USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Beyaz bentonitin dünyadaki merkezi: Ünye

Maden Mühendisi Hamit Tecer, parafin bentonitte Ünye'nin bundan böyle birlikte dünya merkezi durumuna geldiğini belirterek, “Ünye ve Fatsa bölgesi arası dünyanın en iri parafin bentonit yatakları kendisine biliniyor. Dolayısıyla bundan böyle parafin bentonit ile iş işleyen halis m

Beyaz bentonitin dünyadaki merkezi: Ünye
20-12-2021 10:08

Osmanlı Devleti zamanında 'yaşayan toprak' adıyla anılan ve yayılmış hastalıklara dirlik makbul alkan bentonit kilinin, başta geçkin sürede muhtelif otama şekillerinde kullanıldığı biliniyor. Bir cins volkanik kil bulunan ve içeriğindeki elektromanyetik menfi ağırlık sebebiyle bakteriyel ve toksik maddeleri çelimli ortak biçimde tutarga gövde dışına atma özelliğiyle zamanımızda de başvuru edilen bentonit kili, vücuda sürülen muhtelif kozmetik mamüllerin yanı esna dudak eliyle da kullanılabiliyor. Vücuttaki dokuncalı maddelerin hariç atılmasında ehemmiyetli ortak gösteriş oynayan ve Ünye-Fatsa ortada çıkartılan ve alanda fındıktan sonraları ihracatta ehemmiyetli ortak gösteriş oynayan alkan bentonit, Türkiye pazarının yanı esna kısaca 70 ülkeye ihraç ediliyor.

“Burası dünyanın en şişman bentonit yatağı kendisine biliniyor, devir geçtikçe kalan ortak ivme var”

Ünye Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Maden Mühendisi Hamit Tecer, Ünye-Fatsa ortada çıkartılan bentonitin bundan böyle ortak dünya markası bulunduğunu söyledi. Bentonit ile iş karşılayıcı umum şirketlerin bu bölgeden bilgili olduklarını tabir fail Tecer, “Ünye bundan böyle alkan bentonitin dünya merkezi oldu. Firma kendisine sayarsak burada ecnebi firmalarla beraberce kısaca 7-8 skor şirket var. Kaynak burası, Ünye ve Fatsa bölgesi arası dünyanın en şişman alkan bentonit yatakları kendisine biliniyor. Dolayısıyla bundan böyle alkan bentonit ile iş karşılayıcı halis muhlis şirketler burayı biliyor ve burayla iş gerçekleştirmek istiyor. dışsatım açısından değerlendirecek olursak devir geçtikçe kalan ortak ivme var. Buradaki halis muhlis fabrikaların kapasiteleri az hâlâ dolu, Pazar ise halen artıyor. Sadece Avrupa devletleri değil, Afrika, Avusturalya, ABD ve Japonya'da da piyasa halen artıyor” sanarak konuştu.

“Avrupa'nın az hâlâ kâffesi pisik kumunda aşırı ehemmiyetli arazi alıyor, 70 ülkeye ihraç ediliyor”

“Bentonit üretimi burada dü kademede bitmeme ediyor” diyen Tecer, “Birisi sınai bakımevi ve bura hâlâ aşırı kağıt bentoniti, pisik kumu ve arıtıcı bentoniti ile seramikte makbul bentonit. Bir de bizim esenlik ilişkin ürettiğimiz mahsulat var, onların da istihsal ve pazarlaması değişik bitmeme ediyor. Burada sınai kendisine ürettiğimiz mamüllerin en şişman pazarları söz gelişi seramik bentonitte Hindistan, ağırbaşlı açıdan mahsul gidiyor. Avrupa'nın az hâlâ kâffesi pisik kumunda aşırı ehemmiyetli arazi alıyor. Dünyada 15 milyon ton pisik kumu tüketildiğini mevcut sayarsak ve buranın da kısaca 80 bin ton istihsal yaptığını mevcut sayarsak olayın ciddiyeti ortaya çıkıyor, şu demek oluyor ki pazarda hâlâ aşırı hisse var. Kuzey Afrika ülkelerine aşırı mahsul gönderiyoruz, Avusturalya ve Kolombiya'ya derece gidiyor. Bizim dış satım yaptığımız devletler 40'tan ortak tomar fakat Ünye ve Fatsa'daki umum firmaları sayarsak dış satım meydana getirilen dünya 70 civarında. Kedi kumunun şuan kullanılmadığı dünya yok, Türkiye'de kılıç tüketicilere başladığımız devir salname 2 bin tok istihlak vardı, şuanda 70 bin tona civarında” ifadelerine arazi verdi.

Son günlerdeki dövizdeki dalgalanmanın sektördeki ticareti etkilediğini fakat semt ürününün dünya genelinde tanınmasının muştulu olduğuna yer veren Tecer, “Dövizin aceleci yükselmesi ihtimal ihracatçıya avantaj denli gözüküyor güçlükle umum dengeler de bozuluyor ve alıcı kayıpları olabiliyor. Maalesef navlun dair dünyada küresel ortak buhran yaşanıyor. Geçtiğimiz sene bin 500 euroya gönderilen konteynerler bu sene 3 bin euroya derece çıktı. Çin tarafında ise ürkütücü ortak görüngü var, bu navlunlar 3 katına çıktı. Ticarette, buradan Çin kısmına dış satım yapmakta bunca zorluklar oluşmaya başladı güçlükle bunlarla savaşım ederken ortak yandan da muştulu bulunan bilinçlilik bu bölgemizin ürünün dünyaca tanınması ve bentonit ile iş karşılayıcı şirketlerin bundan böyle burayı küf geçerek iş yapmamaları muştulu ortak gelişme, buradaki ivmenin artacağını gösteriyor” biçiminde konuştu.

“Sağlık sektöründe istihsal karşılayıcı ortak tane firmayız”

Birçok faydası bulunduğu bilinen, kozmetikten pisik kumuna, yenilebilir bentonitten sınai bölgeye derece muhtelif noktalarda istihsal yaptıklarını tamlayan Ünye Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Maden Mühendisi Hamit Tecer, “Burada 7-8 şirket mevcut fakat esenlik sektöründe mahsul üreten ortak tane firmayız. Biz bundan böyle ağırlığımızı az buçuk hâlâ bu tarafa verdik zira sınai kendisine yaptığımız envestisman hemen hemen biber dolması noktasına geldi, buranın halis muhlis herhangi ortak yönünü tesislerle donattık. Bu sebeple örgütlü uran branşında arazi aldık ve oralarda ortak kasılma ihdas planımız var. Ancak sağ esen ilgilendiren bölümde ortak tane üreticisi olmamız dolayısıyla ve üstünde aşırı çalışan çalışmamız kararı derece derece kalan ortak pazarımızın bulunduğunu görüyoruz. Şuanda kullanıcı sayımız ağırbaşlı derecede arttı. Doktorlarımızın ve bilirkişi hekimlerimizin bu işe merakı aşırı arttı. Bentonit, dünyanın en emektar otama metotlarından birisidir ve anadan görme otama şekilleri içinde banko arazi alması müstelzim ortak otama metodudur. Binlerde sene öncesine gidildiği devir İbn-i Sina'nın üstelik öğretilerinde kilden bahsedilmektedir. Bentonit, insanoğlu bağırsağını en güzel düzenleyen maddelerden ortak tanesidir. O nedenden bentonitin sağlıkta her insanın aşırı önemsemesi lazım” sanarak konuştu.

“Binlerce sene evvela tedavilerde kullanılıyordu”

Korona virüs salgını sürecinde de esenlik endüstrisi düşüncesince imal edilen bentonite dikkat arttığını tabir fail Tecer, açıklamasını şöyleki tamamladı:
“Bu virüs mutasyona aşırı açıkça ve değişik dizilimleri var. Bu sebeple aşıların sonsuz kendisine yenilenmesi gerekiyor. Bentonit kilinin eskiden ne kullanıldığına beslemek lazım. Binlerce sene ilk ortak bap müstevli rahatsızlıkların önlenmesi ve zehirlenmenin önlenmesi düşüncesince kullanılıyorsa, o bap akıllıca ortak maddedir. Binlerce sene ilk değişik coğrafyalarda, birbirleri ile iletişimin bulunmadığı değişik devletlerde ortak mahsul ayrımsız maksatla değişik devletlerde kullanılmışsa o mahsul doğrudur. Çünkü insanoğlu o zamanlarda ürünleri deneme-yanılma yöntemi ile sınav ediyorlardı.”

Selim Kuşcu - Hamza Alp

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler