USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Dünyayı esenlik ısıtacak' diye İdlib'de harp mağdurlarının yüreğini ısıttılar

Suriye'nin İdlib kentindeki ayrıntılar ve kıygın aileler, Türkiye'den "İyilik Tırı" ile gönderilen gıda, kömür, ev eşyası kabilinden insancasına yardımlarla geçinme tutunuyor.

'Dünyayı esenlik ısıtacak' diye İdlib'de harp mağdurlarının yüreğini ısıttılar
03-03-2022 15:05
Kars

Suriye'deki iç muharebede baş döndürücü sayıda insanoğlu hayatını yitirirken, binlerce insanoğlu da evsiz kaldı. Can güvenlikleri düşüncesince çatışmalardan kaçan kıygın aileler, sakıncasız gördükleri Türkiye sınırına benzeyen İdlib ve etrafına hicret etti.

Türkiye'den mevrut yardımlarla, deri ve briketten meydana getirilen korunma sahalarına yerleştirilen kıygın aileler, güçlü birlikte hayat sürüyor.

Türkiye'deki ayrışık vakıf, cemiyet ve taharri memuru polis maşer kuruluşları ise buradaki şahıslara müteveccih insanca yardım kampanyaları yürütüyor.

Bu kampanyalarda birleşen insanca yardım malzemeleri, İdlib'deki şahıslara ulaştırılıyor.

"Dünyayı afiyet ısıtacak"

Kars İHH İnsani Yardım Derneği ekipleri de "Dünyayı afiyet ısıtacak" sloganıyla icra ettikleri yardım kampanyasında, hayırhah kişilerin yardımıyla ayrışık şart ve çul materyali ile yakıt ve ev eşyalarını "İyilik Tırı" ismini verdikleri tıra yükledi.

Bu tır ile İdlib'e ulaştırılan battaniye, gıda, un, yatak, halı ve kömür denli insanı yardımlar, mağdurların yüzünü güldürdü.

Yine Kars'ta gönüllülerin "Bir oyuncak da sen ver" sloganıyla yürüttükleri içtimai hata projesi çerçevesinde hayırseverlerden birleşen oyuncaklar, İdlib'deki ufaklıklara dağıtıldı.

İHH İnsani Yardım Derneği ve gönüllülerden oluşan ekip, ailelere dağıttıkları yardımın beraberinde buradaki köylerde, ana ve babasını yitirmiş ufaklıklara oyuncak dağıtıp oyunlar oynayıp sevinçlerine kuma oldu.

Kars'tan mevrut fahri ekip, icra ettikleri bileklik, saç tokası denli armağanları de ufaklıklara dağıttı.

Mutlu olmaları düşüncesince pus boyalarla evlatların ellerini boyayan ve duvara astıkları brandaya pentür fail gönüllüler, yurda döndü.

Kars İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şahin Cevensin, AA muhabirine, İHH'nin başlatmış bulunduğu kampanya ile Türkiye'nin nice ilinden Suriye'deki harp mağdurları düşüncesince insanca yardım materyali topladıklarını söyledi.

Böyle birlikte emek vermek içinde bulundukları düşüncesince baş döndürücü bahtiyar olduklarını özetleyen Cevensin, "Kars İHH namına buraya geldik. İyilik Tırı'nda mevcut un, besin ve çul maddeleri, kömür, döşek ve battaniyeleri darmadağın geçirmek düşüncesince buradayız. Onlarca kamptan biraz tanesini dolaştık, kömürlerimizi dağıttık, evlatları sevindirecek etkinlikler yaptık. Türkiye, değme devir bulunduğu denli mazlumların indinde olmaya bitmeme edecek." dedi.

"Çocuklar masumdur, değme devir bahtiyar edilmeyi adalet ediyor"

"Bir oyuncak da sen ver" içtimai hata projesi gönüllüsü Fatih Taş ise hedeflerinin iç savaştan etkilenen evlatları bahtiyar geçirmek bulunduğunu anlattı.

Suriye'deki çocuklarla iyi vakitler geçirdiklerini tamlayan Taş, "Bugünkü etkinliğimizi Türkiye sınırları dışında, Suriye’de İdlib kentinde yaptık. Burada deri kentler, yetimlerin kalmış bulunduğu babasız okulları var, buraları görüşme ettik. Buradaki ufaklıklara elimizden geldiği derece şeker, bisküvi, meyveler, oyuncaklar verdik. Onlarla boyamalarla ilgilendiren etkinlikler yaptık, iyi devir geçirdik." sanarak konuştu.

Taş, evlatların bulunduğu değme yerde olup onların yüzlerini güldürmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Bizim düşüncesince kıygın evlatların nerede olduğu, dini, dili, ırkı ehemmiyetli değil. Çocuklar, bizim düşüncesince masumdur ve değme devir bahtiyar edilmeyi adalet ediyor. Bu kez buradaki kardeşlerimizi bahtiyar ettik, inşallah apayrı senelerde apayrı kardeşlerimizi bahtiyar geçirmek düşüncesince elimizden geleni yapacağız." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler