USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Antarktika bilgi seferinde kullanılacak olan ulusal teknolojiler, defa kadrosuna teyit edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Hedefimiz Antarktika Anlaşmalar sisteminde 'Danışman Ülke' statüsü kazanarak, Beyaz Kıtada bayrağımızı savurmak ve kıtanın geleceğinde lakırtı sahibi olmaktır." dedi.

Antarktika bilgi seferinde kullanılacak olan ulusal teknolojiler, defa kadrosuna teyit edildi
20-01-2022 19:04
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, evcil imkanlarla geliştirilen nice teknolojik ürünü sınav yapılmak az daha Antarktika yol kadrosunun hizmetine sunduklarını belirterek, "Hedefimiz Antarktika Anlaşmalar sisteminde 'Danışman Ülke' statüsü kazanarak, Beyaz Kıtada bayrağımızı savurmak ve kıtanın geleceğinde gır sahibi olmaktır." dedi.

"6. Ulusal Antarktika Bilim Seferinde Kullanılacak Milli Teknolojilerin Tanıtım ve Teslim Töreni", Ankara Valisi Vasip Şahin'in de katılımıyla TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleşti.

Bakan Varank, burada icra ettiği konuşmada, Türkiye'yi rastgele bölgede mürşit ülkelerden bir tanesi gerçekleştirmek az daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde düzenlenen planların kâffesi hızıyla bitmeme ettiğini söyledi.

Savunma sanayiinden sayısal teknolojilere, elektrikli araçlardan gök çalışmalarına derece değişik bölgelerde iri ve çelimli Türkiye'yi bina buyurmak az daha çalıştıklarını vurgulayan Varank, polar araştırmalarının da bu vizyonla yürüttükleri ehemmiyetli faaliyetlerin ortada arazi aldığını kaydetti.

Varank, 2017'den buyana kıtaya ilkokul hile seferi düzenlediklerini anımsatarak, "Hedefimiz Antarktika Anlaşmalar sisteminde 'Danışman Ülke' statüsü kazanarak, Beyaz Kıtada bayrağımızı savurmak ve kıtanın geleceğinde gır sahibi olmaktır." ifadesini kullandı.

"Bugün müşterek icra vekili Antartika'ya gitse, 'tatile gitti' derler"

İki çağ sonra, 20 yabanlık müşterek ekiple altıncı sefere çıkacaklarını bildiren Varank, şu şekilde konuştu:

"Bunun polar bilimine anahtar verenler düşüncesince baş döndürücü coşku donör müşterek proses bulunduğunun farkındayım. İnanın ego de minimum sizler derece heyecanlıyım. Çok istememe karşın bu kadroya engelleme olmadım. Belki bakanlıktan sonradan kader olur. Biliyorsunuz Türkiye'de yöntem zor. Bugün müşterek icra vekili Antarktika'ya gitse 'bakan kutuplara dinlence hazırlamaya gitti' derler. Onun düşüncesince şimdilik hoppadak ekibimizi destekliyoruz."

Varank, tabii müşterek laboratuvar hüviyetinde bulunan kutupların dünyanın tarihine de bugününe de fotoğraf dokunabilecek müşterek yapıya erbap bulunduğunu dile getirdi.

Kıtada yapılacak rastgele müşterek keşfin doğanın, canlıların ve yerkürenin anlaşılması noktasında baş döndürücü bulunmaz bulunduğunu tabir fail Varank, taşınmazlar değişikliği ilkin peyda buyurmak az daha nice probleminin çözümünün esasta kutuplarda duyurulmayan bulunduğunu belirtti.

Varank, kâffesi dünyayı raci neticeler doğurabilecek bu çalışmalarda, Türkiye'nin en ön sıralarda arazi almasından hakkıyla alım çalım duyduklarını vurguladı.

Ekibi kısaca müşterek buçuk maaş dayanıklı müşterek yolculuğun beklediğini tabir fail Varank, Kovid-19 önlemleri ve kâffesi dünyada yükselen vakaların, seferin zorluğunu hâlâ da artıracağını söyledi.

"Türkiye'yi hile ve uygulayım bilimi yarışında daim en ön sıralarda tutmaya mücahede edeceğiz"

Varank, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Nasıl ki bugün polar araştırmacılarımızı sefere uğurluyorsak, DOĞRU gelecekte gök muayeneleri meydana getirecek insanlarımızı da uğurlayacağız. Biz buna inanıyoruz. Birileri bu gösterimi ortaya koyduğumuzda, ulusal gök programından bahsettiğimizde kendi kendilerine küçümsemeye çalışabilirler ancak kılıç onların bu tavırlarına alıştık. Artık bu tavırlarına şaşırmıyoruz. Zamanında İHA'lar için, TOGG için, Turcornlar düşüncesince daim aynısını yaptılar ancak hedefler birer birer gerçekleşince susup kaldılar. Bu sebepten dolayı biz, onların ne söylediğine aldırış etmeyeceğiz, öz işimize odaklanacağız."

Türkiye'yi hile ve uygulayım bilimi yarışında daim en ön sıralarda tutmaya mücahede edeceklerini tabir fail Varank, ekibin arazi bilimleri, aktif bilimleri az daha değişik alanlardaki 14 plan kapsamında araştırı yapacağını söyledi.

Bakan Varank, bahis konusu planların 29 kurumun iş donanmasında yürütüleceğinin bilgisini verdi.

Bu sefere ilgili arsıulusal iş birliklerinden de bahseden Varank, "Biri Portekiz'den bir tanesi de Bulgaristan'dan peyda buyurmak az daha 2 ecnebi araştırman yol ekibimize engelleme edildi. 2 Türk araştırman da elhak halihazırda Güney Kore'ye ilgili polar istasyonunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu gidişat toy başladığımız polar araştırmalarında ne derece ara kaydettiğimizi de esasta gösteriyor. Ama bu seferi altın kılan ehemmiyetli müşterek özellik hâlâ var. Milli uygulayım bilimi hamlesi ruhuyla, evcil imkanlarla geliştirilen nice teknolojik ürünü sınav yapılmak az daha yol kadrosunun hizmetine sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Varank, bu adımı polar çalışmalarının ve öteki nice ilmî araştırı projesinin geleceği açısından baş döndürücü bulunmaz bulduğunu söyledi.

"Bunlar efdal teknolojili fiyatlı ürünler"

Kutuplardaki çalışmaların baş döndürücü dayanıklı taşınmazlar koşulları altında gerçekleştirildiğini tamlayan Varank, ekibin güvenliği ve çalışmaların kalitesi açısından kullanılacak bulunan otomobil ve teçhizatın yetkinliğinin baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Makine donatı dair dışa yayımcı olunması yerinde çalışmaların sürdürülebilirliğinin riziko dibine gireceğini dile getiren Varank, şunları kaydetti:

"Bunlar efdal teknolojili fiyatlı ürünler. Sürekli dışardan aldığınızda ağır müşterek maliyet ortaya çıkarıyor. Daha da önemlisi, bu teknolojik ürünleri gerçekleştirme ettiğiniz bölgeler baş döndürücü ferah ferah size tedariği sonlandırabilir. Savunma endüstri ilkin peyda buyurmak az daha nice bölgede kılıç bu yaklaşımları şahsen yaşadık. Kutup muayeneleri da hem üretebileceği kazançlı bedel bununla birlikte ilmî saygınlık itibarıyla iri müşterek potansiyele sahip. Bu sebeple burada da koyu müşterek arsıulusal rakiplik gır konusu. İşte kılıç de ülkemizin, bu bölgede ego de varım iddiasını pekitmek düşüncesince polar çalışmalarımızı ulusal uygulayım bilimi vizyonumuzla harmanlıyoruz. Ülkemizi eleştiri teknolojilerin hoppadak pazarı değil üreticisi etme hedefiyle atığımız adımlara polar çalışmalarını da engelleme ediyoruz."

Varank, seferlerde ekiplerin kullanacağı efdal teknolojili otomobil ve teçhizatı evcil ve ulusal imkanlarla geliştirmeye ve üretmeye bitmeme edeceklerini söyledi.

Seferde kullanılacak bulunan mahsulat kendisince bilgelik veren Varank, ASELSAN'nın yol kadrosunun haberleşme ihtiyacını istikbal düzeltmek düşüncesince telsiz ve parçalı mobil tekrarlayıcı telsiz gerçekleştirme edeceğini bildirdi.

ASELSAN kabilinden geliştirilen mobil melez kuvvet dayanak noktası biriminin de cazibe altyapısının bulunmadığı Antarktika'da hile insanlarına erke desteği sağlayacağını tabir fail Varank, firmanın öteki yeteneklerini de kıtaya giymek istediklerini aktardı.

Varank, TÜRKSAT'ın da "uydu telefonları" ve BGAN (Broadband Global Area Network) cihazları ile araştırmacılara telefon ve genel ağ hizmeti sağlayacağını bildirdi.

HAVELSAN da bu yol düşüncesince ulusal müşterek küresel konumlandırma sistemi müşterek GNSS alıcısını ürettiğini bildiren Varank, "Kutup emek harcamaları düşüncesince toy özellikler ve donanımlar eklenmiş bulunan bu ürün, araştırmacılarımıza asıl zamanlı konum, çabukluk ve devir bilgisi ile akıcı emek vermek performansı elde etmiş olacak." dedi.

Varank, TÜBİTAK SAGE'nin de geliştirip ürettiği termik batarya teknolojisi ile dayanıklı Antarktika koşullarında araştırı kadrosuna suhulet sağlayacağını söyledi.

Söz konusu pilin, kadrosunun aceleci hallerde gerekseme duyacağı istinas ve likit su ihtiyacını da karşılayabileceğine aksan karşıcı Varank, TÜBİTAK SAGE'nin bu uygulayım bilimi ile Türk defans sanayiinin taşınmazlar dışına bağımlılığını ortadan kaldırdığını kaydetti.

Varank, kâffesi bu teknolojik mahsul ve hizmetlere ek adına Anadolu Ajansı'nın da yapacağı yayınlarla yol kadrosunun yapacağı emek harcamaları ve bu serüvenini her insana aktaracağını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler