USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bebeklerini esenlikle kucağına meydan annelerden 'aşı olun' çağrısı

Akdeniz Üniversitesi'nde hamilelik zamanında dü düze aşısını yaptıran Kübra Yavuz Anneler ide etmesin, doktorlarımız aşılama olmamızı öneriyor. Sıkıntılı ortak nesne olsa bozukluk önersinler. Hiçbir başağrısı yaşamadım, bebeğimi ve kendimi aşıyla korudum" dedi.

Bebeklerini esenlikle kucağına meydan annelerden 'aşı olun' çağrısı
22-09-2021 11:56
Antalya

Antalya'da, gebelik dönemlerinde dünkü insan koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptıran ve bebeklerini esenlikle kucaklarına meydan anneler, gebelere "Kendinizi ve bebeğinizi destek edinmek düşüncesince telkih olun" çağrısı yaptı.

Yaklaşık 1,5 sene evvel evlilik yapan Kübra ile Mehmet Yavuz çiftinin, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde "Sena" adını verdikleri bebekleri dünyaya geldi.

Gebeliğinin beşinci ayında özlük gözyaşı grubuna telkih tanımlandığı güneş termin meydan ve dü düze aşını da yaptıran 20 yaşındaki Kübra Yavuz, AA muhabirine, telkih olduktan sonraları birlikte başağrısı yaşamadığını söyledi.

Aşı olduğunda, doktorların dizi ağrısı ve bulantı olabileceğini anlattığını aktaran Yavuz, "Bende nazar boncuğu gösterge olmadı. Gebeliğimde on paralık başağrısı yaşamadım. İyice araştırdım, gittim dü düze aşımı oldum. Kızımız olsun istiyorduk, aşırı şükür sağlıcakla kucağımıza aldık. Anneler ide etmesin, telkih olmamızı etibba öneriyor. Sıkıntılı birlikte bilinçlilik olsa bozukluk önersinler? Hiçbir başağrısı yaşamadım, bebeğimi ve kendimi aşıyla korudum." sanarak konuştu.

Mehmet Yavuz ise gelişigüzel annenin aşısını yaptırması gerektiğini, salgından korunmanın en elleme yolunun telkih bulunduğunu dile getirdi.

"Gebeliğimin başlangıcında telkih olmadığım düşüncesince pişmanım"

Atatürk Devlet Hastanesi'nde "Hasan Egemen" adını verdikleri bebeğini dünyaya getiren Çiğdem Uysal da telkih hakkı tanımladığında hamileliğinin başlangıcında bulunduğunu belirtti.

Başlarda duraksama ettiğini dile getiren Uysal, "Başta 'Aşı olursam acep çocuğuma birlikte bilinçlilik mi olur' sanarak telkih edinmek istemedim. Sonra esasta onu korumanın şimdi havadan yolunun telkih bulunduğunu öğrendim ve telkih oldum. Keşke gebelik dönemimde dü düze aşımı olup, anca veladet yapsaymışım. Emzirirken de ikinci düze aşımı olacağım." dedi.

Hamileliğinin 37'nci haftasında telkih bulunduğunu aktaran Uysal, "Keşke dü düze aşımı yaptırsaydım da bebeğimin şimdi birlikte tomar koruması olsaydı. Başta 'Aşı bebeğime dokunca verir mi, az mümkün mu' sanarak bilinçsizlikten telkih olmadım. Kontrollerde etibba telkih düşüncesince geç fark kaldığımızı söylediler. Aşı oldum, bebeğim de ego de aşırı iyiyim. Annelere çağrım, yavrunuz düşüncesince en dobra esirgeme telkih yaptırmak." ifadelerini kullandı.

Baba Uğur Uysal ise dü ay evvel veladet fail akrabalarının Kovid-19'a yakalandığını, derin bakımda ve hastanede 21 güneş dayanıklı birlikte proses yaşadığını söyledi.

Ondan etkilendikleri düşüncesince doğrudan telkih olmaya değişmeyen verdiklerini tamlayan Uysal, "Aşıyla bebeğe antikor geçtiğine, onu koruduğuna inanıyorum. En savunmasız bulunan bebekler." dedi.

"Yoğun bakımdan birlikte çıkabilirsem doğrudan aşıya koşacağım"

Atatürk Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ali Demirörs, tam düze telkih yaptırmayan hanımefendilerin hamilelikte hastalığa yakalanması şeklinde evlatları kurtarsalar fark annelerin yaşamını kaybedebildiğini belirtti.

Maske, açıklık ve hijyenin birlikte korumada aşının en sansasyonel formül bulunduğunu vurgulayan Demirörs, şunları kaydetti:

"Aşısını yaptırdığı düşüncesince bebeğini kucağına meydan aşırı annemiz var. Salgından tevlit etmek düşüncesince telkih yaptırmak zorundayız. Aşı ana ve çocuk sağlığı düşüncesince de önemli. Kovid-19 sürekli hasarlar bırakabiliyor, onun düşüncesince telkih yaptırmak en esas koruma. Salgından yaşamını kaybeden annelerin bir aşırı ya aşısız yahut yegâne düze aşılı. Hastalığa yakalanan hamile anneler, 'Keşke telkih olsaydım.' pişmanlığını yaşıyor. Yoğun bakımda otama gören ve telkih yaptırmayanlar, 'Şuradan birlikte çıkabilirsem doğrudan aşıya koşacağım.' diyor. Maalesef iş işten geçtikten sonraları birlikte manası kalmıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler