USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

‘Az yiyorum ama kilo veremiyorum’ diyenlere altın öneriler

Zayıflama rejimleri hazırlanırken önce evrede bireyin metabolizma hızının ölçüldüğünü, henüz sonraları günce fiziki aktivitelerin incelenerek günde ne derece enerjiye gerekseme duyulduğunun hesaplandığını kail Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Anıl Öztürk, “Eğer metabolizma

‘Az yiyorum ama kilo veremiyorum’ diyenlere altın öneriler
06-12-2021 13:59

Yakın arkadaşınızla gelişigüzel gündüz ayrımsız yemekleri yeseniz, ayrımsız egzersizleri yapsanız, üste onunla ayrımsız cinsiyette, ayrımsız yaşta, ayrımsız boyda ve kiloda olsanız üstelik o sizden şimdi aceleci kilo veriyor olabilir. Bu durumun sebepleri karşı bilgilendirmede mevcut Medical Park Ordu Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Anıl Öztürk, vücudumuzun düzentileme prensibine mucibince kasların yağlara mucibince aşırı şimdi ortak tomar erke harcadığını belirtti.

“Metabolizmayı hızlandırmanın şifresi adale yoğunluğunu artırmak”
Uzman Diyetisyen Anıl Öztürk, “Kas yoğunluğu ortak tomar bulunan eşhas hem idman esnasında şimdi ortak tomar ısın harcarlar bununla beraber egzersizden sonradan tahminî 39 vakit süresince ısın masrafları azami kurda olur. Bu hali dikkate aldığımızda metabolizmanızı çurlatmak düşüncesince vücudunuzun adale yoğunluğunu bırakmak şarttır” dedi.

“Düzenli spor yapın, aralık öğünleri boşlama etmeyin”
Spor yapmanın metabolizma hızlandırmada aşırı ehemmiyetli ortak görevi bulunduğunu ve sporun birlikte tüketilen türlü besinlerin de metabolizmayı hızlandırmaya araştırma görevlisi bulunduğunu anlatım fail Uzm. Dyt. Anıl Öztürk, metabolizma hızını artıracak tavsiyeleri şu biçimde sıraladı:

“Güne kahvaltıyla başlayın. Kesinlikle kendinizi aç bırakmayın ve aralık öğünlerinizi yapmayı boşlama etmeyin. Kahvaltı ve öğlen vakti öğününü donanımlı tutup, şeb ezanı yemeğini beklenir az mavera bol ve er saatlerde tamamlayın. Her öğününüzde içre protein mevcut ortak gıda tüketmeye nazarıitibar gösterin. Yemekleri dobra çiğneyin. Spor yapın ve gündüz içre enerjik olun. Her gündüz sıhhatsiz saatlik ortak ilerleyiş ve adale kütlenizde çoğalma sağlayacak bulunan ciddilik egzersizlerini spor programınıza ekleyebilirsiniz. En az 20 zaman spora bitmeme edin. Her gündüz ayrımsız saatlerde ve nitelikli ortak biçimde uyumaya nazarıitibar gösterin. Kan değerlerinizi ölçtürün. Eğer donanımlı depolarınız kifayetli değilse tagaddi düzeninizi sorgulayıp değiştirin. Kan değerleri bağan kişide metabolizma hızı, bedenin yeteri derece müvellidülhumuza kullanmaması yardımıyla şimdi bağan olur. Günlük alegori yeterince kalsiyum aldığınızdan tehlikesiz olun. Her öğününüzde C vitamini içeren yiyecekler bulundurmaya nazarıitibar gösterin. Çorbalarınızı, kahvaltılık söğüşlerinizi limonlu tüketebilirsiniz. Öğle ve ya şeb ezanı öğünlerinizin birinde çorba bulundurmaya nazarıitibar gösterin. Kan şekerini şimdi derinliğine sürede yükselten, sonuç suyu namına meyve, parafin atlatmak namına birlik tahıllı atlatmak denli glisemik indeksi bağan besinleri tüketmeye nazarıitibar gösterin. Omega 3 deposu balık eti, keten tohumu denli besinlerle Omega-9 deposu zeytinyağı denli müfit yağlara günce diyetinizde toprak verin."

“Yaş ve kalıtım bilimi faktörler metabolizma hızını etkiliyor”
Uzm. Dyt. Anıl Öztürk, metabolizma hızını etkileyen faktörleri ise şu biçimde anlattı:
“Yaş: Yağ yüzdesinin çoğalması ve hareketin azalması dolayısıyla gözyaşı ilerledikçe metabolizma hızı düşer ve kilo ödeme hızı yavaşlar.

Genetik: Ailesinde aşırı kiloluluk ortak tomar miktarda tanıdık bireylerin gitgide obez olma ihtimali yüksektir. Yani yağ kütlesindeki fazlalık, metabolizma hızında bayağılık demektir.

Cinsiyet: Erkeklerin yağ payı hanımlara mucibince şimdi düşük, adale oranları ise şimdi yüksektir. Bu sebeple adamların metabolizma hızı hanımlara nazaran şimdi hızlıdır.

Vücut Isısı: Vücut ısısının yükselmesi, metabolizma hızını artırır. Bu sebeple tagaddi düzeninizde termojenik tesiri efdal besinlere toprak vermelisiniz.

Hamilelik: Kadınların hamilelik dönemlerinde koku basınçlarının artmasından çevre metabolizmaları hızlanır.
Protein: Günlük diyetinizde proteini boşlama etmeyip yeterince kabul etmek metabolizma hızı düşüncesince iyice önemlidir. Çünkü proteinlerin termojenik tesirleri şimdi yüksektir ve metabolizmada şimdi ortak tomar miktarda etkin kasların yapısına katılırlar."

“Kulaktan biber dolması bilgiler dokunca getirebilir”
Uzm. Dyt. Anıl Öztürk, hipertermi ismi sunulan ateşin hastalıkların, hipertroidinin, hanımlarda mens döneminden elden ahir haftanın da metabolizma hızının efdal seyrettiği hallere kip verilebileceğini söyledi.

Uzm. Dyt. Anıl Öztürk, başkaca “Kendisinde yukarıda anlattıklarımıza benzeşim değerlendirmesi bulunan şahısların metabolizma hızı, koku değerleri denli ehemmiyetli detayların tespiti ve dair uzmanlaşmış ortak diyetisyenden dayanak noktası alması zayıflamanın en akla yatkın yöntemidir. Kulaktan biber dolması bilgiler ile her insanın değişik yöntemlere gerekseme duymasına karşın eş dosttan mahsus şekilleri infaz etmek kâr namına dokunca da getirebilir“ uyarısında bulundu.

Metin Akyürek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler