USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Dünyada mutluluğu bulamayanların dijital dünyası 'Metaverse'

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, sonuç günlerin en pop ağız dalaşı konusu Metaverse'nin sebep olabildiği olumsuzluklara yer vererek dünyada kaosa sebep olabileceğini söyledi.

Dünyada mutluluğu bulamayanların dijital dünyası 'Metaverse'
19-01-2022 10:04
Dünyanın hesabına karşıya bulunmuş olduğu en şişman tehditler ortada yayınlanan dijitalizmle bağlanmış belirleme ve çıkışları ile özen çekici Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, sonuç günlerin en aşırı konuşulan ruzname maddelerinden bir tanesi bulunan “Metaverse” dair etkili açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Tuncay Dilci, Metaverse'yi dünya ötesinde düşünülmüş acemi borda bordaya dünya düzeni yerine tanımlayıp, “Metaverse, şu anda dair en aşırı konuşulan korulardan borda bordaya tanesi. Evren ötesinde düşünülmüş acemi borda bordaya Dünya'yı anlatım etmektedir. Metaverse terimi içinde aksi gelişmelere koşut olumlu, insanı esas yaşamdan uzaklaştıran yönler de mevcuttur. Popüler borda bordaya deyim üzere görülse de insanlığı, sözde orada olmamız gerekiyormuş üzere borda bordaya dayatmadan da bahsedilebilir. Bu yönde borda bordaya idrak geliştirilmek isteniyor” dedi.

Dünyada mutlu olamayanların dünyası

Dilci, Metaverse'nin dünyada mutluluğu elde edemeyenlere çevrik borda bordaya hayat sunduğunu anlatım edip, “Metaverse, Covid-19 ne ise art planda insanlığı esas yaşamdan uzaklaştırarak evlerde hapsetmenin kararı yerine görüntülük içinde borda bordaya hayat durumuna zorlama, encam evresinde besin haricinde beslenme, kişiye ilgilendiren özelliklerin, sosyo-kültürel faaliyetlerin yaşandığı, bu dünyada mutlu sıfır kişilere çevrik borda bordaya hayat sahası sunması itibarıyla önemli” dedi.

“Metaverse borda bordaya düzen değil”

Dilci, Metaverse'nin bağımlılık fail dijital oyunların aşırı elan ötesinde ayrımlı borda bordaya dünya düzeni bulunduğunu vurgulayıp, “Metaverse, değme şeyden evvel borda bordaya düzen değil. Dijital bağımlılık kapsamında kılıç oyunu yalnızca dijital hayattaki türü ile şahısların yalnızca hipnotik tekniklerle mevhum borda bordaya dünyada etkileşim içinde olması ve kendisini kaybetmesi yerine yorumluyoruz, ama burada oyunun ötesinde acemi borda bordaya dünya düzeni tasvir ve acemi borda bordaya hayat biçimi organizasyonu, dijital, sanal, sınırsız bucaksız, şu anki algılarımızın ötesinde acemi borda bordaya dünya algısından bahsedebiliriz” dedi.

“Yeni borda bordaya maşeri değişimin başındayız”

Metaverse'yi acemi borda bordaya maşeri değişimin başlangıcı yerine değerlendiren Dilci, “Sosyolojik anlamda topluluğu acemi borda bordaya dijisist hayat durumuna akilane manipülasyon bu anlamda acemi borda bordaya etiket kazandırma, acemi borda bordaya hayat durumuna vesile veriyoruz şeklindeki yönlendirmelerle bedel yargılarında tebeddülat ve bağımlılığın hayat durumuna dönüşmesi halinde de anlatım edebiliriz. Yani acemi borda bordaya maşeri değişimin başındayız diyebiliriz. Metaverse, teriminin içinde ruh bilimsel etkilenmeler de yalan konusu. Normal yaşamda ateş çeker yahut borda bordaya halde asosyal kişilikler, maşeri entegrasyonu sağlayamamış, esas yaşamdan uzaklaşmış insanların korunma limanını oluşturabilecek borda bordaya düzlük tazammun etmektedir. Bu anlamda Covid ile ortaya çıkan yalnızlaşma ve yabancılaşma ve esas dünyadan uzaklaşma sunumunun borda bordaya nevi yaşama geçirilmesi ve mevhum dünyaya kullanıcılarını hapsetme durumudur.” dedi.

“İnanç sisteminde tahribata kez açar”

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, oluşturulmak maksut bu dijital sistemin liberalizm sistemini ve inançlara ilişkin değerlerde tahribata sebep olabileceğini özen çekerek şunları söyledi:

“Psikolojik manada liberalizm sistemlerini gözdağı edecek borda bordaya grup içerikleri de barındırmaktadır. İman ve itikat, dijital dünyanın yerlilerinde idrak tahribatına sebep olacak. İnanç boyutunda sapkınlık yahut saptırmalara, Allah terimini ayrımlı borda bordaya boyutta arz türü ile karın karışıklığına ve liberalizm sisteminde tahribat oluşturarak acemi borda bordaya liberalizm durumuna zorlayacak borda bordaya gidiş yalan konusu. İman ve iman yönünde liberalizm sisteminin yıkma olması ile beraberce bedel yargıları da zedelenecektir. Örneğin; dinimizde mevcud yardımlaşma, zekat, perestiş kavramları hesabına acemi tartışmalar ortaya koyacaktır.

Dolayısıyla konu ismi dair ağız ağıza özdekçi borda bordaya hayat biçimini mevhum hayattaki kazanımlara indirgenmiş özdekçi hayat biçimini dayatacaktır. Bu yönüyle doğrudan takiben konuşu anlamda da sosyal yaşamda acemi fırsatlarda getirecek ancak yanı sıra esas dünyadan kaçışlar ve uzaklaşmalarla bu arada kapital az elan arazi değiştirerek sanallaşacaktır. Dolayısıyla istihdam ve acemi dünyalık iktisap olanaklarıyla zaman, mekan terimi ortadan kalkmış olacak. Bu dönemin millet ülkeleri dair oluşturacağı metaverse tasarımları ve sunumları ilkin yönetim, hükümetler ve el ortada hepsi dünyada mevcut olabilecek kalabalık ve anarşi hali bahis konusu olabilir.”

Demet Karakuş - Volkan Kaplan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler