USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Boyun fıtığının yaş ortalaması gençlere kadar düştü

Son zamanlarda ağırlık fıtığındaki yaş averajının gitgide düştüğü, gençlere kadar gerilediği bildirildi. Buna faktör ise hata el telefonu kullanması bulunduğu ortaya çıktı.

Boyun fıtığının yaş ortalaması gençlere kadar düştü
20-01-2022 09:20

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Akyüz, “Başımızın boynumuz üstündeki ağırlığı 5 kilogramken, öne akilane eğdiğimiz devir kısaca 20-25 kilograma kadar ciddiyet oluyor, bu da boynumuzda gülmeyen ortak sarsıntı ve beden fıtığı riski ortaya çıkartıyor” diyerek, gençlere uyarılarda bulundu.

Günümüz çağlarında iletişimin vazgeçilmezi durumuna mevrut cep telefonunun kusur kullanımı, beden fıtığına sefer açıyor. Boyun fıtığı olaylarında yaş averajının akıbet zamanlarda iyice düştüğü, buna etmen kendisine ise cep telefonunu elan kalın ve derinliğine müddet kullanan gençlerin, boyunlarını öne eğerek kullanması bulunduğu belirtildi. Memorial Hastanesi'nden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Akyüz, dikel ve beden fıtığı üzerine bilgilendirmelerde bulundu.

“Her 10 dikel fıtığından ortak tanesi cerrahiye adaydır”

Bel fıtığının, toplumda gelişigüzel dü insandan birinin yaşamı süresince rastlayabileceği ortak gidişat bulunduğunu tamlayan Akyüz, hastaların çoğu kez kıç ağrısı ile doktora başvurduklarını söyledi. Başvuru sonrası gerçek problemin otama süreciyle ilişik olduğuna dikkati çekici Akyüz, “Bu otama nörolojik kontrol ile ortaya konmaktadır. Hastada mevcud nörolojik defisitler, bizim ne otama alternatifini seçeceğimiz anlamında belirleyicidir. Her 10 dikel fıtığından ortak tanesi cerrahiye adaydır. Geri küsurat yüzdelik 90'ı cerrahi dışı otama yöntemleriyle otama edilmektedir” sanarak konuştu.

“Tedavi edilmemesi en iri tehlike”

Bel fıtığına etmen olarak, omurganın kayıt dibine girmesi, sonsuz habitat pozisyonu, derinliğine müddet anahtar kullanması esnasında omurganın streslere verilen kalması kadar maddeleri sıralayan Akyüz, gülmeyen kayıt haiz şahısların de bu riski taşıdığını vurguladı. Akyüz, kıç yahut beldeki ağrıların otama edilmezse temelli olabileceğine de ayraç ederek, “Fizik tedavi, başka otama şekilleri yahut cerrahi otama yapılsa fark art dönmeyebilir. En iri zarar bu” dedi.

Alternatif otama uyarısı

Tedavi önceleri yahut sonra kıvançlı kalmayıp seçenek tedaviye yönlenmenin akıbet adım kusur bulunduğunu kaydeden Akyüz, “Çoğu insan denetimsiz ortak şekilde, eli uz şakirt ilişkisiyle öğrendikleri kusur yöntemlerle halkı maatteessüf gülmeyen nörolojik sıkıntılara verilen duracak kurda ortak kol hareketlerle, hastaların dikel fıtıklarını düzelttiklerini söylüyorlar. Ancak nörolojik yaralanma riskleri baş döndürücü fazla. Mümkün olmasıyla birlikte halkımıza ilmî gerçeklerden uzaklaşmamasını, bu işle ilişik hekim ihvan çeşidinden inceleme ve tedavisini yaptırmasını öneririm. O bölgedeki egzersizler, ısıtmalar ve manevralarla dikel ağrısının geçtiğini söylüyorlar. Ama tek ilmî kanıtı yok. Yaptıkları işlerle hastaların otama edildiğine müteveccih tek bağlanak yok. Hastalar elan baş döndürücü kusur tedavilerle, gülmeyen nörolojik kayıplara ortaya çıkan teessürat yaşayabilir. Bunun asal nedeni bence seçenek otama yollar arayışı. Hastaların ortak bölümünde ortaya çıkan cerrahilerden sonra, hastaların menfi otama durumlarda, birbirlerini aralarındaki iletişim, ayrımlı alanlara kaymalarını sağlayabiliyor” ifadelerini kullandı.

“Özellikle ergenlerde akıbet adım artmaya başladı”

Son kendisine beden fıtığı mevzusuna yer veren Akyüz, bugünlerde beden fıtığının yaş averajının gençlere kadar indiğini bildirdi. Akyüz, şunları söyledi:

“Boyun fıtığında ilkin bugünlerde bankacılarda, aralıksız kendisine elektronik beyin kullananlarda ve devrimizin problemi el telefonu kullanımlarında, boynun öne akilane kusur pozisyonda olması, en ehemmiyetli etken. Özellikle ergenlerde akıbet adım artmaya başladı. Bunun da nedeni, el telefonu kullanırken kusur pozisyonda kullanılması. Başımızın öne akilane kıvrık pozisyonda kalmış şekilde toprak çekimine verilen kalmasıdır. Gelen gençlere söylüyoruz, ‘cep telefonu kullanırken başınızı öne akilane eğmeyin, toprak çekimine verilen kalmasın' diye. Çünkü başımızın boynumuz üstündeki ağırlığı 5 kilogramken, öne akilane eğdiğimiz devir kısaca 20-25 kilograma kadar ciddiyet oluyor, bu da boynumuzda gülmeyen ortak sarsıntı riski ve beden fıtığı riski ortaya çıkartıyor”.

Suat Metin - Ahmet Serdar Eser
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler