USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Arap işadamları gayrimenkul yatırımı için Türkiye’ye geliyor

Türk ve Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) ve TurabExpo, 16. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi'nde, 22 Arap ülkesi ve 7 Türk Cumhuriyeti'nden binlerce yatırımcıyı Türkiye'deki gayrimenkul firmalarıyla buluşturacak.

Arap işadamları gayrimenkul yatırımı için Türkiye’ye geliyor
07-01-2022 12:10

16. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi çatısı altında, 7.Türk-Arap Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri, İç Mimari, Mobilya Fuarı, İşbirliği Organizasyonu ve 4.Türk-Arap Gayrimenkul, Proje, Yatırım, Finansman Fuarı, İşbirliği Organizasyonu senkronik kendisine 26-27 Ocak tarihleri ortada İstanbul'da müşterek otelde düzenlenecek Fuara bağlı değerlendirmelerde mevcut TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, Arap ülkelerinin Türkiye'ye nazarıitibar duyduğunu ve fuarın ağırbaşlı anlamda yatırım gücü sağlayacağını kaydetti.

“Arap yatırımcılar Türkiye ile idman istiyor”
Attar, TÜRAP kendisine 15 senedir Türkiye ve Arap devletleri ortada yatırım ortaklığı ve ortaklık dair ehemmiyetli çalışmalara imza attıklarını kaydederken, 16. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi'ne ağırbaşlı müşterek biçimde hazırlandıklarını vurguladı.

Çalışmaları için bilgiler verici TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, “15 senedir sürdürdüğümüz çalışmalarımıza Arap büyükelçileri ve Arap Bakanlar iştirak sağladı. Bütün tecim odaları nazarıitibar gösteriyor. Hepsi ile ağırbaşlı müşterek biçimde çalışmalarımızı bitmeme ettiriyoruz. Bu sene da Arap ülkelerinden ağırbaşlı müşterek istem var. Arap yatırımcılar Türkiye'ye neşet eylemek için bizimle değme muhtelif çalışmaya eş oluyorlar. Arap Bakanları görüşme ediyoruz, Arap topraklarını görüşme ediyoruz. Herkesten müspet dönüşler alıyoruz. Türkiye'de neşet eylemek ve yatırım gerçekleştirmek istiyorlar. Özellikle gayrimenkulle baş döndürücü ilgililer” dedi.

“Türkiye ekonomisine dirilik suyu olacak”
Fuara katılmaları için görüştükleri Arap işadamlarının Türkiye'den övgüyle bahsettiklerini tamlayan Attar, “Bu yılki fuar organizasyonumuz Türkiye'ye ağırbaşlı müşterek konuşu yardım sağlayacak. Türk ekonomisine dirilik suyu olacak. Buna inanıyorum zira görüştüğümüz tamamı Arap işadamları, Türkiye'den övgüyle bahsediyor ve ortaklık gerçekleştirmek istediklerini söylüyorlar. Özellikle bu sene düzenleyeceğimiz fuardan baş döndürücü umutluyum. Ağır müşterek pandemi döneminden çıktık ve hacısı hocası müşterek kadro adımlar alaşağı eylemek istiyor. Bu yılki fuar Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne dirilik suyu olacak ve Arap iş adamlarının Türkiye'de yatırım yapmasını motivasyon edecek. TÜRAP kendisine hoppadak gayrimenkul değil yapı, yapım ve endüstri dalında da ağırbaşlı yatırımlar yapıyoruz. Arap ülkelerindeki endüstri yerleri ile Türkiye'deki endüstri bölgelerinin eş çalışmalarda buluşacağı acemi projelerimiz var. Bu anlamda işbirliğini güçlendirecek baş döndürücü şişman adımlar atacağız. Arap yatırımcılar çalışmalarını İstanbul'da yoğunlaştırmış olsa da tamamı Türkiye'ye şişman müşterek nazarıitibar var. Türkiye dobra müşterek yatırım ülkesi. Özellikle Karadeniz'de yatırım gerçekleştirmek istiyorlar. Bizim bu çalışmalarımız sebebiyle yatırımların Türkiye geneline yayılacağını ve Türkiye'nin dayanıklı baş döndürücü şehrinde konuşu gelişime yardım sağlayacağına inanıyorum” diyerek konuştu.

“Türkiye emin liman”
Yatırımcıların pandemi çağında menfi etkilendiğini tamlayan Attar, Ağustos ayında gerçekleştirdikleri fuarın şişman nazarıitibar gördüğünü ve Türkiye'ye mevrut Arap yatırımcıların kıvançlı ayrıldığını anlatım etti. Attar, bu yılki gayrimenkul fuarının hepsinden şişman olacağını vurgularken bu yılki murahhas iklim sayısının da arttığını kaydetti. Arap ülkeleriyle beraberce Türkiye ilkin peyda eylemek neredeyse Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan neredeyse Türk Cumhuriyetlerinden ağırbaşlı müşterek iştirak olacağını anlatım fail Attar, “Tüm bu çalışmalarımızla ve çelimli işbirliklerimizle, Türkiye'nin ekonomisine de ehemmiyetli müşterek yardım sağlayacağız. Türk firmalarının katılımını bekliyoruz. Önemsiyoruz. Yurt dışından mevrut yatırımcılar Türk firmalarının talepleri ve önerileri doğrultusunda akıntı eylemek istiyor. Bu sebepten Türk firmalarının alınması ve yalan sahibi olması baş döndürücü önemli. Türk firmalarının bu fuarda adanmış ika imkanı, gayrimenkul dışından acemi işbirlikleri ihdas olanağı olacak. TÜRAP bu işbirliklerinin kurulması ve ileriye taşınması için Türk firmalara değme devir dayanak olacaktır. Dilerim hakeza şişman organizasyonlar henüz da artar. Türkiye'nin bu janr organizasyonlara gereksinimi var. Yabancı yatırımcının bu ülkeyi tanıması, yatırım yapması baş döndürücü önemli. Türkiye hem konuşu aynı zamanda coğrafi anlamda kıymetli müşterek ülke. Türkiye emin müşterek liman. Bu sebepten Arap yatırımcılar Türkiye'den firmalarla beraberce iş gerçekleştirmek istiyorlar. Hepimiz henüz baş döndürücü çalışmalı ve bu janr organizasyonları henüz baş döndürücü yapmalıyız. Biz TÜRAP kendisine senelerdir baş döndürücü dobra biçimde bu emek harcamaları sürdürüyoruz. Pek baş döndürücü Arap ülkesi bizlere nazarıitibar gösteriyor. Bugüne derece bizim çalışmalarımıza en 50 bin Arap firması katıldı. Biz bu ilgiden oldukça memnunuz. Fuarımızda pandemiye erinç muktezi tamamı önlemler alınacaktır. Katılımcılarımızın endişelenmesine lazım yok. Türkiye elhak pandemiyle mücadeleyi bulunmaz müşterek biçimde sürdürüyor. Biz de lazım tedarik sırasında gerekse fuar süresince tamamı önlemleri alacağız” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler