USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Cem Bölükbaşı'nın gözü Formula 1'de

Formula 2'de Türkiye yerine yarışan evvel otomobil sporcusu olacak Cem Bölükbaşı:, "Takımıma ve arkamızdakilere güveniyorum. Elimizden geleni yaparsak dobra dereceler istikbaline inanıyorum, devamında da inşallah Formula 1'e denli çıkacağız." dedi.

Cem Bölükbaşı'nın gözü Formula 1'de
17-03-2022 11:48
Ankara

Hafta sonu Bahreyn'de düzenlenecek Formula 2'de Türkiye yerine yarışan önceki otomobil sporcusu olacak Cem Bölükbaşı, sezonu kalburüstü ortak biçimde tamamlayarak, Formula 1'e akıllıca tarz edinmeyi hedefliyor.

Cem, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Formula 2 yarışlarına aşırı dip çalıştıklarını belirterek, antrenmanlar hasebiyle aylardır İstanbul’a gelemediğini şimdi aşırı hazırlıklarını taşınmazlar haricinde yaptığını anlattı.

"Formula 2 yarışlarında Türkiye'yi özümleme edecek önceki otomobil sporcusu olmak, birçok salname ortak emeğin ürünüdür?" şeklindeki istifham dair Cem, şu biçimde konuştu:

"Aslında oldukça derinliğine ortak yoldan geçtik, 6 yaşlarında go-kart, ondan evvela motokros ile başladım. Devamında ortak yere genişliğinde go-kart ile sonraları e-sporda o bahsettiğim 'sanaldan gerçeğe' hikayesiyle bitmeme ettik. O sebepten 5 yıl E-Spor Dünya Şampiyonası'nda yarıştım. Orada evren ikincisi, evren beşincisi oldum. E-spor'da Formula 1 takımlarını özümleme ettim. Devamında 2019'dan beridir de otomobil sporları yapıyorum. Aslında bakmış olduğunuzda konkur arabalarıyla 2019'un sonundan beridir yarışıyorum lakin ondan evvela elbette şimdi değişik hikayeler de var."

Formula 2'deki önceki konkur heyecanına bağlı de ulusal sporcu, "Heyecan elbette ki var, dizginlemeye çalışıyorum. Antrenmanlar aşırı elleme geçti, takımdan ve mühendislerimizden memnunuz. Çalışmalarımız aşırı fazlalık aşırı doğurgan geçti. Bu hafta önceki yarışa çıkıyoruz, elimizden geleni yapacağız." dedi.

Hazır olup olmadığına müteveccih de Cem, "Kesinlikle kendimi apiko hissediyorum. İlk konkur bulunduğu düşüncesince az buçuk şimdi bağlanmak ve halis muhlis prosedürleri bellemek istiyorum. Çünkü hemen rekabet etmek değil otomobilin değme şeyine, halis muhlis konkur detaylarına ve az buçuk ortama alışmakla geçecek." niteleyerek konuştu.

"Şu anda en şişman amacım Formula 2'den en elleme dereceyle ayrılmak"

Formula 2'de yarışacağının duyurulmasının peşi sıra Türk halkının namına bulunan desteğinin beklediklerinin üstünde bulunduğunu aktaran ulusal sporcu, "Şimdi bayrağımızı kimseyi görüntü kırıklığına uğratmadan elimizden geldiğince en elleme biçimde özümleme etmeye çalışacağız. Daha neticede önceki adımlar, en şişman hayallerden ortak tanesi gerçekleşti lakin şimdi acemi başlıyoruz tabii." ifadelerini kullandı.

Önünde bu bölgede yarışmış ortak diyar sporcusunun olmadığı, kendisinin ise doğacak ulusal sporculara gösteriş manken olacağının hatırlatılması dair de ay-yıldızlı sporcu, "Umarım yollarını açmakta araştırma görevlisi olabilirim, zira dediğiniz kabil şu an bu önceki olacak lakin az buçuk şimdi bu kültürü etkilemek düşüncesince araştırma görevlisi olacaktır. Sporu ortak biçimde de sporcular ülkeye duyuruyor. Eğer benden sonraları gelenlerin de yöntemini açabilirsem ümit ederim benim geldiğim seviyeyi de geçerler." halinde düşünüm belirtti.

Gelecekte Formula 1'de müsabaka hayaline bağlı istifham dair de Cem, "Şu anda en şişman amacım Formula 2'den en elleme dereceyle ayrılmak. Bu sezonu en faziletli yerde kapatmaya çalışacağız. Derece odağından aşırı en iyisini hazırlamaya çalışacağız, zira takımıma ve arkamızdakilere güveniyorum. Elimizden geleni yaparsak elleme dereceler istikbaline inanıyorum, devamında da inşallah Formula 1'e genişliğinde çıkacağız." açıklamasında bulundu.

Eren Üçlertoprağı: "Formula 1'de de onu göreceğiz"

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı da Cem Bölükbaşı'nın Formula 2'de yarışacak önceki sporcu olmasının diyar yerine aşırı giranbaha ortak teşebbüs bulunduğunu belirterek, "Ülkemiz önceki el bu ölçüde ortak otomobil sporcusunu Formula 1'in madun serisi Formula 2'de yarıştıracak. Dolayısıyla aşırı giranbaha buluyoruz. Cem aşırı kavi ortak sürece başlıyor. 28 yarıştan oluşan derinliğine ortak konkur maratonu olacak." halinde konuştu.

Üçlertoprağı, "Biz Cem'e güveniyoruz, inşallah hem ülkemizi hem bayrağımızı, Türk sporcusunu en elleme biçimde özümleme edecek. İnşallah DOĞRU vadede Formula 1'de de onu göreceğiz." dedi.

Milli sporcudan Bahreyn'deki yarışlarda ne beklediklerine bağlı soruya da Üçlertoprağı, "Bütün sporlarda bulunduğu kabil otomobil sporları da kilometre ve sınama işi, hasebiyle Cem'den önceki yarışlarda dehşet ortak aşama durmak aşırı kıygı olur. Çünkü rakiplerinin bir fazla aşırı aşırı ehemmiyetli kilometre ve tecrübeye sahip, hasebiyle başlangıçtaki yarışları Cem'in arabasına ısınması ve bu seriye alışması şekilde görüp, ilerleyici giderek ve elde etmiş bulunduğu tecrübeyle bu arada burada aşama elde etmesi ve bizleri zarifçe özümleme etmesini bekliyoruz." cevabını verdi.

Üçlertoprağı, Bahreyn'de Cem'i bekâr bırakmayacaklarını, sezonun elleme ve kalburüstü geçmesini dilediklerini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler