USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Emine Erdoğan: 'Kadın girişimciliğin desteklenmesi umut verici'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, ''Sürdürülebilir kalkınma bayanların hesaplı ve toplumsal namına güçlenmesiyle kabil olacaktır'' dedi.

Emine Erdoğan: 'Kadın girişimciliğin desteklenmesi umut verici'
08-10-2021 18:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, eş girişimcilik ekosistemini beslemek üzere Halkbank kabilinden planlı ‘Halkbank Üreten Kadınlar Türkiye Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, meydana getirmiş bulunduğu konuşmada sürdürülebilir kalkınmanın bayanların kazançlı ve toplumsal adına güçlenmesiyle belkili olacağını söyledi.

''Kadınların çabucak etkin değil girişimci adına da karşımıza çıkmasını istek ediyoruz''

Kadın girişimciliğinin destekleniyor olmasının umut verici bulunduğunu tabir fail Emine Erdoğan, ''Ekonomik ve toplumsal güçlenme birbirini tetikleyen unsurlar. Kadınların kazançlı adına giderek güçlenmesi çabucak servet kazanmakla kalmamalıdır. Kadınlar, doğacak nesillerin erişmesi ve ailenin idame ettirilmesinde en ehemmiyetli unsurdur. Kadınların giderek güçlenmesi kuvvetli olması camiası şekillendiriyor. Sürdürülebilir kalkınma bayanların kazançlı ve toplumsal adına kalkınmasıyla belkili olacaktır. Kadınların çabucak etkin değil girişimci adına da karşımıza çıkmasını istek ediyoruz'' dedi.

Dünyayı şekillendiren insanların girişimciler olduğuna ilgi çekici Emine Erdoğan, ''Dünyamızı şekillendiren eşhas girişimcilerden oluşuyor. Kadınların girişimcilik ekosistemde toprak alması bu anlamda ehemmiyet sunma ediyor. Kadınların girişimcilikte mevcut olmasıyla dünyamıza birlikte eş eli değmiş olacak. Kadınlar bu ekosistemde yetiştirici ve tasar çizimci adına toprak almalı. Kadınlar tasarlayan, değişmeyen verici tarafta olursa kendilerine ilişik değerler bütününü iş ortamına taşıyacaktır. Bunu gerçekleştirdiğimizde istihsal anlayışının ağız ağıza değişeceğine inanıyorum'' niteleyerek konuştu.

''Hayatın eş fikriyle baştan yorumlanmasına okazyon verelim''

Dünyada diyar krizi üzere ehemmiyetli birlikte özellik olduğuna da yer veren Emine Erdoğan bayanların hayatı, dünyayı eş fikriyle baştan yorumlamasının yarayışlı olacağına ilgi çekti. Emine Erdoğan, ''İklim değişikliğiyle uğraş en ehemmiyetli özellik biçimine geldi. Küresel ısınmanın yepyeni seviyeye gelmesinin insanoğlu kaynaklı bulunduğu görülmektedir. Değişmesi müstelzim biz ve yaşantımızdır. Zihinsel ve sınai değişime gerekseme var. Son senelerde küsurat yangınlar, seller ve birlikte tomar diyar vakaları tamamı dünyada yıkmacı neticelere faktör oluyor. İklim krizi ve çıtırbom kaynaklar, savaşlardan hâlâ birlikte tomar insanı yerinden edecek. Tüm bunlar kaynaklarımızın çabucak tükendiği anlamına geliyor. Tabiatın medet çığlığını duymalıyız.

Kadınların da denk halde toprak almış bulunduğu tutum dünyası kaynakları hâlâ adaletli kullanacaktır. Kadınlar doğacak nesillerin tabii kaynaklar üstündeki haklarını hâlâ güzel gözetecektir. Toplumun ihtiyaçlarının giderilmesinde akse ve afetlerde bayanların iri birlikte güce dönüştüğünü nice kat gördük. ‘Sıfır Atık Projesi' en birlikte tomar hanımlarda yanıt buldu. Çevreye bakir dokunca ilkesiyle büyüyen firmalar bayanların yapıtı olacaktır. Yeter ki eş girişimciliğini en fevk ölçüde destekleyelim. Hayatın eş fikriyle baştan yorumlanmasına okazyon verelim'' ifadelerini kullandı.

Pandeminin getirmiş bulunduğu sorunlardan ve eş çalışanlara etkisinden de lakırtı fail Emine Erdoğan, ''Pandemi nice bölgede sarsıcı el oluşturdu. Bu negatif etkisinde bırakır en birlikte tomar ekonomide oldu. Bu üzere krizlerin negatif tesirleri eş ve beylerde denk olmuyor. Kadınlar hâlâ birlikte tomar etkileniyor. Aile içerisindeki fariza paylaşımındaki adaletsizlik, işini evinden yürütmeye etkin bayanların yükünü artırdı.

Küresel krizlerin geçirilmesinde hem toplumsal hem kazançlı salah düşüncesince acemi politikalar üretmemiz gerekiyor. Ülke adına yaşlılardan özürlü kişilere denli kimseyi geride bırakmayan insanca yaklaşımımız gün sayfalarına geçecek düzeydedir. Şimdi tamamı evren ekonomiyi ayağa kaldırmanın acemi yolu arıyor.İnanıyorum ki çelimli Türk hanımlarımız bu hedeflere iktiran etmek düşüncesince mürşit işler yapacaktır. Güçlenen değme kadının dünyanın tamamı hanımlarına yardım sağlayacağına inanıyorum'' açıklamalarında bulundu.

Murat Ergin - Muhammed Fırat Aksoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler