USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Varank TOGG Gemlik Tesisleri İnşaatında incelemelerde bulundu

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) Gemlik'teki istihsal tesisinin inşaatı gayret kesmeden bitmeme ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, düzenlenen emekleri durumunda inceledi. Projenin Türkiye'nin 100. yılına mühür vuracağını tamlayan Bakan Varank, “Türk

Bakan Varank TOGG Gemlik Tesisleri İnşaatında incelemelerde bulundu
12-10-2021 14:24

Varank, istihsal tesisinin tamamlandığında Avrupa'nın çevreye en okkalı fabrikası olacağını tabir ederek “Söz verdiğimiz biçimde 2022 yılının böylelikle araçlarımızı hızlı istihsal bandından indirmiş olacağız” diyerek konuştu.

İşler yolunda

27 Aralık 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tanıtımı yaptığı, 18 Temmuz 2020'de gine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılmış olduğu ortak törenle üretimlik inşaatı başlatılan Türkiye'nin Otomobili'nde işler önünde gidiyor.

Fabrika inşaatında inceleme

Bakan Varank, banttan indiğinde Avrupa'nın anadan doğma elektrikli evvel ve biricik SUV modeli olacak TOGG'un Gemlik'teki tesislerinin inşaatında incelemelerde bulundu. Varank'a ziyaretinde Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yönetim Kurulu Üyesi, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş zevcelik etti.

Brifing aldı

Ziyaret çerçevesinde yetkililer, envestisman stratejileri kendince Bakan Varank'a bilgelik verdi. Boya, beden ve anahtar binalarının özellikleri, inşaatta makbul dünkü teknolojiler, görmez nitelik uygulaması ve şimdiki boyut ile ilgilendiren brifing meydan Varank, dünkü oluşturulan karayolları bağlanak şeklini durumunda incelendi.

İncelemelerin arkası esna değerlendirmelerde mevcut Bakan Varank şunları söyledi:

Süratle bitmeme ediyor: Türkiye'nin 100. yılına damgasına vuracağına inandığımız, Türkiye'nin Otomobili projesi düşüncesince Gemlik'teyiz. Türkiye'nin Otomobili deriz fakat mobilite dünyasındaki değişimlere baktığımızda geleceğe mühür vuracak ortak teknolojik maşa bulunan Türkiye'nin Otomobili dememiz elan doğru. 2019 senesinde anons ettiğimiz biçimde arabanın 2022 böylelikle hızlı istihsal bandından inebilmesi düşüncesince şu anda Gemlik'te üretimlik inşaatı planlandığı kabilinden bitmeme ediyor.

Pandemiye karşın Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'ndaki babayiğitlerimiz iri ortak özveriyle, iri ortak gayretle çalışmaya bitmeme ediyor. İçerisinde bulunduğumuz bina, boyahane olacak. Otomobillerimiz burada en sonuç uygulayım bilimi ile boyanacak. Fabrika. hatların kurulması ve işler bir vaziyete getirilmesiyle bu arada tamamlanacak.
En sonuç ve en dünkü teknoloji: İnşallah uydurma verdiğimiz biçimde kılıç Türkiye'nin Otomobili'ni Türk Milleti'yle buluşturmuş olacağız. Türkiye'nin 100. senedir beklediği bu projede başarıya ulaştırmış olacağız. Burada hayattaki üretimlik teknolojilerini değerlendirerek en son, en dünkü ve en teknolojik üretimlik kurulmaya çalışılıyor. Çevre açısından baktığımızda da Avrupa'nın çevreye en okkalı otomotiv fabrikası Türkiye'de, Gemlik'te Türkiye'nin Otomobili TOGG'la müesses olacak.

Yakın izleme ediyoruz: Projeyi hem babayiğitlerimizle hem projedeki hevesli arkadaşlarımızla bu arada ve nezaret yerine benzeyen ortak biçimde izleme ediyoruz. İnşallah uydurma verdiğimiz biçimde 2022 yılının böylelikle araçlarımızı hızlı istihsal bandından indirmiş olacağız.

Yüzyılın projesi

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, tesisin temellerinin Temmuz 2020'de atıldığını anımsattı. O günden bu güne 230 bin metrekare gizli alanın dun fevk yüzdelik 70'inin inşaatının tamamlandığını bildiren Zorlu, “Ülkemize hayır kademli olsun. Sayın Bakanımızın söylediği kabilinden asrın projesidir” dedi.

Dünyaya satacağız

Zorlu, Avrupalıların teklifsizce yanmalı motorların üstüne yenilikler yaptığını fakat TOGG'un sıfırdan bu işe başladığını kaydetti. Bunun TOGG düşüncesince ortak kazanım bulunduğunu vurgulayan Zorlu, “Aynı sürede otonom, sayısal ortak teknolojiyle bu arada bu arabalarımızı hem vatandaşımız kullanacak, aynı sürede inşallah 2024-2025 senesinde da dünyaya satacağız” diyerek konuştu.

Planladığımız biçimde ilerliyoruz

TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, planladıkları biçimde ilerlediklerinin altını çizerek “Gece güneş iri ortak heyecanla, sonsuz tükenmez enerjimizle değme daim bu arada hissedarlarımız ve bizi destekleyen etraflı paydaşlarımızla çalışıyoruz” dedi.

Mobilite Dönüşüm Merkezi

Yola çıktıkları andan itibaren ‘Otomobilden Fazlası' dediklerini tabir fail CEO Karakaş, “Otomobilden ilavesi elbette ki fabrikadan ilavesi ortak ortamdan gelmeli. O sebeple burada ortak istihsal tesisinin indinde Ar-Ge, dizayn stüdyosu, testlerimizi yapabileceğimiz ve bizlere mucibince elan önemlisi gitgide teknolojiyi deneyimleyebileceğimiz ortak merkezimiz de olacak. Biz burayı Mobilite Dönüşüm Merkezi yerine adlandırıyoruz” ifadesini kullandı.

Çevre dostu tesis

Karakaş, anahtar kabilinden tesisi de dünkü döl teknolojilerle donattıklarını anlatarak “Hem şirketimizin hem markamızın DNA'sında çevreye okkalı peyda etmek var. mesela zarfında bulunduğumuz boyahane, şu an Avrupa'nın en parlak boyahanesi. Bildiğimiz kadarıyla da dünyanın sayılı. Burada çevreyle iç içe, çevreyle arkadaş dünkü döl teknolojiyi büründüren ortak tesisten bahsediyoruz” halinde konuştu.

Amaç sene sonuna binayı bitirmek

Bu yılın sonuna denli binaya bağlı mevzuları tamamlamayı amaçladıklarını kail Karakaş, “Önümüzdeki yılın Mayıs, Haziran'ına denli ekipmanlar yerleştirilecek. Ondan ahir zamanlarda de yavaş yavaş değme imalat sisteminde neler gerekiyorsa sırası ile ve gereğince yapılacak. 2022 böylelikle da hızlı üretime müheyya olacak.” diyerek konuştu.

İnşaat tamamı hızıyla sürüyor

TOGG inşaatında bin 600'ün üstünde personel çalışıyor. Bakan Varank'ın incelemelerde bulunmuş olduğu boya binasında 2 bin 500 titrem güçlü bağlantısı yapıldı. 22 bin metreküp beton döküldü. 138 skor polat sütun dikildi. 11 bin titrem polat imalatı tamamlandı.

Binalar yükseliyor

Bunun indinde beden istihsal binası, anahtar binası, erke binası, su el işi tesisi, pil binası, antre binası ile likidasyon binasının güçlü bağlantıları, beton dökümleri, bodrum gerelti imalatları, sütun montajları, polat imalatları, çatı-cephe sandviç açık oturum montajları bitmeme ediyor.

Alt bina çalışmaları

Fabrikanın madun yapısı düşüncesince de 535 mt. rahmet suyu, 2 bin 450 mt. atılan su kesimi nesir edildi. 623 mt. cezaevi imalatı tamamlandı. 2 bin mt. yer duvarı imalatı bitirildi. 11 bin metreküp kazı, 82 bin metreküp dolgu yapıldı.

Mülkiyet hakları Türkiye'nin olacak

Türkiye'nin düşüncesi ve endüstriyel sahiplik haklarına eş olduğu, global ölçekte kompetitif ortak makine markası tekvin hedefiyle ortaya çıkan TOGG, banttan indiğinde Avrupa'nın anadan doğma elektrikli evvel SUV'u olacak. TOGG, 2030 yılına denli 5 ayrımlı modeli de sektöre sürecek. İlk evrede yüzdelik 51 yerlilik oranına eş elektrikli, irtibatlı ve dünkü döl otomobiller, Gemlik'te 1.2 milyon metrekare bölgeye oturmuş fabrikada üretilecek.

Oğuzhan Halil Özbek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler