USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Dolgu yaptırmak isterken çenesinde bakın ne çıktı?

Çenesinde mevcut 7,5 santimetrelik kist düşüncesince gittiği nice esenlik merkezinden menfi devir meydan Tuğçe Tüfek, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde sağlığına kavuştu.

Dolgu yaptırmak isterken çenesinde bakın ne çıktı?
21-01-2022 10:03
Eskişehir'de canlı 18 yaşındaki Tuğçe Tüfek, seneler evvela dolgu yaptırmak düşüncesince gittiği beraberinde hastanede çene sahasında kist bulunduğunu öğrendi. Başvurduğu nice hastanede kistin anadan doğma var bulunduğu ve tedavisinin yapılamayacağını söylenerek arka çevrildi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne mevrut Tuğçe Tüfek, önceki defa müspet devir alınca otama sürecine başladı. Çene sahasında sağdan sola uzanan 7,5 santimetrelik kist düşüncesince dü kademeli başlatılan tedavide önceki evvela tasgir operasyonu yapıldı. Uzun soluklu izleme ve kontrollerin arkası sıra tedavinin üçüncü senesinde küçülen kistin katılması düşüncesince bıçak dibine yatan Tuğçe Tüfek, değerli beraberinde operasyonla sağlığına kavuştu.

“Yapamayacaklarını söyleyerek apayrı şehirlerdeki hastanelere yönlendirdiler”

Eskişehir'de gittiği nice otama merkezinden arka çevrilerek apayrı şehirlerdeki hastanelere yönlendirilen Tuğçe Tüfek, ESOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde otama sürecine girdi. Kist tasgir operasyonlarından sonradan meydana getirilen değerli ameliyatla sağlığına munsap 18 yaşındaki Tüfek, “Çenemdeki kisti beraberinde dolgu yardımıyla öğrendim. Doğuştan bulunduğunu söylediler. Beni erinçsiz etmiyordu. Eskişehir'de hususi ve mevki edinmek kadar biraz sayrılarevi araştırdım. Yapamayacaklarını söyleyerek apayrı şehirlerdeki hastanelere yönlendirdiler. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni araştırdım. Hocalar ile görüştüm. Direk ameliyata başlanılmadı. İlk evvela kisti küçülttüler. Üçüncü seneye girerken cerrahi müdahale oldum. İyice küçüldükten sonradan cerrahi müdahale yaptılar. Ameliyatım da yoğun şekilde değerli geçti ve kontrollerim bitmeme ediyor. Gayet memnunum. Diğer araştırdığım bölgelere gereğince aşırı henüz iyiydi. Araştırma hastanesi bulunduğu düşüncesince de detaylıca incelediler. İçim aşırı rahattı. Başlarda ağrım falanca tek yoktu. Ameliyat sürecinde ve ondan sonra da dava yaşamadım. Şuanda da ağrım yok” ifadeleriyle memnuniyetini dile getirdi.

“Hem sinirle ilişkiliydi, aynı zamanda madun çene kemiğini zayıflatmıştı”

Gömülü beraberinde dişle baş başa 7,5 santimetrelik kistin çene bölgesindeki sinirleri ve mızrap yapısını etkilediğini tamlayan ESOGÜ Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nesrin Saruhan, tedariksiz yapılacak ameliyatın iri riziko taşıdığını belirtti. Sinirlerde gevşeklik ve çene kemiğinde fay oluşmasını engel edinmek düşüncesince kist tasgir ameliyatı yaptıklarını tamlayan Doç. Dr. Nesrin Saruhan, “Tuğçe bizlere vardığında 15 yaşındaydı. Alt çenesinde sağdan sola uzanan 7,5 santimetrelik ince iri beraberinde kisti vardı. Bununla ait biraz merkeze gitmiş fakat Eskişehir'de bu tedavinin yapılamayacağı bilgisi verilmiş. Kendisi kliniğimize vardığında evvela radyolojik muayenelerimizi yaptık. Oldukça iri beraberinde kist vardı. Hem sinirle ilişkiliydi aynı zamanda madun çene kemiğini zayıflatmıştı. Bir de gömük çekici vardı. İlk aşamada zerre alıp biyopsisini yaptık. Kist tanısını koyduktan sonradan dü kademeli otama planladık. Çünkü bulunan 7,5 santimetrelik kistle cerrahi müdahale yapsaydık hem sinirlerde gevşeklik kalacaktı hem çene kemiğinde intizar riski oluşacaktı aynı zamanda kısaca 10 pare dişini yenilgi riski ortaya çıkacaktı. Hastamızın yaşı da küçüktü” dedi.

“Kisti hem sinirden uzaklaştırdık, aynı zamanda madun çenede dünkü mızrap oluşumunu bekledik”

Yapılan dü kademeli tedaviyle kisti, küçülttükten sonradan ameliyata anık bir duruma getirdiklerini tamlayan Doç. Dr. Nesrin Saruhan, etraflıca tedbir periyodunun riskleri ortadan kaldırdığını söyledi. Bu tür hallerde hastaların çekinmeden biran evvela otama düşüncesince başvurması icap ettiğini tamlayan Saruhan, şu ifadeleri kullandı:

“İlk aşamada kisti tasgir ameliyatı yaptık. Ayda beraberinde kontrollere geldi. Var bulunan 7,5 santimetrelik kisti ince önemsiz bir duruma getirdik. Böylece kisti hem sinirden uzaklaştırdık aynı zamanda madun çenede dünkü mızrap oluşumunu bekledik. Sonrasında ise umumi duyum yitimi ile ameliyatı yaptık. Hem kisti çıkarttık aynı zamanda kiste hastalık bulunan gömük çekici çıkarttık. Geri küsurat dişlerinde de zayi yaşamadık. Sinirle ilgili beraberinde dava da oluşmadı. Uyuşukluğu olmaksızın dişler ağızdaki durumunda bulunuyordu. En önemlisi de madun çenede tek fay olmadı ve kendinden mızrap oluşumu sağlandı. Kist tasgir tedavileri devir alabiliyor fakat neticede pestil henüz değerli beraberinde yöntemle otama oluyor. Hem doktor aynı zamanda pestil düşüncesince ince güzel beraberinde otama protokolü reşit oldu. Bu sima hallerde hastaların korkmamaları ve ilerlemesini engel edinmek yerine kesinlikle yapılması müstelzim ağızcıl patolojileri yaptırması gerekiyor.”

Ali Furkan Çetiner - Mısra Ezginur Göçer

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler