USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bitki çayları için ezber bozan açıklama

Bitki çaylarını gene ısıtmanın yahut derinlemesine müddet kaynatmanın kararında değişik maddelerin ortaya çıkmasına faktör olabildiğine ve ilkin kekiğin öd kesesi ve aylı hastalar için ağırbaşlı riziko taşıdığına özen çekici Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi T

Bitki çayları için ezber bozan açıklama
11-12-2021 13:49

Kış aylarının gelmesiyle beraberce yurttaşlar hastalıklara gönül rahatlığı tedarik almaya başladı. Özellikle natürel formül kendisine nebati çaylara yönelen vatandaşlar, aktarların alternatifini tuttu. Kış aylarında enflüanza ve antipatik algınlığı kabil rahatsızlıklarından korunmanın natürel yöntemi bulunan bu çayları öneren uzmanlar ise hem akıllıcasına aşina yanlışlara aynı zamanda mamüllerin akıllıcasına tüketilmemesinin ağır derecede riziko oluşturduğunu belirtti.

FÜ Tıp Fakültesi Temel İmmünoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya İlhan, ismi nebati olunca değme şeyin havadan ve dokuncasız kendisine algılanmasının kusur bulunduğunu anlatım ederek, dü fincandan ortak tomar rastgele ortak nebat çayının tüketilmemesi icap ettiğini vurguladı. Prof. Dr. İlhan ayrıca, doğrudan değme evde mevcut kekik bitkisinin öd kesesi sorunu olanlarda riskli olduğunu, aylı hastaların az yapmasına etken olabildiğini belirtti.

"Günde dü fincandan ortak tomar o nebat çayını tüketmemek gerekiyor"

Yararlı bulunan bitkilerin yanı esna sem düzeyinde bitkilerin bulunduğunu dile getiren FÜ Tıp Fakültesi Temel İmmünoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya İlhan, "Bitkiler nice ilacın bulaşık mekanizmasıdır. Çok yararlı, birileri da sem düzeyinde bulunan nebatat var. Bitkisel deyip geçmemek lazım, bazılarının karaciğere taraf tesiri olur onun için titiz kullanılması gerekiyor. Herhangi ortak nebat çayını içiyorsanız günde dü fincandan ortak tomar o nebat çayını tüketmemek gerekiyor. Karşılıklı etkileşimlerde olur söz gelimi potansiyel farkı düşürücü kabil ve ya potansiyel farkı yükselten etkisinde bırakır görülebilir. Demleme bölümüne ilgi döşemek istiyorum, çoğu kez kaynatarak hazırlıyoruz gerçekte bu ortak kusur geçişme dediğimiz buharda demleme sistemini öğürtlemek gerekiyor. Tıpkı çayı demlediğimiz kabil ama çaydan şimdi endamsız ortak müddet istiyor. Bitki çayları ayrıca hususi bardakları mevcut ve ya demlikleri mevcut nite dilek edilirse nebat bırakıldıktan sonradan 3-4 çağ denli demlenmesine müsaade verilip bitkiyi süzüp doğrusu onun suyunun emmek şimdi anlamlıdır. Tekrar kızdırmak ortak tomar levent boylu müddet unutturmak değişik maddelerin ortaya çıkmasına etken olabiliyor” dedi.

"Adaçayı ortak tomar tüketildiğinde potansiyel farkı yükseltici tesiri var"

Bitki çayları için bilim verici Prof. Dr. Fulya İlhan, "En ortak tomar antipatik algınlığına önerebileceğimiz adaçayı bol tüketilen ortak nebat çayı, onun soğutulmuş vaziyetini gargara da yapabiliriz. Adaçayını ılık ortak halde de tüketebiliriz ama ortak tomar tüketildiğinde potansiyel farkı yükseltici ortak tesiri mevcut ve başta hipertansif hastalarda ilgi buyurmak lazım. Çocuklarda, aylı hanımlarda ve bebeklerde kullanılmaması müstelzim nebat çayları var. Ihlamur ahacık içine az buçuk tarçın, karanfil katığımızda ıhlamur en inanılır olanı, gine kekik çayı olabilir. Çünkü kekiğin dezenfeksiyon ortak tesiri var, burada maksat gerçekte boğazı buğulu tutmak, muhtemel olduğunca virüsün ve partiküllerin boğaza tutulmasını azaltmak, yutkunma ve atmak kabil yararları var. Hatmi çiçeği, zencefil önerebiliriz. Zencefilin körpe halinden çay demlenebileceği kabil birkaç tike pınar suya sulu zırtlak atarak içine sulu zırtlak bırakarak tüketilebileceği kabil türap zencefillerde demlenebilen çaylar var. Toz zencefil yalnızca karışmasını sağlayarak ta tüketilebilir” diyerek konuştu.

"Kekik, aylı hastaların az yapmasına üstelik etken olabilir"

Gündelik yaşamda değme evde mevcut kimi nebati çayların gerçekte ağır riziko oluşturduğun ilgi çekici Prof. Dr. İlhan, "Kekik öd kesesi sorunu bulunan hastalarda riskli olabilir, potansiyel farkı düşürücü tesiri olabilir. Gebe hastaların az yapmasına üstelik etken olabilir. O nedenden dolayı hepsini kullanırken ilgi buyurmak gerekiyor. Aslında dümdüz ortak obje değil. Adı nebati olunca değme obje havadan ve dokuncasız algılıyoruz ama anca değiller" biçiminde konuştu.
Aktarcı Faruk Çelik ise şita aylarının gelmesiyle beraberce vatandaşların nebati çaylara ilgi gösterdiğini belirterek, "Bu aylarda baş döndürücü derecede enflüanza ve antipatik algınlığı mevcut. Bu rahatsızlıkların artışıyla bu arada şita çaylarında başta belli başlı ortak safhada artma görülmektedir. Adaçayı, ıhlamur, zencefil, tarçın, yoğurt çiçeği ve nar çiçeği kabil çaylar satılıyor" ifadelerini kullandı.

Kapalı Çarşıda nebati çay almaya mevrut yurttaşlar da şita aylarında daim bu ürünleri tükettiklerini kaydetti.

 

Yakup Sağlam
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler