USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Varank Türkiye'nin en şişman canlandırma ve nağme stüdyosunda gençlerle buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ramazan buluşmalarındaki sonuç durağı, Türkiye'nin en şişman canlandırma ve neva stüdyosu bulunan ISF oldu.

Bakan Varank Türkiye'nin en şişman canlandırma ve nağme stüdyosunda gençlerle buluştu
28-04-2022 15:46
Ankara

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamaya göre, Varank'ın "Animasyon, hile ve tasarıma mecbur mısınız? Pazar akşamı (24 Nisan) Ankara'da, Türkiye'nin en aşırı izlenen canlandırma filmine imza atan sayısal neva ve kaynak stüdyolarında bu arada iftar zamanı vakti gerçekleştirmek icap misiniz? Katılmak arzu edenler departman yada mesleklerini yanıta yazmayı unutmasın." mesajı hesabına ayrımlı şehirlerden çoluk çocuk Ankara'da buluştu.

Buluşmanın adresi, 8 senedir gösterilen çizik saf "Rafadan Tayfa"nın üretildiği ISF Studios oldu. Bakan Varank, çizik dizinin yapımcısı ve yönetmeni İsmail Fidan'ın ev sahipliğindeki ziyarette benzeri Esra Varank ve gençlerle beraberce canlandırma istihsal süreçlerini durumunda inceledi. Varank ve beraberindekiler elan sonradan iftar zamanı vakti açtı.

Bakan Varank, iftarın arkası esna gençlerle sohbetinde Ankara Kalkınma Ajansı eliyle ISF ile teşrikimesai yapacaklarını kaydederek kurulması planlanan akademide pedagoji bilimi alanlara dayanak noktası vereceklerini söyledi. Akademinin bu sektörün fabrikası neredeyse çalışacağını tabir fail Varank, burada verilecek beniz yüze ve devre içi eğitimlerden yetkilendirilmiş bulunan gençlerin tüketicilere kazandırılacağını vurguladı.

Davete eklenmiş bulunan öğrencilerin stüdyoya yetişmen adına gelebileceği sözünü Fidan'dan aldığını aktaran Varank, stüdyonun neva sanatçılarına da açılacağını belirtti. Gençlerin ortak sorusu hesabına yonga tasarımının niş ortak meydan bulunduğunu özetleyen Varank, Türkiye'nin evvel evcil ve mili adına düşünülmüş işlemcisi bulunan Çakıl'dan bahsetti.

Varank, bakanlığının ilkokuldan anadan görme girişimciye denli gelişigüzel yaşlarındaki bireye müteveccih faaliyetleri bulunduğunu tabir ederek, "İlkokuldaki çocuklarımızı, Deneyap Teknoloji Atölyeleri ile buluşturuyoruz. KOSGEB ile ortak iş noktayı ayırmak talip anadan görme girişimcileri destekliyoruz. Hayatın gelişigüzel sahasına raci ortak bakanlığız." dedi.

"Samsak döveçli" mini konser

Gecede, Elif Buse Doğan mini ortak dinleti vererek iftara mevrut misafirlere şaşırtı yaptı, ilahilerden el müziği bestelerine denli nice im seslendirdi. Doğan, Kütahya Tavşanlı'nın pop türküsü Samsak Döveci'nin ayrımlı versiyonlarını da bu arada seslendirdi. Varank ve Doğan, türküye ismini sağlayan sarımsak döveci ile kurum verdi. Konserin arkası esna Bakan Varank, Elif Buse Doğan'a TEKNOFEST montu bağış etti. Doğan'ın İstanbul'daki sonuç TEKNOFEST’e cıvıl cıvıl dolayısıyla giremediğini belirtmesi hesabına Varank, kendisini bu yıl Samsun'da yapılacak TEKNOFEST'e çağırma etti.

Rafadan Tayfa karakterlerinden Hayri ve Kamil'in, Varank ve katılımcılara Osmanlı şerbeti ve allı güllü kit ağırlama etmesi mülevven görüntülere oyunluk oldu.

"Çok alım çalım verici"

Davete eklenmiş bulunan adlardan Kadıköy Anadolu Lisesi Öğrencisi Zeynep Karahasanoğlu, animasyona aşırı ilişik bulunduğu düşüncesince davete İstanbul'dan katıldığını belirterek, "İstanbul'dan geldim. Bu sektörle aşırı ilgiliyim o nedenden ortak stüdyo kıymetlendirmek aşırı elleme ortak vesile he benim için. Kendi kültürümüzün ortak başarısını kıymetlendirmek aşırı alım çalım verici." diyerek konuştu.

Yenikent Anadolu Lisesi Öğrencisi Eren Sami Özdemir, "Annem Twitter'da bakanı strateji ederken görmüş, benim de resme ve animasyona ilişik olduğumu bilmiş bulunduğu düşüncesince bazısı resimlerimi göndermiş, Anneme ileti atılmış, ego de görür görmez aşırı sevindim." dedi.

Gazi Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü 4. dershane talebesi Nurbanu Koçak, "Sayın Bakanımızı Instagram'dan strateji ediyordum zaten. Gençlerle bulunan yakınlığını da biliyorum. Ortam aşırı keyifli, aşırı eğlendim güzeldi." diyerek konuştu.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencisi Asyacan Ertürk, "Bölümümüzden müşavir öğretmenimiz WhatsApp grubuna ileti gönderdi. Ben de elden katıldım. Onaylanmış Instagram'dan ego de geldim. Çok hayır ve belletmen he aşırı mutluyum." ifadelerini kullandı.

Endüstri mühendisi Fatma Şahin de duygularını, "Bakanımızın gençlerle iftar zamanı vakti buluşmalarını elhak strateji ediyordum. Twitter’dan şansımı denedim. Çok heyecanlandıran ortak davetti. Çok dobra ortak devir he bizim için. Sürprizleriyle beraberce emeği sabık her insana ilkin davetleri düşüncesince Sayın Bakanımıza teşekkürname ederim." laflarıyla aktardı.

"Kalkınmada ortak numara günah bizde"

Varank, on paralık tanımadığı gençlerle iftar zamanı vakti buluşmaları yaparak hem gençlerin fikirlerini edinmeyi bununla birlikte bakma ile ilişik düşüncelerini öğrenmeyi istediğini belirterek, "Ramazan ayının sonuç organizasyonunda sonuç iftar zamanı vakti davetini de bilhassa animasyon, tasarım, hile sektörüne nazarıitibar duyan gençlerle yaptık. Gençlerle, sektördeki arkadaşlarımızla oyunu konuştuk, animasyonu konuştuk, Türkiye'yi nite elan elleme noktalara getirebiliriz, onların fikirlerini dinledik." ifadelerine arazi verdi.

ISF stüdyolarının Türk kültürüne de fariza fail aşırı ağır ortak altyapıya erbap bulunduğunu kaydeden Varank, "Burada animasyon, diziler ve beyaz perde filmleri üretiliyor. Aynı sürede seslendirmeyle ilişik neva stüdyosu adına da aşırı ağır ve nitelikli işlere imza atılıyor. Son devirde hile sahasının geldiği noktadan hakkıyla memnunuz. Şirketlerimiz aşırı ağır ilişik bedel üretiyorlar. Yurt dışından aşırı ağır yatırımcılar hile sektörüne, firmalarımıza ağır yatırımlar yapıyorlar. 2021 senesinde dünyada hile dalında en ortak tomar envestisman meydan site İstanbul oldu." bilgilerini paylaştı.

Varank, bakma adına yaşamın gelişigüzel sahasına raci planlar gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "2 devir ilkin Karaman'daydık. Divle Obruk Peyniri diyerek ortak peynirleri var. Peyniri yapmış olup tuluma basıp mağaraya koyuyorlar. 4 ay bekletiyorlar. O mağaranın altyapısına da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına Kalkınma Ajansı tarafından dayanak noktası vermişiz. Bana yazıyorlar içtimai medyadan. 'Ya senin peynirle ne işin var?' diye. İşte onu ifşa etmek istiyorum. Bölgesel kalkınma da bizim ruzname maddelerimizden ortak tanesi." dedi.

Hayatın gelişigüzel sahasına dokunduklarını bildiren Varank, "Göbeklitepe'nin çatısını Bakanlık adına nano malzemeden ortak membranla kılıç kapladık. Türkiye'yi kalkındırma savaşı veriyorsak ortak numara günah bizim bakanlığımıza düşüyor." ifadelerini kullandı.

Varank, Elif Buse Doğan'ın seslendirdiği eserlerle iftar zamanı vakti sonrası sevinçli ortak sayaç geçirdiklerini anlatarak, "Gençlerin türküyü önemsemelerini, zat kültürümüzün müziğiyle yetişmelerini, zat kültürümüzün müziğinden bilgili olmalarını önemsiyoruz. Aslında ISF stüdyoları Türk kültürüne fariza fail aşırı ağır işlere imza attı. Böyle ortak stüdyoda Türk el müziğinden asar dinlemek, bunun indinde ilahiler itaat etmek ayrımlı ortak sınama oldu. Samsak Döveci sürprizi de gözlerinden gördüğüm kadarıyla, eksiksiz misafirlerimizin hoşuna gitti." değerlendirmesine bulundu.

Türk kültürüne akla yatkın çizik filmler​​​​​​​

Çocukları eğlendirmek mottosuyla, "İnsana bedel katmak" misyonuyla kurulan ISF Studios, gelecek düzem canlandırma ve yapım işleri ilkin kazanmak neredeyse sayısal sanatların tamamında icraat yürütüyor. Rafadan Tayfa, Yade Yade neredeyse saf filmlerin yanı esna Rafadan Tayfa'nın beyaz perde versiyonlarını çıkaran canlandırma stüdyosu, Türkiye’de büyümekte bulunan bu sektörün öncülerinden bir tanesi olma hedefiyle bilhassa Türk kültürüne akla yatkın çizik filmlerle zevk topluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler