USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Birol Aydın'dan hususi sporculara istihdam müjdesi

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Aydın, ''Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık'la dobra birlikte düzentileme yapıyoruz. İnşallah ülke haricinde bizi anabolizma fail ulusal sporcularımıza vatanımızda sınavsız iş olanağı sağlayacağız." dedi.

Birol Aydın'dan hususi sporculara istihdam müjdesi
08-11-2021 12:44
Ankara

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, ulusal grup sporcularına devlette sınavsız iş olanağı getirmek düşüncesince emek vermek yaptıklarını söyledi.

AA Spor Sohbetleri'ne misafir bulunan Birol Aydın, açıklamalarda bulundu.

Federasyon namına down sendromlu, otizmli ve mental evlatları evden çıkartarak spor yaptırdıklarını tamlayan Aydın, ulusal sporculara erim vererek, "Engelli atamada sınavsız atama beklentimiz var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık'la güzel ortak emek vermek yapıyoruz. İnşallah taşınmazlar haricinde bizi asimilasyon fail ulusal sporcularımıza ülkemizde sınavsız iş olanağı sağlayacağız." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının da desteği ile kulüplere de ehemmiyetli maddesel desteklerde bulunduklarını özetleyen Aydın, "Bu yardımları hazırlamaya da bitmeme edeceğiz. Burada en önemlisi ihsanıhümayun yönetmeliğiyle bizim sporcularımız da bundan sonra ihsanıhümayun alıyor, gayrı sporculardan ortak farkları kalmadı. Burada ortak eski Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak'a da teşekkürname ediyorum." ifadelerini kullandı.

Birol Aydın, 13 Kasım Cumartesi haset yapılacak federasyonun umumi kuruluna gine yegâne yavuklu namına gireceğini hatırlatarak, "2012'de yavuklu olduğumda mutfaktan geldiğimi söylemiştim. Her kademede fariza yaptım. Bütün delegelere ve camiamıza minnettarlık duyuyorum. Allah bana hayat verdikçe etraflı hususi çocuklarımız düşüncesince mücadelemi vereceğim. Yeni çağda tesisleşme dair da gelişmeler olacak. İki projemiz var. Didim'de ve Ankara'da kendimize ilgilendiren ortak tesisimiz olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"O ayrıntılar bizlere Allah'ın ortak emanetidir"

Birol Aydın, dümen namına "Her hususi çocuğun yapabileceği ortak spor vardır" sloganlarının bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"O ayrıntılar bizlere Allah'ın ortak emanetidir. Lütfen kusur anlaşılmasın ama bedenî mânialı kardeşimizi ego mânialı değil çabucak ortak uzvunun olmadığını düşünüyorum. Görme mânialı kardeşim de sem mânialı kardeşim düşüncesince de ayrımsız obje geçerli. Bizim grubumuz aşırı farklı, zihnî engelliler. Yani hakkını arayamayan ortak grup. Biz dümen namına evlatların mütekellim ağzı, gören gözü, duyan kulağı iktisap etmek zorundayız. Bunun düşüncesince tığ yöneticilerin ciddi ortak yükü var. Ben bu evlatların gözü, kulağı, ağzı olup hakkını araştırmak zorundayım."

Zihinsel mânialı evlatların elan önceleri evlere kapatıldığını tamlayan Aydın, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"15-20 sene evvela kilitlenen, dövülen ayrıntılar görüyorduk. 'Bu çocuklardan ortak obje olmaz' deniyordu. Şimdi televizyonu açtığınız devir Esra Bayrak'ın, Mihriban Korkmaz'ın, Fatma Damla Yıldız'ın şampiyonluklarını görürsünüz. Son 20 yılda Cumhurbaşkanımızın ve devletimizin bu çocuklarımızı desteklemesiyle mânialı yurttaşlar evden çıktı. İş alanlarına girdiler. Devletin ortak numara makamında, külliyede Cumhurbaşkanımızın bu ufaklıklara sarılmasıyla hepsi bu yavrulara koyun açmıştır. Toplumda ikrar gördüğümüz gösterildi. Yok aziz ortak kesimde devletin onları kucaklamasıyla rol değişikliği oldu. Artık hususi kardeşlerimiz okullara gitmeye başladı, istihdam buldu."

"İkinci evreye geçtik: Sportif başarı"

Göreve 2012 senesinde geldiğini ve 9 salname süreçte evvel hedeflerini gerçekleştirdiklerini aktaran Aydın, "Tabii ki evvel misyonumuz evlatların evlerden çıkıp öz itimat kazanmalarıydı. Biz bunu başardık ve ikinci evreye geçtik: Sportif başarı. Tarihimizde evvel kere davetle değil kendileri kota alarak üç atletimiz paralimpik oyunlara katıldı. Bu değerli harflerle tarihe geçti. Esra Bayrak sim madalyayı az farkla kaybetti. Tarihimize bu muvaffakiyet geçti ve 2024 Paris'te elan iri başarılar alacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Amatör ruhla hevesli işler yaptıklarını dile getiren Birol Aydın, 2012'de 70 bulunan pakt sayısını da 630'a çıkardıklarının altını çizdi.

2024 senesinde Dünya Down Sendromlular Oyunları'nı Antalya'da yapacaklarını kail Aydın, ailelere de seslenerek, "Biz gelişigüzel ilde bökelik gerçekleştirmek istiyoruz. Her ilde gelişigüzel eve ilişmek istiyoruz. Özel evlatların ailelerine sesleniyorum, o ayrıntılar bizlere Allah'ın emaneti. Onlar ortak gündüz Avrupa, evren ve paralimpik şampiyonu olacak." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler