USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul’da gong İşbir Sentetik için çaldı

İşbir Sentetik'in Garanti BBVA Yatırım aracılığındaki çecik arzı nedeniyle Borsa İstanbul'da gong töreni düzenlendi. İşbir Sentetik'in hisseleri Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da ISSEN koduyla muamelat görmeye başladı.

Borsa İstanbul’da gong İşbir Sentetik için çaldı
18-11-2021 15:24

İşbir Holding içinde çalışkanlık yayınlayan İşbir Sentetik'in kapital artırımı ve eş satışı kanalıyla gerçekleşen çecik arzı tamamlandı. Garanti BBVA Yatırım liderliğinde sürdürülen İşbir Sentetik'in çecik arzı hasebiyle Borsa İstanbul'da gong töreni gerçekleştirildi. Kurumun hisseleri ISSEN kodu ile Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da muamele görmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde istem alma periyodunu başarıyla mütemmim İşbir Sentetik'in çecik arzında ek satışsız çecik bildirme büyüklüğünün 8,5 katına, ek satışlı çecik bildirme büyüklüğünün 7 katına balya mevrut istem toplanmıştı. Toplamda 85 bin 82 yatırımcıdan 218.963.629 TL saymaca kalburüstü hisse talebi birleşen İşbir Sentetik'in çecik arzında, ek satı müdahale hep 31.020.000 TL saymaca kalburüstü esham çecik bildirme edilmişti. Halka bildirme edilen payların yüzdelik 36,4'ü Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar'a, yüzdelik 32,1'i Yurt İçi Yüksek Başvurulu Yatırımcılar'a, yüzdelik 29,8'i Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar'a ve yüzdelik 1,7'si Şirket Çalışanları'na dağıtıldı.

Gong töreni, Borsa İstanbul A.Ş Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Garanti BBVA Yatırım temsilcileri, İşbir Holding ve İşbir Sentetik yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti.

"Şirketlerimizin büyümelerini çecik bildirme kanalıyla akçalanmış etmeleri gerektiğine inanıyoruz"

Gong töreninde mütekellim Borsa İstanbul A.Ş Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "İşbir Sentetik'in bugün muamele görmeye başlaması hasebiyle yürütülen çecik bildirme törenine, borsamıza latifçe geldiniz. Yakın sürede ölüm eden, İşbir Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Osman Bey'e Allah'tan yağmur diliyorum. Yakınlarına ve düzentileme arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. İşbir Sentetik dalında şef şirketlerimizden biridir. Ancak İşbir Sentetik, önderlik sıfatı yanında, şu nitelikleri ile de ön plana çıkıyor. Ar-Ge'ye ehemmiyet veren, sürdürülebilirlikte ilerleyen, üreten, ihraç eden, istihdam oluşturan, envestisman önleyen aşırı deneyimli bir şirketimiz İşbir Sentetik. Bu şimal şirketimiz, bugün Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da muamele görmeye başlayacak. Halka arzdan elde etmiş bulunduğu hasılatını istihsal piyasasının genişletilmesinde kullanacak. Bu kabilinden şirketlerimizin borsamızda muamele görecek olması bizlere alım çalım veriyor. Çünkü biz, şirketlerimizin büyümelerini çecik bildirme kanalıyla akçalanmış etmeleri gerektiğine inanıyoruz. Devletimiz de buna inanıyor. Onun için çecik belirgin şirketlere 2 nokta şirketler vergisi indirimi getirildi. Biz de çecik belirgin sıfır şirketlerimiz için etraflıca bir kanıt hazırladık ve web sayfamıza koyduk. İşbir Sentetik tahminî 368 milyon TL kazançla ve 80 bin yatırımcıya ulaşarak güzel bir çecik bildirme gerçekleştirdi. Bu güzel çecik bildirme sürecinde emeği güzeşte herkese, ilkin ortaklık çalışanlarına ve uzlaştırıcı kuruluşa teşekkürlerimi sunuyorum. Sermaye piyasalarına ve İşbir Sentetik'e dobra olmasını diliyorum" dedi.
İşbir Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ise "İşbir Sentetik umumi adına ambalaj üreten bir şirkettir. Yaklaşık 60 senedir çalışkanlık gösteriyoruz. Üretimimizin yüzdelik 65'ini Avrupa'ya, Afrika'ya, Amerika'ya ve İsrail'e ihraç ediyoruz. Üretimimizin yüzdelik 20'sini Hindistan'da kurduğumuz şirkette yapıyoruz. ABD pazarına oradan ihraç yaparak adam olmak istiyoruz. Şirketimizde tahminî 2 bin insan istihdam ediliyor. İnovasyon ve Ar-Ge'ye ehemmiyet veriyoruz" açıklamasında bulundu.

“Türkiye için ilişik bedel üretmeye bitmeme edeceğiz”

Törende musahabe önleyen İşbir Holding CEO'su ve İşbir Sentetik Genel Müdürü Metin Gültepe ise “1968 yılında, Hollanda ve Almanya'da döktükleri hakkında terini Türkiye'de yatırıma çevirmek talip 3 bin 500 şahsiyet adım gücünün bütünleşmesi ile kurulan İşbir Sentetik üretimde gayrisıhhi asrı geride bıraktı. Bugün İşbir Sentetik, inovasyon destekli sınai gelişmenin Türkiye'nin en ehemmiyetli kazançlı kaldıraçlarından bir tanesi olduğuna inanarak gayret kesmeden büyümesini sürdürüyor. Attığımız rastgele adımı iri bir titizlikle, kuruluşumuzun gerisinde yatan ulusal şuur ve inovasyon kültürü ile atıyoruz. İstikrarlı bir halde sürdürdüğümüz büyümemizi de çecik arzımız ile taçlandırdık. Tüm bu süreçte İşbir Sentetik'e inanarak ve istinaden envestisman önleyen tamamı yatırımcılarımıza teşekkürname ediyoruz. Bundan sonradan da şimdiye denli bulunduğu kabilinden Türkiye için ilişik bedel üretmeye bitmeme edeceğiz. Kendimizi sonsuz geliştirerek rakiplik eden, kaliteye ehemmiyet vererek en güzel mahsul ve hizmeti sunan, alıcı memnuniyetini rastgele devir en fevk kurda markajcı düzentileme anlayışımızı sürdüreceğiz” niteleyerek konuştu.

“Halka arzdan elde edilmiş geliri 3 anne grupta değerlendireceğiz”

Konuşmasında çecik arzdan elde edilmiş gelirin kullanımına da yer veren Gültepe, “Halka arzdan elde ettiğimiz deposu izahnamemizde de belirttiğimiz kabilinden üç anne grupta değerlendirmeyi planlıyoruz: Halka bildirme gelirinin yüzdelik 27,5 ila 37,5'luk bir tarafını pres sermayesi ihtiyaçlarının giderilmesinde, yüzdelik 47,5 ila 52,5'luk tarafını bitmeme fail mali yükümlülüklerimizin azaltılmasında, geriye küsurat yüzdelik 15 ila 20'lik tarafını ise bitmeme fail yahut gelecekte yapılabilecek yatırımların finansmanında kullanacağız. Halka bildirme sonrası yapacağımız yatırımlar sonucunda, Türkiye ve yurtdışı yatırımlarımızda toplamda 2025 yılı sonuna denli yüzdelik 50 miktarsal nema hedefliyoruz” dedi.

Gültepe, “Önümüzdeki sene tahminî 7,5 milyon dolar seviyesinde bir envestisman planımız var. Bunun bir bölümü erke yatırımı bir bölümü da istihsal kapasitemizin artırılmasına müteveccih yatırımlar olacak. 2023 içinde de Hindistan'daki Bigbag istihsal tesisimizin kapasitesini arttırmaya müteveccih yatırımlar gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımız bitmeme ediyor. İşbir Sentetik olarak, muvazeneli ve sürdürebilir büyümeye inanıyoruz. Halka arzımızdan aldığımız güç ile yürütülen adına büyümeye bitmeme edeceğiz” laflarını tabir etti.

“Yaptığımız rastgele aha bedel oluşturduk”

Yenilikçilik ve inovasyonun İşbir Sentetik'in geçmişten günümüze taşımış bulunduğu yapıtaşları bulunduğunu tamlayan Gültepe, “Yarım yüzyıllık bir kululuş olmamız bu yapıtaşının üstünde yükselmemizden kaynaklanır. Mükemmel mahsul ve faik işlev yaklaşımımızı da bu temele ilaveten yaptığımız rastgele aha bedel oluşturduk. Ne kazanacağız sorusundan ilk ne yarar sağlayacağız sorusuna cevap aradık. İşbir Sentetik olarak, rekabeti Ar-Ge ve inovasyon yardımıyla dünkü kulvarlar açarak bitmeme ettirme yaklaşımını benimsiyoruz. Tesislerimizde, kimyevi mahsul taşımacılığının gereksinimlerini karşılayacak ihya çalışmalarının yapıldığı ari imtihan kuruluşlarınca akredite edilmiş mütekâmil laboratuvarlarımız bulunuyor. Ayrıca darülfünun ve araştırı merkezleri ile koordineli adına plan yürütmeyi, inovasyon kültürü kurmayı ve dünkü teknolojileri öğrenmeyi ve geliştirmeyi kendimize maksat adına belirledik” ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilirlik yaklaşımlarına da yer veren Gültepe, “İşbir Sentetik adına enerjiden çevreye, sosyal kalkınmadan hava değişimine denli aşırı taraflı bir sürdürülebilirlik anlayışı ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu manada yenilenebilir enerjinin karbon fut izimizi indirmek için eleştiri bir ehemmiyet taşıdığını biliyoruz. Gerekli yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. 2020 senesinde meydana getirilen 9,7 MegaWatt'lık çağ erke sistemi (GES) yatırımı, İşbir Sentetik'in hep erke tüketiminin yüzdelik 25 ila 30'luk tarafını yenilenebilir erke ile karşılıyor. Bu nicelik karbon salınımını azaltırken tahminî 150 bin/yıl ağacın soluk almasına katkıda bulunuyor” açıklamalarında bulundu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler