USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Eray Şamdan, 14. kez Türkiye şampiyonu oldu

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda, Türkiye'ye sim madalya kazandıran Eray Şamdan, Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası'nda da ipi göğüslemeyi başardı. Kazandığı bu başarıyla Şamdan, toplamda 14'üncü Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

Eray Şamdan, 14. kez Türkiye şampiyonu oldu
05-02-2022 12:06

Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası tamamı hızıyla sürerken, Eray Şamdan da şampiyonluklarına akıbet hızlılık bitmeme ediyor. Farklı sıkletlerde sporcuların yarıştığı turnuvada, 'Erkekler kumite 60 kilo' kategorisinde Eray Şamdan ipi göğüsledi. Finalde Ankara Ego Spor Kulübü'nden Burak Özdemir ile eşleşen Şamdan, rakibine talih vermeden şampiyon oldu. Toplamda 14. şampiyonluğuna vasıl Şamdan, ihsanıhümayun sonrası ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

“Ev sahibi olduğum düşüncesince kendimi baş döndürücü avantajlı gördüm”

Kocaelili bulunan Eray Şamdan, turnuvanın Kocaeli'de olmasının da kendisini ev sahibi şekilde hissettirdiğini belirtti. Şamdan, “Öncelikle şampiyonada emeği sabık her insana baş döndürücü teşekkürname ederim. Belki de şimdiye denli işlenmiş en dobra Türkiye Şampiyonasıydı. Çok elleme hazırlandım ve ev sahibi olduğum düşüncesince kendimi baş döndürücü avantajlı gördüm. Şampiyon olabileceğime elbette ki de inanıyordum. Onun düşüncesince elimden mevrut mücadeleyi gösterdim. Sonunda kalburüstü madalyayı kazandım” diyerek konuştu.

“Dış dünyayı sert bilmiyordum”

Son yıllarda kalan tesisleşme yardımıyla henüz baş döndürücü sportmen yetişeceğinin de altını çizen Şamdan, kendisinin küçüklük zamanında biricik müşterek spor salonunda çalışmış olduğu düşüncesince aut dünyayı sert bilmediğini söyledi. Milli sporcu, “Eskiye layıkıyla baş döndürücü henüz müşterek tomar tesisimiz var. Daha müşterek tomar spor salonları var. İnsanların spor yapabilme olanağı henüz fazla. Ben küçükken bizim zat hususi spor salonumuzda büyüyüp yetiştim. Oradan müşterek tomar da açılmadığım düşüncesince esasen aut dünyayı sert bilmiyordum. Çok müşterek tomar tesisleşme yoktu, akıbet senelerde arttı. İnsanlarımızın spor yapma, spora anlayış olanağı henüz da arttı” ifadelerini kullandı.

“Gençlere sağlam olabilmek baş döndürücü iri müşterek kazanç”

Küçük gözyaşı grubundaki şahısların namına gönül rahatlığı duyduğu sevgiden baş döndürücü sevinçli bulunduğunu ve asal başarısının bu bulunduğunu vurgulayan Şamdan, “Küçük yaşlarındaki kardeşlerimiz beni baş döndürücü bahtiyar ediyor. Gerçekten beni sağlam şekilde aldıklarını söylediklerinde ego baş döndürücü seviniyorum. Birilerine sağlam olabildiğimi görmüş oluyorum. Bu, başardığım işlerin boşa gitmediğini, gençlere sağlam olabildiğimi gösteriyor. Onlar, benim yolumdan gelmiş şekilde henüz birçok olimpiyat madalyaları kazanabileceklerine inanıyorlar. Bu benim düşüncesince baş döndürücü iri müşterek kazançtır. O nedenden dolayı baş döndürücü bahtiyar ve gururluyum” halinde konuştu.

“Hedefim gene kalburüstü madalya”

Bir taraftan öğretmenliğe de başlamış bulunan Eray Şamdan, bilgelik ve birikimlerini gençlere aktarma etmek düşüncesince elinden geleni yapacağını söyledi. Öte taraftan 2024'teki olimpiyatlarda karate dalının olmamasını da yer veren kalburüstü sporcu, “Spor dalında nite gençlere sağlam olabiliyorsam muallimlik dalında bire müşterek halde bilgelik ve birikimlerimi öğrencilerime aktarmaya çalışacağım. 2024 Paris Olimpiyatları'nda şu an karate gözükmüyor. Tabii, ihtimal müşterek halde yeniden duhul şansımız var. 2028 Olimpiyatlarında olma şansımız var. O yıllarda olimpiyatlarda olursam elbette ki gene kalburüstü madalyayı hedefleyeceğim. Onu kabul etmek düşüncesince elimden geleni yapacağım. Buradan da gır vermiş olayım” dedi.

“Break raks kabil branşlar varken karatenin de olimpiyatlarda olması lazım”

Olimpiyatlarda karatenin kesinlikle arazi alması icap ettiğini kail Eray Şamdan, karate yeniden olimpiyatlara alınırsa iklim şekilde gene en baş döndürücü madalyayı bu branştan kazanacaklarına inandığını söyledi. Şamdan, “Olimpiyatlarda ülkemize en baş döndürücü madalya getiren alan karate oldu. Bence memleketimiz bu mevzuda henüz müşterek tomar bastırmalı. Çünkü olimpiyatlarda karate de olursa, iklim şekilde henüz kalburüstü olacağımıza inanıyorum. Olimpiyatlarda olmamamızın sebebini hakkıyla bilmiyorum. Bence mantık müşterek nedeni de yok. Şu an acemi gıcır sporlar katmaya çalışıyorlar. Mesela 2024'te break raks olimpiyatlara girmiş. Bu çeşit branşlar varken bence karatenin de olması lazım. Olursak, gene ego en baş döndürücü madalyayı karateden getireceğimize inanıyorum” diyerek konuştu.

Mehmet Ekrem Ceylan - Cüneyt Önelge
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler