USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Aziz Sancar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda gençlerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Prof. Dr. Aziz Sancar, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda gençlerle birlikte araya geldi. Gençlerden mevrut birlikte istifham karşı Sancar, “Yaptığınız sunumdan gördüğüm kadarıyla birlikte bilinçlilik istemezdim. Bu sağlanan imk

Aziz Sancar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda gençlerle buluştu
18-02-2022 20:59

Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar ve Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Bakanlığın biçim binasında müşterek araya geldi. Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ufuk Üniversitesi, Lokman Hekim Üniversitesi, OSTİM Teknik Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Abdülhamid Han Fen Lisesi, Şehit Ali Er Anadolu Lisesi, kent Yavuz Çoban Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aksaray İmam Hatip Lisesi, 75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden dahil bulunan 43 genç, güruh salonunda bakanlığın gençlerle ait tasar ve projelerini anlattığı sunumun peşi sıra Sancar'a sorularını sordu.

Ülkenin ciharıyek tarafındaki gençlerle bu arada olduklarını tamlayan Kasapoğlu, "Olağanüstü planlar ve fon dünyaları bulunan gençlerimizle, bilimin ardı sıra koşan gençlerimizle beraberiz. Gençlerimizle ve lideri bilgi insanlarıyla elan elleme yarınlara koşacağız. Her gencimiz bizim düşüncesince hazine. Bu memleketin çocuklarını bu manada tecrübesi birbirinden bulunmaz sizler kabilinden büyüklerin rehberliğinde bakmak bakanlığımızın en şişman motivasyonlarından biri" diyerek konuştu.

"Türkiye'de aşırı dobra üniversitelerimiz mevcut aşırı elleme yetişek alabilirsiniz"

Mardin'de doğduğunu ve ilkokuldan üniversiteye genişliğinde öğrenimini Türkiye'de gördüğünü altını çizen Aziz Sancar, "Türkiye'de aşırı dobra yetişek görebilirsiniz. Onu vurgulamak istiyorum. Son senelerde bazısı ana babalardan biliyorum, çocuklarını alelhusus aut devletlere irsal etmek istiyorlar. Türkiye'de aşırı dobra üniversitelerimiz var. Çok elleme yetişek alabilirsiniz. Ben aşırı dobra yetişek aldım Türkiye'de. Benim zamanımda Türkiye'de gelecek derecede bilgi gerçekleştirmek zordu. Ben bilgi yapmayı Türkiye'de öğrendim. Bilim yapmayı ego dâhiliye hocam Muzaffer Aksoy'dan öğrendim. Onun kabilinden aşırı giranbaha bilgi insanlarımız herhangi müşterek bölgede var. Onlarla bilgi yapmayı öğrenebilirsiniz. Dışarı çıkmayı aut devletlere giymeyi kaynak ederim ancak Türkiye'yi unutmayın. Türkiye'ye borcunuz mevcut ancak gerçekte borcu değil. Türkiye kalbimdedir. Dünyanın neresine gidersem gideyim Türkiye kalbimdedir. Türkiye'nin müşterek parçasıyım. Umarım sizlerde anca düşünürsünüz. Avrupa'ya, Amerika'ya, Japonya'ya gidebilirsiniz ancak Türk olduğunuzu unutmayın" değerlendirmelerinde bulundu.

"Türk olmanın müşterek yönü de bilimde donanımlı olmaktır"

Türkiye'de ve tamamı dünyada bilimde kıymettar bulunduğu düşüncesince hürmet gördüğünü aktaran Sancar, "Türk olmanın müşterek yönü de bilimde donanımlı olmaktır. Ben Türkiye'nin herhangi müşterek kesiminde hürmet görüyorum ayrımsız sürede dünyanın herhangi müşterek durumunda de hürmet görüyorum. Çünkü bilimde kıymettar oldum. Kendinize, ülkenize gösterişlilik vermek istiyorsanız elinizden geldiği genişliğinde ne yapıyorsanız yapın en iyisini hazırlamaya çalışın. Spor yapmayı da unutmayın. Benim kabilinden kaleci olmaya çalışmayın, kalecilik güç iş. Hem vücüdu hem beyni genç meblağ spor. Burada sizleri görmek, Türkiye'nin bu etap geliştiğini kullanmak hakkıyla beni sevindiriyor, umutlandırıyor. İnşallah sizin kuşak, benim kuşağın 10 katı elan iyisini yapar. Türkiye'mizi dünyanın en yukarı ülkelerinden bir tanesi yapar" ifadelerini kullandı.

"Orta Asya Türk Devletleri de bizlere bakıyor"

Türk yaşamına ehemmiyet verilmesi icap ettiğini dile getiren Sancar, "Türk dünyası var, hoppadak Türkiye değil. Onlar bizlere bakıyor. Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan. Orta Asya Türk Devletleri de bizlere bakıyor. Onları da unutmayın, onlarla teşrikimesai yaparsa Türk dünyası, dünyanın en çelimli kutuplarından bir tanesi olabilir" dedi.

“Bu sağlanan imkanların ötesinde ego müşterek obje istemezdim”

Bir öğrencinin sordurulmuş bulunduğu "Bakandan müşterek obje isteseydiniz ne olurdu?" sorusuna Sancar, "Yaptığınız sunumdan gördüğüm kadarıyla müşterek obje istemezdim. Bu sağlanan imkanların ötesinde ego müşterek obje istemezdim. Ben bunu hakkıyla söylüyorum. Benim zamanımda bu kabilinden organizasyonlar teşkilatlar yoktu. Bunları görür görmez hakkıyla ongun oldu. TeknoFest'te gördüklerim beni aşırı bahtiyar etti. O nedenden bambaşka müşterek obje istemezdim" diyerek konuştu.

Oğuzhan Halil Özbek - İbrahim Çakmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler