USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Doğru bilinen yanlışlar kilo vermeyi engelliyor

Medline Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Klinik Diyetisyen Melisa Kara, rejim yaparken dinleyerek dolma, asılsız yanlış bilgilerin ödeşme ve dosdoğru olma hedefine ulaşmanın önündeki en iri engel bulunduğunu söyledi.

Doğru bilinen yanlışlar kilo vermeyi engelliyor
14-10-2021 12:20
14-10-2021 12:20

Klinik Diyetisyen Melisa Kara, çağımızda elden her insanın ödeşme ve mıhlı borda bordaya görünüme eş iktisap etmek istediğini fakat arada borda bordaya kefaret yaparken dinleyerek dolma, asılsız yanlış bilgilerin belirlenen hedefin gerçekleşmesine engel bulunduğunu anlatım etti. Kara, "Sonrasında kimimiz istediği müddette kilo veremezken, kimimiz ise bu isteğine on paralık ulaşamıyor" dedi.

Yaşanan zorlukların şişman borda bordaya kısmının kefaret sırasında meydana getirilen yanlışlardan kaynaklandığını kail Kara, kefaret ile alakalı akıllıcasına bilinen yanlışları şöyleki sıraladı:

"- 'Kahvaltıyı konaklamak dava olmaz.' Yanlış. Kahvaltının iştiha yönetiminde ve kilo kontrolündeki önemi büyüktür. Klasik peynir, ekmek, zeytin ve yumurtalı kahvaltı gerçekleştirmek mecburiyetinde değilsiniz. Bir bardak motorin yahut açık kahverengi ve indinde borda bordaya porsiyon meyveyle de kahvaltı yapabilirsiniz. mühim bulunan kahvaltınızın karışımından aşırı uyandığınız andan itibaren metabolizmanızın harekete geçmesidir.
- 'Öğün konaklamak henüz acele kilo verdirir.' Yanlış. Günde dü defa nemalanmak aç durmak anlamına geldiğinden metabolizmanızın yavaşlamasına faktör olur. Vücudunuzu borda bordaya odun sobası kabil düşünün, öğünlerinizi atlarsanız metabolizmanız kendini yavaşlatır ve kilo veremezsiniz.
- 'Aç kalmış şekilde kilo verilebilir.' Yanlış. Vücudu aç bırakarak kilo vermeye idman en yoğun tanıdık hatalardandır. Aç kalmış şekilde meydana getirilen rejimlerde kilo verme gerçekleştiği doğrudur. Ancak bu kilo verme yöntemi mıhlı değildir ve aç kalmayı bıraktığınız devir esasen verdiğiniz kiloları alırsınız. Bu biçimde maruz kilolar bünyenin yağ kütlesinden verilmez. Genellikle vücutta su ve adale kaybı oluşur, bu da kilo verme namına düşünülür. Oysa metabolizmanın hızlanması düşüncesince kendinizi aç bırakmamanız gerekir. Diyet sırasında mıhlı aralık öğünler yapmanız ve defa atlamamanız önemlidir.
- 'Esmer nan kilo aldırmaz.' Yanlış. Kilo vermeyi hedefleyen az henüz hacısı hocası en önce parafin nan adına kara nan tüketmeye yönelir. Ama kara ekmeğin de kalorisi bulunur ve ayrıca parafin ekmekle aynıdır. Buradaki en ehemmiyetli ayırt kara nan parafin ekmeğe uyarınca tortu içerdiğinden henüz borda bordaya tomar tokluk hissi vermesidir.
- 'Zeytinyağı kalorisiz bulunduğu için bıkılmayan tüketilebilir.' Yanlış. Bütün yağlarda bulunduğu kabil zeytinyağında da ısın bulunur ve 1 lezzetli kaşığı kısaca 45 ısın içerir. Bu sebeple zeytinyağı borda bordaya tomar tüketildiğinde kilo alımına kez açar.
- 'Light (diyet) mamüllerin kalorisi yoktur.' Yanlış. Light mahsulat kalorisi kullanılmamış değil, kalorisi azaltılmış ürünlerdir. Bazı kefaret mamüllerin kalorisi fazla, tuzu kısıtlı olabilir. Bazı kefaret ürünlerde de şeker rahatsızlığı hastalığı adına tatlandırıcı müstamel fakat yağ ve un payı artırılmış olabilir. Bu mahsulat rejime yalnızca yardımcıdır, önermiş bulunduğu denli tüketilmelidir.
- 'Diyet yaparken gani semere tüketilmelidir.' Yanlış. Diyet yaparken en aşırı tüketmeniz müstelzim gıdaların başlangıcında geçmiş namına sebzeler, sonraları da meyveler gelir. Diyetteyken semere tüketimi belli seviyede şarttır. Meyvenin şekeri sizin düşündüğünüz kabil rejiminizi bozmaz. Burada ehemmiyetli bulunan meyveyi porsiyon kontrolü yaparak tüketmektir. Aksi biçimde mukteza vitamin ve minerallerden mahrum küsurat vücudunuz bu kefaret devrinde dokunca görecektir.
- 'Karbonhidrat rejimden ağız ağıza çıkartılmalıdır.' Yanlış. İnsan vücudunun anne erke deposu karbonhidratlardır. Zayıflamak düşüncesince karbonhidratı ağız ağıza boğazlamak vücuda akıllıcasına enerjiyi yonmak anlamına gelir. Bu halde vücut, erke elde edebilmek düşüncesince adale ve karaciğerdeki glikojen depolarını kullanılır. Yani şişmanlığın sebebi bulunan yağ dokusu bulunduğu kabil durumunda kalır. Üstelik alışılagelen beslenmeye geçtiğinizde dü kıvrım henüz borda bordaya tomar kilo alırsınız.
- 'Protein ağırlıklı nemalanmak mıhlı kilo kaybı sağlar.' Yanlış. Protein ağırlıklı beslenmede, beden proteinleri katlanmak düşüncesince aşırı borda bordaya tomar erke harcar ve kilo verme olabilir. Ancak proteinlerle baş başa aşırı borda bordaya tomar yağda metabolizmaya gireceği için, çağ yağlarında yücelme ve koroner önsezi rahatsızlıkları ortaya çıkabilir, damla rahatsızlığı hastalığı gelişebilir. Ayrıca borda bordaya tomar protein tüketimi idrarla kalsiyum atımını da artırarak ve mızrap erimesine faktör olabilir.
- 'Bitki çayları zayıflatır.' Yanlış. Bitki çaylarının yalnızca metabolizmayı hızlandırmaya asistan tesiri vardır. Hiçbir nebat çayı, mıhlı borda bordaya kefaret ve fiziki etkinlik yapılmaksızın kilo vermeyi sağlamaz.
- 'Açken spor gerçekleştirmek henüz fıldır kilo verdirir.' Yanlış. Spor sırasında insülin salınımı artacağından aç karnına spor yapıldığında çağ şekeri düşecek ve yorgunluk hissi oluşacaktır. Doğru bulunan ise yiyeceklerden en geç 2 saat, en er ise sağlıksız sayaç sonraları spor yapılmasıdır.
- 'Akşam 6'dan sonraları atıştırmak kilo aldırır.' Yanlış. Gece ile sabahleyin arası en derinliğine defa aralığıdır. Akşam 6'dan sonraları borda bordaya nesne tüketmemek bu süreyi henüz da uzatacağından çağ şekerinin düşmesine ve metabolizmanın yavaşlamasına kez açar. Bu sebeple kahvaltı da karışma öğünler ortada minimum 3 ila 5 sayaç fasıla çoğaltmak gerekir. Böylece en akıbet öğünün ne devir yendiğinin borda bordaya önemi kalmaz.'

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler