USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Ehil başkaları anadan görme asma bıyığı ve hacamat tedavisini geleceğe taşıyor

Hacamat, asma bıyığı kabilinden anadan görme otama yöntemleri, Sağlık Bakanlığınca garanti dibine alındığından bu yana ser altlarında değil, sahip başkaları çeşidinden modern, temiz ortamlarda uygulanıyor.

Ehil başkaları anadan görme asma bıyığı ve hacamat tedavisini geleceğe taşıyor
06-10-2021 11:42
İstanbul

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde fariza sağlayan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi'nde (GETAT) hacamat, sülük, akupunktur ve ozon kıl payı anadan görme otama şekilleri temiz ortamlarda, dalında bilirkişi hekimlerce uygulanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü çeşidinden etkinliği konfirme hacamat, sülük, ozon, akupunktur, osteopati, apiterapi, mezoterapi, homeopati kıl payı anadan görme yöntemler, Türkiye'de 7 sene denli ilkin kanuni bir vaziyete erişince camekân altlarından çağdaş hastanelere taşındı.

Böylece yüzyıllardır Anadolu’da muteber bu yöntemler, hususi ve büyüklük hastanelerindeki sertifikalı eş başkaları çeşidinden pratik edilmeye başlandı. SBÜ Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi de bunlardan biri. Hastane içerisinde kısaca 5 sene ilkin kurulan GETAT, bölgenin birlikte nice değiştirilmiş şehirden mevrut hastaya da fariza veriyor.

Temel tasarruf hedefi "hastalıktan korunma, dosdoğru ve dobra ortak yaşam" adına tanımlanan icraat nice hastalığın tedavisinde asli yahut asistan otama yöntemi adına bildirme ediliyor.

Merkez bünyesinde, hekimlerin ülkenin ciharıyek indinde bu bölgede fariza verebilmesine olanak sunan Sağlık Bakanlığı sertifikalı yetişek programları da düzenleniyor. Merkezde temiz ortak ortamda, uzmanlarca meydana getirilen uygulamalarla hastaların iflah bulması sağlanıyor.

"GETAT uygulamalarını sadece hekim olanlar yapabilir"

SBÜ Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Eğitim Sorumlusu ve GETAT Merkezi hekimi Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Ersoy, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Sağlık Bakanlığının 2012'den itibaren peyderpey çıkardığı anayasa ve yönetmeliklerle GETAT uygulamalarını tanıdığını ve arama dibine aldığını söyledi.

Merkezin de bu kapsamda fariza vermeye süregelen ilkin hastanelerden bir tanesi bulunduğunu dile getiren Ersoy, canlı adına hacamat (kupa terapisi), sülük, akupunktur ve ozon tedavi uygulamaları yaptıklarını söyledi.

Ersoy, burada bire ortak sürede yetişek verildiğini anlatım ederek, "Bu şu demek, anadan görme ve mütemmim tababet uygulamalarını sadece Sağlık Bakanlığının ait yönetmeliğince hekim olanlar yapabilir. Hekim olmaları da yetmiyor, bizim kıl payı yetişek merkezlerine başvurarak Sağlık Bakanlığınca onaylanan ortak şehadetname edinmeleri gerekiyor." diyerek konuştu.

Konuya özen duyan hekimlerin Sağlık Bakanlığınca konfirme merkezlerde eğitimin arkası esna şehadetname alarak uygulamaları yapabildiğini dile getiren Ersoy, şu şekilde bitmeme etti:

"Sağlık Bakanlığı arama dibine almadan ilkin başta hacamat düşüncesince bahsetmek istiyorum, beniz senelerdir ahali ortada bitmeme fail ortak uygulamaydı. Sağlık profesyonelleri az buçuk mevzuya uzaktı, ayrıca ortak bölümü ilgisizdi. Karşısında olanlar da vardı. Fakat hiçbir ortak obje ara bildirme etmez. Birileri dirimlik o boşluğu doldurur. Halk ortada bu infaz yapılagelmekteydi eş sıfır eşhas çeşidinden temiz sıfır ortamlarda. Maalesef bununla ait ortak derinti yaptırım çıkmasına rağmen, hala bu uygulamaların ortak tane tük de olsa bitmeme ettiğini görüyoruz. Oysaki bunların ortak bölümü cerrahi uygulamalar. Muhakkak temiz ortamda yapılması gerekiyor. Bunlarla ait komplikasyonlar ortaya çıkabiliyor. Hekim eşliğinde yapılması bu aşamada ehemmiyet bildirme ediyor. Sağlık personelleri neticede bu işin eğitimini almış kişiler. Hem hekimler hem asistan esenlik personeli. Bu hallerde ne yapması icap ettiğini biliyorlar. Hastane süresince yapılıyor. Her çeşitli esenlik desteği, rastgele ortak hayret halde uydurma konusu. Tamamlayıcı tıpla otama kazanmak talip hastalarımız camekân altı, esenlik profesyonelliği sıfır naehil insanlara başvurma etmesinler."

"İnsanlık denli emektar bu uygulamaların yarar etmiş olduğu şüphesiz"

Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Ersoy, Sağlık Bakanlığının tanımış olduğu kısaca 15 anadan görme ve mütemmim tababet uygulaması olduğunu, rastgele birinin ayrı ayrı hastalıklarda kullanılabileceğini belirterek, "Hemen elden anadan görme ve mütemmim tababet uygulamalarının tüm esirgeyici hekimlikte de kullanılıyor. Hastalarımızın da ortak bölümü bunu biliyor. Çünkü anadan görme adına umumi esenlik durumunu idame ettirme, muafiyet sistemini sübvansiyon ve toksinlerden temizlenme özgü doğrusu bu bizde yüzyıllardır bildik ortak metot. Hastalarımız da bu maksatla başvurabiliyor." değerlendirmesini yaptı.

Koruyucu tabiplik haricinde rastgele uygulamanın kullanıldığı şikayetler olduğuna ayraç fail Ersoy, alerjik rahatsızlıklar, sırt, er suyu ağrıları, fibrobiyalji, süreğen giriş ağrıları kıl payı nice rahatsızlıkta hacamat tedavisini kullandıklarını söyledi.

Geleneksel tababet uygulamalarının çıkışının asırlar öncesine uzandığını dile getiren Ersoy, laflarını şu şekilde tamamladı:

"İnsanlık denli emektar bu uygulamaların yarar etmiş olduğu şüphesiz. Dünya Sağlık Örgütü'nün sonuç zamanlarda benimsediği ortak izlem var. Dünya Sağlık Örgütü bu konudaki entegrasyonu başvuru ediyor. Nedir? Günümüz tıbbıyla anadan görme tababet uygulamalarının bütünleşmiş olması icap ettiğini söylüyor ve bununla ait ortak izlem benimsemiş. Özellikle çağdaş tıbbın erişemediği, bağan sosyoekonomik alanlarda insanoğlu anadan görme tababet metotlarına münteşir adına başvurma ediyorlardı. Dünya Sağlık Örgütü de gerçekte Sağlık Bakanlığımızın devletimizde icra ettiği benzeşim ortak şeyi hazırlamaya çalışıyor. Bu uygulamaları arama etmeye, bunların ne denli tıbbi olup, ne denli gayritıbbi bulunduğunu değerlendirmeye ve gündeş tıbba bütünleşmiş etmeyi başvuru ediyor. Her ikisi ortada ortak tercihe lüzum yok, hastamızın ihtiyacına gereğince zamanımız tıbbını ve anadan görme tıbbı ortak noktada buluşturarak hastalarımıza yararlı kazanmak esastır."

"Bir hekim adına afiyet durumunu görür görmez yetişek almaya geldim"

Alerjik rahatsızlıkları zımnında hacamat uygulaması yaptıran, bire ortak sürede da GETAT uygulayıcısı kazanmak kıl payı eğitimlere dahil olan fasile hekimi Dr. Murat Ardıç da düşüncelerini şu şekilde anlattı:

"Alerji ve hab bozukluklarım vardı. Onun haricinde böbrek rahatsızlığım olabiliyordu. Genel adına hacamatı bunlar düşüncesince yaptırıyorum. Ortalama 2-3 senedir yılda ortak kez yaptırıyorum. Hacamatı yaptıktan sonradan umumi adına ortak deşarj hissediliyor. Bu anlamda da ortak müddet bunun dobra geldiğini fikren yeniden yaptırmak istiyorsun. Bir hekim adına da ortak müddet sonradan bu afiyet durumunu görünce, çevreme, yakınlarıma ve hastalarıma da bunu uygulayabileceğimi düşündüğüm düşüncesince de hocalarımdan yetişek almaya geldim. Hem bulunduğum kentte hem de elan ilkin yaşadığım vilayetlerde aşırı ortak tomar camekân altı infaz yapıldığını duyduk. Ortamın temiz olmaması hastalarda elan ortak tomar sıkıntılara etken olabiliyordu. Bunları duyar duymaz hekimler adına bizlerin de bunları yapması icap ettiğini düşündüğüm düşüncesince en azından kişi adıma başlattım bunu."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler