USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyelerinde toy dönem eğitimleri başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı işbirliğiyle hesaplı Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyelerinde toy dönem eğitimlerine başlandı.

Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyelerinde toy dönem eğitimleri başladı
26-11-2022 14:06
Edirne

E-sınav ve infaz sınavlarında değerli öğrencilere, cahillik merkezlerindeki Deneyap Atölyelerinde eğitim veriliyor.

Geleceğin uygulayım bilimi yıldızlarının yetiştirileceği atölyelerde öğrenciler, robotik kodlamadan bireşimli zekaya, siber güvenlikten erke teknolojilerine derece 11 değişik bölgede 3 sene süresince eğitim alacak.

Edirne Gençlik Merkezi Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyeleri Koordinatörü Gökhan Ballıklıoğlu, AA muhabirine, atölyenin amacının geleceğin mühendislerini beslemek bulunduğunu söyledi.

Atölyelerde eğitim sürecinin başladığını anlatım fail Ballıklıoğlu, "Deneyap Türkiye 4. safha eğitimleri çağ bakımından Türkiye'de başladı. Geleceğin mühendislerini yetiştirme fırsatını bulduğumuz düşüncesince aşırı heyecanlıyız. Gençlerimize toplamda 3 sene eğitim vermeyi planlıyoruz. İlk 2 yılı atölyelerdeki eğitimlerde geçiyor, üçüncü yılda millî ve arsıulusal yarışmalara katılımlarını sağlıyoruz." niteleyerek konuştu.

Öğrencilere iyi ve değerli ortak eğitim dönemi isteyen Ballıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Eğitim başlıklarımızın içinde robotik kodlama, nanoteknoloji, bireşimli zeka ve erke teknolojileri denli alanlar var. Ortaokul ve ortaöğretim grubu öğrencilerimiz toprak alıyor. Her eğitim sürecinin böylelikle gençlerin üretip tasarladığı materyalleri planlı şenliklerde sergiliyoruz. Bu sayede çoluk çocuk hem tasarımlarını sunuyorlar aynı zamanda kendilerine bulunan güvenleri artıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler