USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Aort damarı yırtılan amatör sporcu 6 saatlik operasyonla hayata tutundu

Antalya'da spor yaparken salladığı yumruğun arkası sıra aort damarı yırtılan ve geçinme şansı bağan tanıdık 44 yaşındaki Şahin Ergül, Prof. Dr. İsa Coşkun çeşidinden meydana getirilen 6 saatlik müşterek operasyonla hayata tutundu. Normal dünyasına dönen Ergül, “Hayat?

Aort damarı yırtılan amatör sporcu 6 saatlik operasyonla hayata tutundu
07-03-2022 12:50

Muratpaşa ilçesinde canlı evli ve birlikte bebek babası Şahin Ergül, derinlemesine zamanlardan bu yana dövüş ilkin edinmek neredeyse muhtelif branşlarda spor yaptı. Katıldığı kimi şampiyonalarda dereceler elde fail Ergül, bugüne derece tek keyif kontrolünden geçmedi ve rastgele birlikte sorunla da karşılaşmadı. Ergül, bundan 5 ay ilk salonda egzersiz meydana getirdiği esnada salladığı birlikte yumruğun peşi sıra nefesi daralıp yere yığıldı.

Bir müddet sonradan kendine mevrut Ergül, kendini güzel hissedince hastaneye başvurmadı. Güvenlik işi ile de uğraşan Ergül, kendini halsiz ve bitkin hissetmeye başlayınca hastaneye başvurmaya değişmeyen verdi. hususi birlikte hastaneye başvuran Ergül, meydana getirilen araştırmaların peşi sıra kalbinde dava bulunduğunu ve şümullü birlikte hastaneye başvurması icap ettiğini öğrendi. Bunun üzerinde araştırı önleyen Ergül, Memorial Antalya Hastanesi'ne başvurup Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İsa Coşkun ile görüştü. Ergül'ün meydana getirilen incelemelerde aort damarının yırtıldığı ve bunun beraberinde aort kapağında da yetmezlik bulunduğu belirlendi.

Bunun üzerinde Coşkun, hastasını elden ameliyata aldı. Yaklaşık 6 saat devam eden operasyonla hastanın ayrımsız anda hem aort damarı bununla beraber aort kapağı değiştirildi. Birkaç devir hâlâ spora bitmeme etmesi yerinde erdemli ahiret yolculuğu riski ile gönül rahatlığı karşıya duracak bulunan Ergül, geçirdiği operasyonun peşi sıra mıhlı biçimde yaşamına bitmeme ediyor.

"Acil ameliyata aldık"

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İsa Coşkun, hastanın 6 ay ilk döş ağrısı, belden aşağısının tutmaması halinde gelişen şikayetlerle başvurduğunu hatırlattı.
Şahin Ergül'ün ağırbaşlı spor yaparken birlikte çarpış sonrası şer geçirdiğini ve apayrı hastanelerde meydana getirilen araştırmaların peşi sıra kendilerine başvurduğunu dile getiren Coşkun, “Bize aceleci cerrahi müdahale düşüncesince geldi ama gine kılıç birlikte paradigma araştırmalar yaptık. Tetkiklerde aort damarının 10 santim genişliğinde, kalbinin iri bulunduğunu belirleme ettik. Ön hazırlıkların peşi sıra ameliyatı gerçekleştirdik” dedi.

"Birçok marazlı hastaneye yetişemezdi"

Yaklaşık 6 saat devam eden ameliyatın içinde ne bulunduğu kendisince bilgiler verici Coşkun, “Kalp cerrahisinin derinlemesine ve riski erdemli operasyonlarından biriydi. Operasyonda hastamızın ayrımsız anda hem aort kapağını bununla beraber aort damarını değiştirdik. Hastamızın aort damarı yırtılması (aort diseksiyonu) vardı. Bu yırtılmada anide ahiret yolculuğu gerçekleşebilir. Saatlik ahiret yolculuğu riski yüzdelik 50 civarındadır ve çın birlikte problemdir. Birçok marazlı hastaneye yetişemez. Bizim hastamız bahtlı grupta toprak alıyor. Ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik, alışılagelen yaşamına art döndü” diyerek konuştu.

"Aynı anda dü operasyon"

Nadiren meydana getirilen birlikte operasyonu hastaya gerçekleştirdiklerini kaydeden İsa Coşkun, “Hastayı duygu dayanaklık etmek aletine bağladık. Ardından kalbi durdurup aort damarını açtık ve yırtığı gördük. Aort kapağında encam derecede yetmezlik vardı. Hastamızın aort kapağını ve aort damarını ayrımsız anda değiştirdik” dedi.

"Kalbi dev derece olmuştu"
Hastasının seneler öncesine dayalı birlikte aort kap sorunu ve hesabına birlikte de aort damar genişlemesi yaşadığını anlatım fail İsa Coşkun, “Hastamızın kalbi alışılagelen kalbe mucibince dev derece olmuştu. 10 santim büyüklüğünde de birlikte anevrizmamız vardı. Bu ameliyatlar devletimizde başarıyla yapılıyor. Fakat hastamızın bugüne ağırbaşlı sporlar yapmış bulunmasına karşın tek keyif kontrolünden geçirilmediğini öğrendik. O sebeple hastamızın bugüne derece bu problemleri ayırt edilmemiş” dedi.

"Ani ahiret yolculuğu gerçekleşebilirdi"

Hastanın o devir vaziyeti ayırt etmesi ve birlikte keyif kuruluşuna başvurmasının ehemmiyetli olduğuna yer veren Coşkun, “Eğer bunu yapmasaydı hastanın vaziyeti hâlâ kötüye gidecekti. Günün birinde anide birlikte ahiret yolculuğu gerçekleşebilirdi. Damar yırtıklarında gördüğümüz, kanın kalbin dışına sızıp, kalbi durdurduğu ve anide ölümü gerçekleştirdiğini biliyoruz” diyerek konuştu.

"Spor evveliyat keyif kontrolü önemli"

İsa Coşkun, hastasının tahminî 20 senedir spor yapmasına karşın tek keyif taramasından geçirilmemesine aksülamel gösterdi.

Coşkun, spor meydana getirecek bulunan şahısların kesinlikle öncesinde birlikte keyif kontrolünden geçmesi ve yılda birlikte kat derneşik kendisine keyif taramasından geçmesinin ehemmiyetli bulunduğunun altını çizdi.

"Rahatsızlığımın bilincinde değildim"

44 yaşındaki Şahin Ergül, önemsiz yaşlardan bu yana sporla uğraştığını belirterek, “Yıllardır muhtelif sporlar yapıyorum ama rahatsızlığımın bilincinde değildim. Spor yaptığım düşüncesince kendimi her daim çelimli hissediyordum. Bireysel sporlar yaptım, çelim güreşi ile uğraştım. Yarışmalara gittiğim devir birlikte keyif kontrolünden geçmedim. Benim de durumum on paralık dikkatimi çekmedi. Bundan 6 ay öncede yumruk oyunu antrenmanı yaparken, birlikte çarpış sırasında kolum boşa print nefesim daraldı ve yere düştüm. Bayılma hissettim. Sonra kalktım hastaneye gittim” dedi.

"Şanslıyım"

Başvurduğu hastanede meydana getirilen muayenesinin peşi sıra Memorial Antalya Hastanesi'ne ve Prof. Dr. İsa Coşkun'a başvurduğunu dile getiren Ergül, “Burada ameliyatımı oldum. Şu an keyif durumum aşırı iyiyim. Spora da başladım. Normal hayatıma döndüm, kendimi güzel hissediyorum. Hayatımı da kaybedebilirdim. Şanslı birlikte biçimde Allah'ın da sebebiyle yaşamda kaldığıma inanıyorum. Çünkü biraz devir sonradan hastaneye gittim, üstünden devir geçse de bana birlikte obje olmadı. Sonra buraya gelip ameliyatımı oldum” ifadelerini kullandı.

İsa Akar-Ertuğrul Gün
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler