USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bilim Kurulu Üyesi Yiyit’ten korkutan açıklama: 'Çok zor olacak'

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, salgına bağlı değerlendirmelerde bulundu. Yiyit, “Bu güz hoppadak koronayla yaşamayacağız yanı sıra öteki yukarı teneffüs yolu enfeksiyonları da y

Bilim Kurulu Üyesi Yiyit’ten korkutan açıklama: 'Çok zor olacak'
15-10-2021 09:19

Covid-19 pandemisiyle savaş tedbirler ve ilkah çalışmalarıyla bitmeme ederken hikâye rakamlarındaki üstünlük sürüyor.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit de salgındaki akıbet vaziyeti değerlendirdi. Yiyit, önlemlere uzlaşma ve aşının önemine ortak kat henüz uyanıklık çekerken peçe kullanımının en uzuv indirilmiş bulunduğu ayların yaşandığını belirtti.

“30 binli rakamı yaşıyoruz ama derin bakım, covid servislerimiz mahmul değil”

Pandemiyle mücadelede gelinen gidişat ve hikâye sayılarını değerlendiren Prof. Dr. Yiyit, “30 binli sayıları daima baş başa görüyoruz, vakaların aşırı faziletkâr bulunduğu esbak dalgaların 30 binli oranlarını menfez önünden geçirelim o tarihlerde az henüz derin bakımlarımız biber dolması sinyallerini veriyordu. Bu dalgada 30 binli rakamı yaşıyoruz ama derin bakım, covid servislerimiz mahmul değil. Aşının etkisiyle yürüyoruz şu an, olayımız aşırı ama bu vakaların şişman çoğunluğu yatan hastaya yada derin ihtimam hastasına dönmüyor. Ama derin bakıma mevrut hastalarımızın çoğunun aşırı çirkin ilerlediğini ve sonuçlarının aşırı çirkin bulunduğunu biliyoruz. Ölüm rakamlarımız hala faziletkâr bunları henüz dun düşürmenin yolu var; halen aşısını tor bu grubun ortak an ilkin aşılanması ve 2 düze Sinovac olup üstünde 3. düze zamanı geldiği biçimde tor yurttaşlarımızın da ortak an ilkin 3. dozunu olması lazım. Zaten bu işi halledebilirsek ahiret yolculuğu rakamlarımızın hızlıca aşağıya indiğini göreceğiz. Yeni hikâye oluşturmamanın yolu teması engellemek, sonbaharın hikâye artışı tesiri olacağını tamamımız biliyorduk. Okulların açılmasıyla baş başa henüz güre gözyaşı grubunda, madun grupta vakaların arttığını biliyoruz. Aşılanma hızımızı arttırabilirsek bu yılı bu biçimde ivmelenmiş ortak biçimde aceleci yürütürsek Covid'i mevsimlik ortak hastalığa döndürebilecek görüntüye akıllıca gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

“İlk el akıbet ortak iki ayda maskenin en aşırı boşlama edilmiş bulunduğu ayları yaşadık”

Maske kullanımının azalmasıyla yukarı teneffüs yolu enfeksiyonlarının da baştan kendisini göstermeye başladığını tamlayan Prof. Dr. Yiyit, “Hapşırmaların, öksürmelerin bulunmadığı ortak 1,5 sene yaşadık. Sebebi de şu; peçe nite bizi güneş tacı virüsten koruyorsa gerçekte dört başı mamur viral enfeksiyonlardan koruyor. Gribal enfeksiyonların bulunmadığı ortak çevrim yaşadık. Ama huzur el akıbet ortak iki ayda maskenin en aşırı boşlama edilmiş bulunduğu ayları yaşadık. Bu da şu demek; buyurmak ki kılıç bu güz hemen koronayla yaşamayacağız yanı sıra öbür yukarı teneffüs yolu enfeksiyonları da yaşamın ortak hakikatı olacak. Gribal enfeksiyonlar ve gribin meydana getirdiği salgının bu sene yeni baştan olma ihtimali var. İkisi ortak arada olabileceği düşüncesince bunu fark etmemiz aşırı zor olacak. Özellikle riskli grubun bu şita düşüncesince söylüyorum, enflüanza aşılarını olmaları bence gerekecek. Korona düşüncesince de ilaçlar çıkacak uğrunda ilerliyor. Önümüzdeki sene yaşamımıza duhul ihtimali var. Yine kapanmalar, sınırlamalar, yaşamımıza mevdu molalar istemiyorsak bizim şu an az buçuk henüz sabretmemiz lazım. Maske hayatımızdan çıktıktan sonradan da eskisi kabil kış, güz ayları viral enfeksiyonların yeni baştan yaşamımıza arka geleceğini unutmamak lazım. Aşının tesirini ortak gelişigüzel manada hissediyoruz. 30 bin olayımız mevcut ama 30 bin vakanın hastaneye ve derin bakıma yansıması 30 binlik kabil değil, henüz düşük” halinde konuştu.

“İnsanların birçoğunun hikayesinin derin bakımında yahut morgda bittiğini unutmayalım”

Korona virüse huzur maske, aralık kabil önlemlerin uygulanmaması yerinde sürecin negatif ortak nabız göstereceğini dile getiren Yiyit, laflarını şu biçimde sürdürdü: “Hayatımızda tek güneş tacı yokmuşçasına gelişigüzel şeyi hızlıca normalleştirirsek teferrüt periyotları, yücelme alışkanlıkları bunlar yaşamın ortak hakikatı olabilir. Ya çarpıcı ortak derman hızlıca evren üstünde kullanıma kullanılan yada hızlıca camiası aşılarız bunlardan bir tanesi olursa pandeminin sonu gelebilir. Ben ümitli ortak tarz yürüdüğümüzü düşünüyorum. Bu virüsü kontrolsüz ele geçiren yahut değinme fail kişilerin birçoğunun hikayesinin 112'nin götürmüş bulunduğu derin bakımında yahut morgunda bittiğini unutmayalım. Yoğun bakımlarda dekor görünürde kılıç aşısızları yada aşılama takvimini tamamlamışları konuk ediyoruz”

“Bilim Kurulu beniz yüze tahsilden yana”

Artan hikâye sayıları ve beniz yüze tahsile bağlı değerlendirmelerde mevcut Yiyit, “Bilim Kurulu bundan sonradan online eğitimin banko tek biçimde uğramaması taraftarı dünkü yaklaşımımız şu; eğitimi sekteye uğratmamak hikâye çıkan sınıfları karantinaya almak. Çalışmalar şurası gösteriyor, genellikle okula virüs evden gidiyor. Yüzde 70'in üstünde kollar kişi evlerinden virüsü okula getiriyor. O sebepten terbiye ortak henüz tek sekteye uğramasın evlatlarımızın sıraları çocuklardan yoksun kalmasın istiyorsak bunun ortak numara yolu evlerde bulaşıcılığı engellemek. Benim ailelerden en şişman istirhamın evlatları okula gidiyorsa lütfen evimizdeki hacısı hocası aşılarını yaptırsın. Çocuklarda hikâye arttı, şu an Türkiye'de vakaların 3'te bir tanesi bebek gözyaşı grubunda çıkıyor. Ama muştulu olanı yatan hastalanmış ve derin bakıma aşırı şişman yansıması olmadı. Bu dalgada kollar aşırı ciddi geçirmiyor. Bu iyi ortak şey, İnşallah daima hakeza gider. Üniversite grubu bizim düşüncesince ehemmiyetli ora henüz olmuş gözyaşı grubuna benzeyen ve onların görünürde Covid'i az geçirenler çıkabiliyor. Özellikle darülfünun gençliğinden aşılama dair bizlere dayanaklık etmek olmalarını istirham ediyorum. Bir henüz oyunluk sanatları seyircisiz kalsın istemiyorsak, futbolseverler tribünler yersiz kalsın, okullar bebek sesinden yoksun kalsın istemiyorsak ve tek kimesne bundan sonradan evine kazanç getirip getiremeyeceğim kabil ortak istifham işaretine akın etmek istemiyorsa, iş yerlerimiz daima açık kalsın istiyorsak bu işin yolu belli" derken Yiyit, benzeyen sürede ortak kısıtlamanın gelip gelmeyeceğine ilişkin, “Şu an düşüncesince beklemiyoruz hakeza ortak yazı hakeza ortak öngörü yok. Yasaklar değil, uyumdur süreci belirleyen kılıç ne derece haram getirirsek getireyim ortak uzlaşma yok ise o yasaklar hemen yazıldığı yerde kalır” dedi.

Hasibe Karadağ - Harun Özcüler
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler