USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Elektrik teknikeri kendisine başladı, 55 ülkeye ihracat fail firmanın patronu oldu

Bursa'da 27 sene ilk elektrik teknikeriyken biriktirdiği parayla 60 metrekarelik bölgede 3 tür sınai elektrik ekipmanı imal ederek öz işini kuran Şinasi Güneş, zaman 55 ülkeye ihracat yapıyor.

Elektrik teknikeri kendisine başladı, 55 ülkeye ihracat fail firmanın patronu oldu
28-12-2021 14:34
Bursa

Çocuk yaşlarda köyüne elektrik gelmesinden etkilenerek bu işi hazırlamaya değişmeyen verici Güneş, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) 11 bin metrekare bağlı bölgede yerleşmiş şirketinde, 5 bin türlü sınai elektrik ekipmanı üretiyor.

BEMİS Teknik Elektrik AŞ kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Güneş, AA muhabirine, deminden rustik mahalle statüsündeki Mustafakemalpaşa ilçesi Hacıali köyünde fukara birlikte ailenin evladı adına imkansızlıklarla çetin koşullarda yetiştiğini söyledi.

Hayatını tashih etmek düşüncesince mücadeleler verdiğini, çobanlık yaptığını tamlayan Güneş, "Elektrikle aşırı ıvır zıvır yaşlarda tanıştım. Köyümüze elektrik geldiğinde, köyün elektrik işlerini dayımın evlatları yaptı. Onlar yaparken ego de yanlarında çıraktım. Elektrik, elbette önce kere gördüğüm birlikte şeydi. Çok çarpıcıydı gerçekten. Beni de çarptı. Vuruldum ego elektriğe. 'Bunu behemehâl öğrenmeliyim' dedim. Serüven hakeza başladı ve elektrik teknikeri oldum." ifadelerini kullandı.

Elektrikçi adına çıraklık, kalfalık, maharetlilik yaptığını aktaran Güneş, hâlâ sonraları şehirde istihsal eden birlikte elektrik firmasında laboratuvar sorumlusu adına işe başladığını dile getirdi.

Güneş, bu iş durumunda yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

"Laboratuvar sorumlusu adına başladığım aha önce 3 ayda etraflı işletmenin mesuliyeti bana verildi. Her şeyi öğrenme, hâlâ iyisini etme isteğim vardı. Hayatım süresince gelişigüzel daim mesaili işleri yeğleme ettim. Mesaili çalışmak, mal depolamak ve tarihi tashih etmek düşüncesince ehemmiyetli birlikte avantajdır. Elektrik teknikeriydim. Bu etapta 1,5 sene takside de çalıştım ve 5,5 sene böylelikle işten ayrıldım. Son 3 ayak tabanı denli işten ayrılıp da toy birlikte arazi ihdas düşüncem yoktu. Ancak birlikte cerrahi müdahale geçirdim. Patronumun yaklaşımı, birey bağlarımı kopardı, birlikte 'geçmiş olsun'a fark gelmedi. Son yıllarda satışa da çıkmaya başlamıştım. Satışla ait birlikte söylem düzenleyip yapılması gerekenleri patronuma sundum. Bu söylediklerim yapılmadı. Yapılmayınca, birey bağlarım da kopunca 'Bu işi kendim yapabilirim. Ürünü doğrusu ego üretiyorum, satışı da başarabiliyorum' dedim."

"İş kurduktan sonraları liyakatsiz olma korkusuyla oldukça birlikte tomar çalıştım"

Güneş, taksicilikten de birlikte hacim mal biriktirdiğini ve bunun verdiği cesurca infirak sonucu aldığını fakat sonrasında ne işi yapacağını bilmediğini tabir etti.

Bildiği işi hazırlamaya değişmeyen verdiğini, firması 1994'te 31 yaşlarındayken kurduğunu tamlayan Güneş, "İş kurduktan sonraları liyakatsiz olma korkusuyla oldukça birlikte tomar çalıştım. Tasarruflu ve müdebbir davrandım ve kararında da buralara geldim. Hiçbir yerden dayanaklık etmek almadım. 'İleride birlikte şeyler yaparım' düşüncesiyle mal biriktirmiştim. Bana 'Neden bu denli aşırı çalışıyorsun? Ne yapıyorsun bu paraları?' dediklerinde 'Bilmiyorum. Para biriksin, kafamız çalışır' diyordum. Hakikaten de anca oldu." niteleyerek konuştu.

"İhracat yaptığımız 55 ülkeyi 155'e çıkarmayı hedefliyoruz"

Firmasının "emekleme" zamanında yaşadıklarına ve bugüne denli mevrut sürece yer veren Güneş, şunları kaydetti:

"Biz, 3 tür ürünle 60 metrekarede, birlikte lüp altında başladık. Sürekli biçim yatırımı yaptık ve toy mahsulat üretmeye bitmeme ettik. Birçok buhran atlattık. Hiçbir krizde yatırımımızı kesmedik. Bugün geldiğimiz aşamada, Türkiye'nin önce düzenleme endüstri bölgesi bulunan Bursa OSB'de 11 bin metrekare bağlı alanda, 5 bin türlü ürünle 55 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye'de kesim lideriyiz. Durmadan, önce günkü heyecanımızla dünyada reis birlikte şirket kızarmak amacıyla çalışmalara bitmeme ediyoruz. Avrupa ilkin kızarmak az daha Rusya, Mısır, Cezayir, İngiltere, Amerika, Çin'e denli verim gönderiyoruz. Endüstriyel elektrik ekipmanları üretiyoruz. Ana verim gruplarımızda fiş, priz, kablo taşıyıcı, elektrik üleştirme panosu bulunuyor. Fabrikalara, şantiyelere, mermer ocaklarına, iletişim araçları sektörüne, defans piyasasına müteveccih istihsal yapıyoruz. İşletmemizle, istihsal tesisimizle, satı modelimizle, ticari duruşumuzla, gelişigüzel şeyimizle misal olmaya çalışıyoruz. Alanımızda ihtisaslaşmak, kaliteyle anımsanan, dünyada tanıdık birlikte bellik kızarmak istiyoruz ve ihracat yaptığımız 55 ülkeyi 155'e çıkarmayı hedefliyoruz. Çevreye duyarlı, dişi istihsal yapan, çatısındaki gündüz enerjisinden istihsal yapan, rahmet suyu arka kazanımı olan, tek atığı sıfır çevreci birlikte firmayız."

Güneş, bütünleşmiş birlikte bünye kimliğiyle bünyelerinde biçim dizaynı yapmış olup ürettiklerini, başkaca defans piyasasına müteveccih verim ihya çalışmalarının bulunduğunu laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler