USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Domenec Torrent: 'Final gibi ciddiye aldığımız bir maç'

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Barcelona maçı için, "Takımla baş başa cereyan etmemiz baş döndürücü önemli. Bireysel oynamaya kalkarsak başımız derde girebilir. Kompakt cereyan etmemiz ve grup ruhunu aktif tutmamız gerekiyor. Önümüzdeki maçta Barcelona'ya bire

Domenec Torrent: 'Final gibi ciddiye aldığımız bir maç'
16-03-2022 12:57
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında erte evinde İspanyol kadrosu Barcelona ile karşılaşacak. Bu uğraş öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, takımın ürün fiziki özelliğine antrenmanda bakacaklarını fakat oyuncuların güzel çalıştığını anlatım ederek, "Beşiktaş maçı bizim düşüncesince baş döndürücü önemliydi. Benim düşüncesince bir maçı kazanmanın en ehemmiyetli yolu bir geçmiş maçı kazanmaktır. Benim düşüncesince bu, Beşiktaş maçıydı.

Eğer Beşiktaş'a erinç yitirmiş olsaydık, onlara erinç elan güzel bir ekiple sebep oynamadık diye bana sormuş olacaktınız belki. Bugün göreceğiz. Bugün dört başı mamur kadro beraberce antrenmana çıkacak. Normal bulunan yedi gün değildi onlar için. Beşiktaş maçında yorgundular. Barcelona maçından sonraları tayyare İstanbul'a inemedi. İzmir'de idman gerçekleştirmek yerinde kaldık. Pazar haset geldik ve pazartesi haset maç vardı. Oyuncular fiziken baş döndürücü çalıştılar. İnanılmaz güç harcama etmeleri gerekti. Yarın da ürün dakikaya kadar, 90 dakika boğuşmak düşüncesince çalışıyoruz. Barcelona'dan sonraları dü güneş içinde geziye ve pik çıkacağız. Neyse o. Bu noktada değiştirebileceğimiz bir nesne yok" halinde konuştu.

"Barcelona şu anda dünyanın en güzel iptidai takımından biri"

Barcelona'ya erinç oynamanın baş döndürücü değişik bulunduğunu ve Camp Nou'da aldığını sonucun da adaletli değerlendirilmesi icap ettiğini tamlayan Torrent, "Barcelona gibi ferdî kalitesi yukarı düzem bulunan oyunculara erinç sallanmak tabii değişik bir şey. Biz kesinlikle bir ahir tuğra inmek düşüncesince çalışıyoruz. Oyun anlayışımız da buna odaklanmış biçimde olacak. Türkiye'de Barcelona'yı yeteri kadar tanımayan insanoğlu bir elan baksın. Bizimle oynadıkları maçtan sonraları dört gol atmayı başardılar. Dolayısıyla takımımızın Barcelona'ya icra ettiği mücadeleyi adaletli bir halde değerlendirmemiz gerekir. Barcelona şu anda dünyanın en güzel iptidai takımından biri" diye konuştu.

"Toplu ve beraberce oynamaya ilgi etmemiz gerekiyor"

Barcelona'ya erinç kurgulanan düzen planı düşüncesince ise İspanyol uygulayım adam, "Beşiktaş'ta beklerimizi baş döndürücü encam oynatma planımız yoktu. Bekler kontraya erinç elan içeride oynuyordu. Bireysel yerine elan yüksek bulunduğunu söyleyebileceğimiz bir takıma erinç oynayacağız. Toplu ve beraberce oynamaya ilgi etmemiz gerekiyor. Bu sayede muvaffakiyet sağlayabiliriz. Dünyanın dört başı mamur takımları düşüncesince muteber bu. Onlara erinç sahada elan geride sallanmak mecburiyetinde kalıyorlar. Onlara erinç oynadığımızda bazısı ağır dakikaları geçirmeye mücehhez olmamız gerekiyor" dedi.

"Kendi bölgemizde taraftarımız bizlere baş döndürücü araştırma görevlisi oluyor"

Galatasaray'a yüzdelik birçok iktisap şansı verdiği sorusuna Domenec Torrent, "Yüzde veremem. Kendi bölgemizde taraftarımız bizlere baş döndürücü araştırma görevlisi oluyor. Beşiktaş maçında ürün 15 dakikada kadro zorlandığı anda baş döndürücü araştırma görevlisi oldular. Yarın da kesinlikle bizlere baş döndürücü dayanaklık geçirmek olacaklar. Onlar bizim yanımızda olduklarında baş döndürücü elan çelimli oluyoruz. Barcelona düşüncesince ağır olacak bir maç ayarlamaya çalışıyoruz. Savunmada kusursuz iktisap geçirmek gerekiyor. Gol atma şanslarımız kesinlikle olacak. Barcelona'ya erinç kalecimiz özellikle iktisap geçirmek gibi evvel dakikadan itibaren güzel sallanmak gerekiyor. Daha sonraları bazısı fırsatlardan ürün alabileceğimize inanıyorum" diye karşılık verdi.

Kadroda hastalıklı aktör olup bulunmadığı sorusuna cevaben Torrent, "Sadece Arda Turan hastalıklı bulunduğu düşüncesince kadroda yok. Halil'in evvel ateşi vardı. Onun kendince doktorla bir kat elan görüşmemiz gerekiyor. Onun haricinde takımın hepsi ekibe müdahale olabilecek biçimde anık bekliyor" dedi.

"Galatasaray'da baş döndürücü mutluyum"

Barcelona'da uygulayım yönetmenlik hayalinin olup bulunmadığı sorusu ise Domenec Torrent, "Şu anda Galatasaray'da baş döndürücü mutluyum. Burada iktisap geçirmek beni baş döndürücü bahtiyar ediyor. Önümüzdeki üç, dört, iptidai sene burada olsam benim düşüncesince tam olur. Şu anda esas baktığımız önümüzdeki maç. Galatasaray sonrası bir yazı düşünmüyorum" halinde karşılık verdi.

"Kompakt akım etmemiz ve kadro ruhunu çalışkan tutmamız gerekiyor"

Barcelona gibi bir takıma erinç açıkça oyunun yarar sağlamayacağını korumak için çaba sarfeden Torrent, "Barcelona'ya erinç açıkça düzen baş döndürücü akla yatkın olmayacaktır. Takımla beraberce akım etmemiz baş döndürücü önemli. Bireysel oynamaya kalkarsak başımız derde girebilir. Kompakt akım etmemiz ve kadro ruhunu çalışkan tutmamız gerekiyor. Önümüzdeki maçta Barcelona'ya ayrımsız biçimde oynamayı planlıyoruz. Final gibi ciddiye aldığımız bir maç" diye konuştu.

"Takım düşüncesince en iyilerini seçmem gerekiyor"

Romanya basınından Rumen futbolcular Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan'un ilgilendiren soruya güzel uygulayım adam, "Anlıyorum ki Romanya'dansın ve Rumen 2 futbolcudan bahsediyorsun. Senin vaziyetini anlıyorum fakat önümüzde baş döndürücü ehemmiyetli bir maç var. Ben hususi yerine oyunculardan değil maçtan konuşuyorum. Kadromuzda 28 oyuncumuz var. Kadroyu bu esame arasından seçmemiz gerekiyor. Hepsinin de oynama hali var. Her devir 5 kişiyi dışarıda bırakmam gerekiyor. Takım düşüncesince en iyilerini seçmem gerekiyor" karşılık vererek tamamladı.

Oğuzhan Ort - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler