USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Emtia piyasası, Omicron iyimserliği ve doların kilo vermesiyle fazlalık seyretti

Omicron varyantının global bazda fenomen sayılarını artırmasına rağmen varyantın korkulmuş olduğu derece ağırbaşlı etkilerinin olmadığına bağlı bilgi akışı ve dolara bulunan ilginin azalmasıyla mal sektörü güzeşte hafta fazlalık müşterek manzara sergiledi.

Emtia piyasası, Omicron iyimserliği ve doların kilo vermesiyle fazlalık seyretti
27-12-2021 15:08
İstanbul

Emtia piyasasında, sabık hafta artı müşterek tempo izlendi.

Omicron varyantının global bazda fenomen sayılarını artırmasına rağmen varyantın korkulmuş olduğu denli ağırbaşlı etkilerinin olmadığına bağlı çav akışı ve dolara bulunan ilginin azalmasıyla mal alanı sabık hafta artı seyretti.

Emtia piyasası, Omicron iyimserliği ve doların kilo vermesiyle artı seyretti

Analistler, ekonomilerde müstevli kaynaklı etkisinde bırakır bitmeme etse üstelik bundan böyle toparlanmanın bahis konusu bulunduğunu ve emtialara bulunan ilginin arttığını söyledi. Çin'de bankaların ekonomiye desteğini hızlandırmasıyla ülkede artmaya başlamış bulunan istem de mal fiyatlarını müspet etkiledi.

Metallerde müşterek eski hafta tanıdık artı tempo sabık hafta da bitmeme etti. Paladyum yüzdelik 9,3, alüminyum yüzdelik 4,6, tutya yüzdelik 4,2, platin yüzdelik 3,7, sim yüzdelik 2,3, nikel yüzdelik 2, bakır ve altın yüzdelik 0,6 bedel kazandı.

Küresel çapta otomotiv üretiminin artacağına müteveccih iyimserliğin indinde Çin'in talebinin artacağına müteveccih beklentiler de paladyum fiyatlarını müspet etkiledi.

Alüminyum ve çinko, hem arza müteveccih küsurat endişeler aynı zamanda Omicron varyantına bağlı sıkıntıların hafiflemesiyle yükseldi. Analistler, küsurat erke fiyatlarının maliyetleri yükselteceğine müteveccih endişelerle de alüminyum fiyatlarında mafevk cepheli müşterek tempo izlendiğini tabir etti.

Bakır tutarları da arza müteveccih sıkışıklıklar, dolara bulunan ilginin azalması, Çin ekonomisine müteveccih destekle beraberce öğrenci müteveccih küsurat ümit kararı artı müşterek tempo izledi.

Brent petrol yatırımcısını sevindirirken, katıksız safi taş yağı lambası düşme serisini 4. haftaya taşıdı

Enerji emtialarında ise Brent petrol yatırımcısını sevindirirken, katıksız safi taş yağı lambası düşme serisini 4. haftaya çıkardı. Geçen hafta Brent petrol yüzdelik 5,1 arttı. katıksız safi taş yağı lambası ise yüzdelik 0,9 bedel kaybetti.

Brent petrol fiyatlarındaki yükselişte, doların öbür mal birimleri karşısında değerinin düşmesi ve Çin'in iktisadi büyümesini sürdürebileceğine bağlı izahat çarpıcı oldu. ABD'nin ticari kabak petrol stoklarının dü hafta mafevk fazladan beklenenden aşkın düşmesi de Brent petrolün yükselmesinde tesirini gösterdi.

Doğal safi taş yağı lambası fiyatları, havaların soğumasından ötürü küsurat istihlak ve Rusya'dan mevrut katıksız safi taş yağı lambası miktarının azalmasıyla yükselse de ABD'nin Avrupa'ya sağlamış olduğu LNG miktarını artırmasıyla hasılatlarını arka verdi.

Tarım emtialarında da sabık hafta artı müşterek tempo izlendi. Üretim tahminlerindeki düşme ve ihracatın artması, ekincilik emtialarının yükselmesindeki ehemmiyetli faktörler ortada arazi aldı.

Buğday yüzdelik 5,2, darı yüzdelik 2,3, hav yüzdelik 1,7 ve diyabet hastalığı yüzdelik 0,6 bedel kazanırken, kahvehane yüzdelik 1,5 bedel kaybetti.

Vadeli muamelat ve mal piyasaları uzmanı Zafer Ergezen, buğdayın, sabık haftayı yükselişle kapattığını belirterek, Avrupa ve Kuzey Amerika'da çarpıcı bulunan dargın iklim dolayısıyla üretime müteveccih endişeler olduğunu, bu yüzden toy istihsal tahminlerinde düşme yaşanmasının beklendiğini tabir etti.

Petrol fiyatlarındaki toparlanma, darı ve şekeri müspet etkiledi

Mısır fiyatlarındaki yükselişe yer veren Ergezen, Arjantin ve Brezilya'da yağışların bağan seyrettiğini, buna Avrupa ve Kuzey Amerika'daki soğuklar etkilenince alımların henüz da güçlendiğinin görüldüğünü aktardı.

Ergezen, petrol fiyatlarındaki toparlanmanın mısıra bulunan istem beklentilerini artırdığını söyledi.

Omicron varyantının etkilerinin hudutlu olacağına müteveccih beklentilerin pamukta alımların artmasına sefer açtığını vurgulayan Ergezen, basma ve erke maliyetlerindeki artışa dikkati çekti.

Ergezen, petrol fiyatlarındaki toparlanmanın diyabet hastalığı fiyatlarını desteklediğini tabir etti.

Kahvenin sabık haftayı düşüşle tamamladığını aktaran Ergezen, "Kahve, haftayı düşüşle kapatan yegâne ekincilik emtiası oldu. Ekonomilerin kapanmasıyla beraberce baştan küsurat öğrenci müteveccih endişeler fiyatlarda düşüşe sebep oldu." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler