştırmada ehemmiyetli ortak gösteriş oynayan bankanın bilançosunun boyutunu ehemmiyetli ölçüte tasgir sürecine bitmeme ettiklerini dile getirdi.

Gelecek aylarda enflasyonun düştüğüne müteallik kandırma edici kanıtlar arayacaklarını tamlayan Powell, getiri artışlarının hızının mevrut verilere ve ekonominin gelişen görünümüne ilişikli olmaya bitmeme edeceğini vurguladı.

Powell, "Gelecek toplantımızda alışılmamış derecede şişman ortak artım hâlâ makul olsa da bu, deminden ve o devir ortada aldığımız verilere ilişikli olacak ortak karar." dedi.

Fed Başkanı Powell, saygınlık politikası duruşu hâlâ da sıkılaştıkça, kümeli yöntem ayarlamalarının ekonomiyi ve enflasyonu nite etkilediğini değerlendirirken, artım hızını yavaşlatmanın makul olacağını tabir etti.

Bu sürecin trendin altında ortak kazançlı büyümeyi ve iş gücü sektörü koşullarında ortak hacim yumuşamayı içermesinin beklenen bulunduğunu tamlayan Powell, fakat bu sonuçların paha istikrarını baştan iletmek ve etraflıca vadede azami istihdam ile dengeli fiyatlar almak neredeyse mefruşat alıştırmak düşüncesince lüzumlu bulunduğunu anlattı.

"Bugün yaptığımızdan hâlâ şişman ortak aşama yapmaktan çekinmeyiz"

Konuşmasının peşi esna matbuat çalışanlarının sorularını da cevaplayan Powell, görüşmede hâlâ çelimli ortak getiri artışının gündeme gelip gelmediğine ilişikli ortak istifham üzerine, veriler ışığında 75 temel puanlık ortak artışın akilane irilik olduğuna değişmeyen verdiklerini dile getirdi.

Powell, "Komite makul bulunduğu kararına varırsa, bugün yaptığımızdan hâlâ şişman ortak aşama yapmaktan çekinmeyiz." dedi.

Fed Başkanı Powell, pahalılık hayalet kırıklığı yaratmaya bitmeme ederse hâlâ saldırgan akım etmeye müheyya olduklarını defaatle söylediklerini hatırlattı.

Son getiri artışlarının ehemmiyetli ve aceleci bulunduğunu aktaran Powell, fakat tesirinin daha kusursuz hissedilmediğini kaydetti.

"Bir noktada gevşemek makul olacak"

Her görüşmede verilere bakılırsa değişmeyen vereceklerini vurgulayan Powell, doğacak sene düşüncesince getiri aralığına ilişikli öngörüde bulunamadıklarını, aşkın ortak tomar kapalılık bulunduğunu tabir etti.

Powell, ortak noktada yavaşlamanın makul olacağını, fakat o noktanın ne devir olduğuna daha ortak değişmeyen vermediklerini belirtti.

Ekonominin resesyona girip girmediğine ilişikli sorulara ise Powell, "ABD ekonomisinin şu anda resesyonda bulunduğunu düşünmüyorum." cevabını verdi.

Powell, büyümenin bu sene yavaşlayacağını belirterek, enflasyonu düşürmeye odaklandıklarını aktardı.

Jerome Powell, ekonomide "yumuşak inişe" revan yolun açık açık daraldığını ve hâlâ da daralabileceğini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler