USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Varank TOGG Gemlik Tesisleri inşaatında tetkikte bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaatı çabucak bitmeme fail Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) Gemlik'teki istihsal tesisinde hesaplı emek harcamaları durumunda inceledi.

Bakan Varank TOGG Gemlik Tesisleri inşaatında tetkikte bulundu
12-10-2021 17:01
Ankara

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamaya göre, 27 Aralık 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tanıtımını yaptığı, 18 Temmuz 2020'de gine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılmış olduğu törenle üretimevi inşaatı başlatılan Türkiye'nin Otomobili'nde işler uğrunda gidiyor.

Bakan Varank, banttan indiğinde Avrupa'nın anadan doğma elektrikli önceki ve biricik SUV modeli olacak TOGG'un Gemlik'teki tesislerinin inşaatında araştırmalarda bulundu. Varank'a ziyaretinde, Bakan Yardımcısı Fatih Kacır, Milli Teknoloji Genel Müdürü Zekeriya Çoştu, TOGG Yönetim Kurulu Üyesi ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile TOGG Üst Yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş haremlik etti.

Ziyaret çerçevesinde yetkililer, envestisman stratejilerine bağlı Varank'a bilgelik verdi. Boya, beden ve spekülasyon binalarının özellikleri, inşaatta geçer yeni teknolojiler, görmez biçim uygulaması ve aktüel durumla ilgilendiren brifing meydan Varank, yeni oluşturulan kişmiri metodları bağlanak alternatifini durumunda inceledi.

"Avrupa'nın çevreye en hürmetkâr otomotiv fabrikası"

Varank, araştırmaların arkası sıra icra ettiği değerlendirmede şunları kaydetti:

"Türkiye'nin 100 yılına damgasını vuracağına inandığımız, Türkiye'nin Otomobili Projesi düşüncesince Gemlik'teyiz. Türkiye'nin Otomobili deriz zorla mobilite dünyasındaki değişimlere baktığımızda 'Geleceğe mühür vuracak birlikte teknolojik maşa bulunan Türkiye'nin Otomobili' dememiz elan doğru. 2019 senesinde anons ettiğimiz biçimde aracın 2022 böylece hızlı istihsal bandından inebilmesi düşüncesince şu anda Gemlik'te üretimevi inşaatı planlandığı kabilinden bitmeme ediyor. Pandemiye karşın TOGG'daki babayiğitlerimiz şişman birlikte özveriyle, şişman birlikte gayretle çalışmaya bitmeme ediyor. İçinde bulunduğumuz bina, boyahane olacak. Otomobillerimiz burada en akıbet teknolojiyle boyanacak. Fabrika hatların kurulması ve işler duruma getirilmesiyle bu arada tamamlanacak."

Türkiye'nin Otomobili'ni Türk milletiyle lakırtı verdikleri biçimde buluşturacaklarını vurgulayan Varank, "Türkiye'nin 100 senedir beklediği bu projeyi başarıya ulaştırmış olacağız. Burada hayattaki üretimevi teknolojilerini değerlendirerek en son, en yeni ve en teknolojik üretimevi kurulmaya çalışılıyor. Çevre açısından baktığımızda da Avrupa'nın çevreye en hürmetkâr otomotiv fabrikası Türkiye'de, Gemlik'te Türkiye'nin Otomobili TOGG ile müesses olacak." ifadelerini kullandı.

Varank, projeyi hem "babayiğitler"le bununla birlikte profesyoneller ve Bakanlık yerine yakından izlem ettiklerine dikkati çekerek, "İnşallah lakırtı verdiğimiz biçimde 2022 böylece araçlarımızı hızlı istihsal bandından indirmiş olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Yüzyılın projesi"

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, tesisin temellerinin Temmuz 2020'de atıldığını anımsattı. O günden bugüne 230 bin metrekare mestur alanın alçak fevk yüzdelik 70'inin inşaatının tamamlandığı bilgisini verici Zorlu, "Ülkemize faydalı kademli olsun. Sayın Bakanımızın söylediği kabilinden asrın projesidir." ifadelerini kullandı.

Zorlu, Avrupalıların teklifsizce yanmalı motorların üstüne yenilikler yaptığını fakat TOGG'un sıfırdan bu işe başladığına ayraç etti. Bunun TOGG düşüncesince birlikte yarar bulunduğunu vurgulayan Zorlu, "Aynı sürede otonom, sayısal birlikte teknolojiyle bu arada bu arabalarımızı hem vatandaşımız kullanacak bununla birlikte inşallah 2024-2025 senesinde da dünyaya satacağız." değerlendirmesini yaptı.

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş da projede planladıkları biçimde ilerlediklerini belirterek, "Gece devir şişman birlikte heyecanla, bitmeyen, tükenmez enerjimizle daima bu arada hissedarlarımız ve bizi destekleyen etraflı paydaşlarımızla çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yola çıktıkları andan itibaren "Otomobilden fazlası" dediklerini vurgulayan Karakaş, şunları kaydetti:

"Otomobilden ilavesi elbette ki fabrikadan ilavesi birlikte ortamdan gelmeli. O sebeple burada birlikte istihsal tesisinin yanı sıra Ar-Ge, dizayn stüdyosu, testlerimizi yapabileceğimiz ve bizlere uyarınca elan önemlisi gitgide teknolojiyi deneyimleyebileceğimiz birlikte merkezimiz de olacak. Biz burayı Mobilite Dönüşüm Merkezi yerine adlandırıyoruz."

Karakaş, anahtar kabilinden tesisi de yeni soy sop teknolojilerle donattıklarına dikkati çekerek, "Hem şirketimizin hem markamızın DNA'sında çevreye hürmetkâr iktisap etmek var. mesela ortamında bulunduğumuz boyahane, şu an Avrupa'nın en ak pak boyahanesi, bildiğimiz kadarıyla da dünyanın sayılı. Burada çevreyle iç içe, çevreyle arkadaş yeni soy sop teknolojiyi büründüren birlikte tesisten bahsediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu yılın sonuna derece binaya bağlı mevzuları tamamlamayı amaçladıklarını vurgulayan Karakaş, "Önümüzdeki yılın mayıs, haziranına derece ekipmanlar yerleştirilecek. Ondan ahir zamanlarda de yavaş yavaş gelişigüzel imalat sisteminde neler gerekiyorsa sırası ile ve gereğince yapılacak. 2022 böylece da hızlı üretime anık olacak." bilgisini verdi.

Binalar yükseliyor

TOGG inşaatında 1600'ün üstünde personel çalışıyor. Varank'ın araştırmalarda bulunmuş olduğu boya binasında 2 bin 500 titrem güçlü bağlantısı yapıldı, 22 bin metreküp beton döküldü, 138 polat sütun dikildi, 11 bin titrem polat imalatı tamamlandı.

Ayrıca, beden istihsal binası, spekülasyon binası, erke binası, su el işi tesisi, pil binası, antre binası ile tasfiye binasının güçlü bağlantıları, beton dökümleri, bodrum gerelti imalatları, sütun montajları, polat imalatları, çatı-cephe sandviç açık oturum montajları bitmeme ediyor.

Fabrikanın altyapısı düşüncesince de 535 mt. rahmet suyu, 2 bin 450 mt. atılan su kesimi nesir edildi. 623 mt. delik imalatının tamamlandığı alanda 2 bin mt. yer duvarı imalatı bitirildi. 11 bin metreküp kazı, 82 bin metreküp dolgu da gerçekleştirildi.

Türkiye'nin düşüncesi ve endüstriyel sahiplik haklarına erbap olduğu, toptan ölçekte kompetitif birlikte makine markası tekvin hedefiyle ortaya çıkan TOGG, banttan indiğinde Avrupa’nın anadan doğma elektrikli önceki SUV'u olacak. TOGG, 2030 yılına derece 5 ayrımlı modeli de sektöre sürecek. İlk aşamada yüzdelik 51 yerlilik oranına erbap elektrikli, irtibatlı ve yeni soy sop otomobiller, Gemlik’te 1,2 milyon metrekare bölgeye oturmuş fabrikada üretilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler